E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKısa vadede endeks dip arayışında---

Kısa vadede endeks dip arayışında

Kısa vadede endeks dip arayışında
29 Nisan 2019 - 09:06 borsagundem.com

Dolayısıyla kısa vadede BIST’te yükselişlerin tepki niteliğinde kalmaya devam etmesi ve kısa vadede dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

"Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi düşük hacimle günü % 0,30 yükselişle 94.783’den kapattı. Endekste oluşan üçgen formasyon aşağı kırılırken, endeks kısa vadede 96.200 altında kaldıkça tepki yükselişleri oluşsa da ilk hedef formasyonun minimum düşüş hedefi olan 92.500-92.700 aralığına doğru düşüşün devam etmesi beklenmektedir.

Kısa vadede bu aralığa düşüş tepki yükselişi için trade amaçlı alım fırsatı olarak takip edilebilir. Endeks gün içinde 93.900 üzerinde tutundukça 95.000-95.300 aralığına bu aralık üzerinde ise 96.000-96.200 aralığına kadar tepki yükselişi gerçekleştirebilir.

Tepki yükselişlerinin tekrar satış fırsatı olarak kullanılması beklendiği için gün içinde bu aralıklara yükseliş kademeli satış fırsatı olarak takip edilebilir. Endekste 50 GHO, 200 GHO’yı (üssel) aşağı kırarak “death cross” oluşturdu.

Her ne kadar basit ortalamalara göre endeks halen “golden cross”’da olsa da üssel ortalama öncü sinyal verdiği için bu görünüm orta vadeli negatif trendin devam edebileceğine işaret ediyor.

Dolayısıyla kısa vadede BIST’te yükselişlerin tepki niteliğinde kalmaya devam etmesi ve kısa vadede dip arayışının devam etmesi beklenmektedir. Endeksin 92.500 altında önümüzdeki günlerde 89.12189.280 arasındaki fiyat boşluğunu doldurmayı hedeflemesi beklenir.

Endeksin güne yatay yakın sınırlı artı ile başlaması ve gün içinde düşük momentumla tepki alımı denemelerinin devam etmesi beklenmektedir. Ancak tepki alımlarının satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)