E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKipa ortak arıyor---

Kipa ortak arıyor

Kipa ortak arıyor
12 Ağustos 2013 - 08:33 borsagundem.com

İngiliz perakende devi Tesco’nun, Türkiye operasyonunu canlandırabilmek amacıyla “Çin modeli”ni uygulamayı düşündüğü belirtiliyor

2003 yılında Kipa’yı satın alarak Türkiye pazarına giren, ancak son yıllarda bu operasyonu karlı bir hale getirmeyi başaramayan Tesco’nun, Çin’de kendisine başarı getiren taktiği uygulayacağı belirtiliyor. Geçen yıl Çinli ortağıyla bu ülkede operasyona başlayan ve çok kısa sürede 131 hipermarkete ulaşan Tesco, bu sayıyı ikiye katlamayı ve yaklaşık 20’lik paya ulaşmayı hedeflediğini açıklamıştı.
Bloomberg’in haberine göre Türkiye’de 191 Kipa hipermarketi bulunan, ancak fiyatlandırma ve promosyon konusundaki hataları nedeniyle pazar payını yüzde 2’lerin üzerine çıkaramayan Tesco, geçen yıl 60 milyon lira zarar etmişti. Bu yılın ilk çeyreğinde 10 uluslararası girişiminden 8’inde satışların düştüğünü açıklamıştı.
Ortaklık çözüm olabilir
Çin’deki başarılı ortaklık ve iş modelinin, Türkiye’deki operasyonun sağlığı için de yararlı olabileceğini belirten analistler, bu konuda yerel ortak bulunmasının da bir hareket kazandırabileceğine dikkat çekiyorlar. Londra’da bulunan Planet Retail analisti David Gray, “Düşük pazar payına sahip operasyonların geliştirilmesi için yerel ortak bulunması her zaman iyi bir fikir olabilir” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)