E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKiyosaki: Buffett ve Burry borsada çöküş bekliyor---

Kiyosaki: Buffett ve Burry borsada çöküş bekliyor

Kiyosaki: Buffett ve Burry borsada çöküş bekliyor
16 Ağustos 2023 - 17:51 borsagundem.com

Uzun süredir borsalarda büyük bir çöküş bekleyen Robert Kiyosaki, Warren Buffett ve Michael Burry’nin de yatırımlarını buna göre ayarladığını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kişisel finans uzmanı Robert Kiyosaki, efsane yatırımcı Warren Buffett’ın ve ‘Big Short’ olarak da bilinen ABD’li yatırımcı Michael Burry’nin borsalarda bir çöküş için hazırlık yaptıklarını iddia ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, Warren Buffett ve Michael Burry'nin hazır olduklarını ve borsada büyük bir çöküş beklediklerini söylüyor.

Para kısa vadeli tahvillerde ve kenarda

Insider’dan Theron Mohamed’in haberine göre, kişisel finans uzmanı Robert Kiyosaki, Warren Buffett ve Michael Burry'nin hazır olduklarını ve hisse senetlerinin düşmesini ve pazarlıkların ortaya çıkmasını beklediklerini söylüyor. Kiyosaki, “Buffett 147 milyar dolarla kenarda, parası kısa vadeli tahvillerde. Michael Burry ise şu anda piyasada açığa satış yapıyor” diyor ve ekliyor: “Piyasanın çökmesini ve sonra geri dönmesini bekleyen bu isimleri izliyorum. Şu anda kenarda bekleyen çok para var.”

Buffett'ın Berkshire Hathaway’i net 8 milyar dolarlık hisse sattı ve geçen çeyrekte geri alımlarını yavaşlattı. Bu, toplam nakit ve Hazine tutarlarında yüzde 13'lük bir artışla 147 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştı. Bu arada, Burry'nin hedge fon şirketi Scion Asset Management da bu hafta Haziran sonunda S&P 500 ve Nasdaq ETF'lerinde aşağı yönlü satım opsiyonları tuttuğunu açıkladı. Bu borsa yatırım fonları, sırasıyla S&P 500 ve Nasdaq-100 endekslerini takip ediyor. Burry'nin seçenekleri, endeksler düşerse kâr edeceği anlamına geliyor.

Buffett düşük fiyattan alıma hazırlanıyor

Buffett açıkça bir borsa çöküşü öngörmese de net bazda 33 milyar dolarlık hisse senedi sattı ve son üç çeyrekte Berkshire'ın nakit yığınını 38 milyar dolar artırdı. Buffett, tıpkı Büyük Durgunluk sırasında Goldman Sachs, General Electric ve diğer birçok şirketle anlaşma yaptığında olduğu gibi, piyasa geri çekilirse indirimli hisse senetlerini satın almak için kullanacağı bol miktarda birikime sahip bulunuyor.

Burry'ye gelince, uzun süredir tarihi bir balon konusunda uyarıda bulunan ABD’li yatırımcı, yaşanacak çöküşün devasa olacağını tahmine diyor. 2008 yılında ABD konut piyasasının çöküşünü tahmin eden ve bundan kâr elde eden birkaç kişiden biri olan Burry, son pozisyonlarını ağırlıklı olarak açığa satış yönünde yapıyor. Bunun, Burry’nin beklediği büyük çöküşün yaklaştığının bir işareti olduğu değerlendiriliyor.

Kiyosaki'nin görüşü, Buffett'in nakit stokladığı ve Burry'nin hisse senetlerinin düşmesini bekledikleri için endekslere karşı bahse girdiği yönünde. Yine de Berkshire patronunun satın almaya değecek çok az hisse senedi bulmuş olması ve Scion CEO’sunun da portföyünü koruyor olması ihtimal dahilinde. Ancak ilk akla gelen, bu iki ismin de borsayı aşırı ısınmış ve bir çöküşe doğru sürükleniyor gördükleri şeklinde.

Warren Buffett, konut piyasasını gözüne kestirdi

 

Buffett Japonya’yı sevdi

 

Michael Burry ralliyi açığa sattı

 

Kiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?

 

Rallide kayıp yüzde 10’u bulabilir

 

Rallide ivme tersine dönüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naim 15 Eylül 2023 21:38

    Ne zamanki yükseliyor derlerse o zaman ufaktan topuklayın

  • Ali Tas17 Ağustos 2023 23:40

    Yerlerde sürünen borsanın nesini batıracaklar çok merak ediyorum, kehanetlere göre yaşarsak uzaylılar gelecekti daha çay kahve içmeye gelmediler

  • ALİ TEL17 Ağustos 2023 11:52

    SEN BİZLERİMİ KANDIRIYORSUN .BİZLERE SATTIRIP SEN ALACAK DEĞİL Mİ.BİZİM BORSAMIZ ASLA DÜŞMEZ ÇÜNKÜ BİR DÜNYA LİDERİ RTE VE BAHÇELİ TARAFINDAN ÜLKEMİZ YÖNETİLMEKTE OLUP BUNA ASLA İZİN VERMEZ.BAK BUGÜNDE BORSAMIZ RALLİ YAPIYOR.

  • Kasbiyikburunkiliboyatan tamyobazfemi17 Ağustos 2023 00:03

    Arkadaşlar akapa rejimi marsa hızlı jet sistemi yapacak o şirket hisselerini alın birde cubeli yanmaz bez şirketini halja açacak oda alınır ,birde iple te be şirketi oda halka açılacak huuohuhhaaaa 

  • Akmuhammet18 Ağustos 2023 10:30

    Çok güzel bir kazık girdiğinde anlarsın kimin kimi yönettiğini

  • Bokio kokio16 Ağustos 2023 19:09

    Abd faiz indirim sürecine girecek altın artacak bunlara göre borsa çökecek kafayı etmişler para nereye gidecek ,borsaya hhvummmmmm 

  • YUSUF KALEKAPISI16 Ağustos 2023 19:01

    Hersene borsalar çökeçek çökecek diyorsunuz bir türlü büyük kriz çıkmıyor neden acaba.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ16 Ağustos 2023 19:00

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) 

  • ???16 Ağustos 2023 18:53

    Hayırdır daha geçen ay Michael Burry bankaları öneriyor diye haber yaptınız?