E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vade kar satışları devam edebilir---

Kısa vade kar satışları devam edebilir

Kısa vade kar satışları devam edebilir
19 Mart 2021 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken bankacılık endeksindeki yükselişe rağmen kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,72 düşüşle 1.550,93’den tamamladı. Bankacılık endeksi uzun süre sonra güçlü pozitif ayrışarak günü %2,21 yükselişle kapattı.

Yurtdışı majör borsalar Fed’in piyasaları destekleyen açıklamaları sonrası gün içinde yükselişle seyrederken, BIST kapanışı sonrası petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ve ABD-Çin arasındaki görüşmelerin negatif geçmesi nedeniyle ABD borsalarında satış baskısı oluştu. TCMB politika faizini beklentilerin oldukça üzerinde 200 baz puanlık artışla %19,00’a yükseltti. Fed kararı sonrası, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve DXY dolar endeksindeki güçlenmeye rağmen TCMB’nin güçlü faiz artışının desteğiyle dün TL güçlü değer kazandı ve EM para birimlerindeki değer kayıplarına rağmen güçlü pozitif ayrıştı. TCMB’nin sıkı duruşunu net bir şekilde sürdürmesi sonrası TL’nin son bir aydaki negatif ayrışmasını sonlandırması ve kısa vade de pozitif ayrışmaya devam etmesi beklenmektedir. CDS’ler faiz kararı sonrası 308 seviyelerine gerileyerek günü kapattı. Bununla beraber, BIST’te sekiz haftadır arka arkaya yabancı çıkışının devam etmesi ve endeksin tarihi zirve seviyelerini yukarı kırmakta zorlanması nedeniyle kısa vade BIST’te kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca, yurtiçi siyasi gelişmeler ve ısınan siyaset de BIST’te kar satışları için zemin oluşturabilir. Ancak, TCMB’den gelen güçlü faiz artışı sonrası banka hisselerinde yeniden yabancı alımlarının güçlenmesi kar satışlarının sınırlı kalmasını sağlayabilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri satıcılı seyir izlerken, Asya borsalarında güçlü satış baskısı var. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması ve gün içinde tepki alımları oluşsa da yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılarak kar satışı baskısının devam etmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 7,3058-7,3381 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %4,23 oranında değer yitirerek gün içinde gördüğü en düşük seviye olan 7,3058’den tamamladı. Sepet bazında ise Lira %4,05 oranında değer kazandı. Dün, borçlanma araçları piyasasında %13,85-%14,30 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 28 baz puan düşüşle günü, % 14,02 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

*** TCMB politika faizini piyasa beklentilerinin (100 baz puan) üzerinde 200 baz puan arttırarak %19’a yükseltti ve küresel toparlanmanın yarattığı enflasyon riskine vurgu yaptı: TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 200 baz puan arttırarak %17’den %19 seviyesine yükseltti. Hem piyasa beklentisi hem de bizim beklentimiz bu ay kurulun faiz oranlarını 100 baz puan arttıracağı yönündeydi. Bu kararla Merkez Bankası, Piyasa beklentilerinin üzerinde ve önden yüklemeli faiz artışıyla piyasayı rahatlatan bir adım attı. Karar metninde dikkat çekilen hususlar önceki ile büyük benzerlik göstermekle birlikte, yeni eklenen bazı noktalar faiz artışının nedenlerini açıklamaktadır. 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 19/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek20 Mart 2021 11:19

    Satın endipten tekrar başlasın en güzeli hadi dip yaptırın

  • SELÇUK19 Mart 2021 10:58

    Sanal kumarda bile borsadan daha çok şansın var.Robotlar çalıştığı sürece küçük yatırımcı borsadan para kazanamaz.Borsada robotla işlem yapılması yasaklanmalıdır.

  • aydın19 Mart 2021 10:55

    Bu kar satışıda klişe oldu.Kaç kişi kar ediyor ki satışını yapsın?Kar eden büyük balinalar bu piyasada.Küçük yatırımcının çoğu zararda.Kar eden robot çalıştıranlar.Yasal olarak soyulmak istiyorsanız Borsaya gelin.

  • AHMET ÖZBİR19 Mart 2021 10:45

    Bence fazla karamsar olmayın belki biraz düşer ondan sonra kat ve kat yükselir yılsonu 4500 olmasını bekliyorum.