E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKimliğinin fotokopisini verdi, dolandırıcılar 20 den fazla suç işledi---

Kimliğinin fotokopisini verdi, dolandırıcılar 20 den fazla suç işledi

Kimliğinin fotokopisini verdi, dolandırıcılar 20 den fazla suç işledi
11 Kasım 2021 - 08:30 borsagundem.com

İstanbul'da bir gencin kimlik numarasını ele geçiren dolandırıcılar o numarayla 20'den fazla suç işledi. Talihsiz genç karakola ifade vermekten yorgun düştü


SHOW Haber'den Oya Nur Kaya'nın haberine göre; Telefon çetesi bir gencin kimlik fotokopisini ele geçirdi. Kimlik fotokopisinde yer alan TC kimlik numarası ile dolandırıcılık üzerine dolandırıcılık yaptılar
Çetenin işlediği suçlar döndü dolaştı kimlik numarasının sahibine çıktı. Talihsiz gencin ablası Naşide Yavuz 'herkesin başına gelebilir' diyerek uyarıda bulundu.

Eve gelen icra ile gerçeklerin farkına varan aile, kimliğin kopyalandığını anladı. İnternetten ucuz fiyata telefon satan çete, müşterilere güven vermek için talihsiz gencin kimlik numarasını farklı isim, soy isim ve fotoğrafla birlikte kullandılar.

Naşide Yavuz, dedektif gibi iz sürdü ve dolandırıcılarla müşteri gibi iletişime geçti. Dolandırıcılar bu kez işi pişkinliğe vurdu ve "Kardeşini kimlik fotokopisini herkese vermesin" dediler.

Yavuz kardeşler dolandırıcılardan şikayetçi oldu.

İTO'da dolandırıcılık iddiası

 

Pandemide siber dolandırıcılık yüzde 70 arttı

 

Nitelikli dolandırıcılara yönelik çekirge operasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)