E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKimlerin kadroya geçeceği belli oldu!---

Kimlerin kadroya geçeceği belli oldu!

Kimlerin kadroya geçeceği belli oldu!
26 Nisan 2014 - 08:09 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadroya geçecek taşeron işçilerini açıkladı.

Kamuda her işin artık taşeron çalışanlar tarafından yapılamayacağını belirten Bakan Faruk Çelik, "Bir çizgi çizilecek. Çizginin bu tarafında kalanlar yani güvenlik, temizlik gibi işlerin dışındaki asıl işleri yapanlar kadroya geçecek. Kamuda taşeron çalıştırmada bir keyfiyet var. Yapacağımız çalışmayla kamuda bir çizgi çekeceğiz. 'Kamuda şu işleri yapanlar asıl işçi olacak' diyeceğiz. Kadroları da asıl işçilerle doldurmak durumunda kalacaklar." dedi. Haber 7'de yer alan habere göre, Torba yasa paketinde taşeronluk düzenlemesinin bulunacağını da söyleyen Çelik, çalışmaların tamamlandığını üzerinde tartışılan netameli kon

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • taşeron mağduru26 Nisan 2014 23:03

    hatay ilinde taşeron olarak bizzat kendim bir kurumda 8 yıldır çalışmaktayım hayatta her türlü zorluğu gördüm 29 yaşındayım ve bekarım benim yaşımdakilerin çoğu evli tabi benim maaşla çalışıp evini geçindiren bir çok evli insanlarda var.babanızın annenizin de bir malı mülkü yoksa insan biraz daha çok evlenmeye korkuyor ev kirası, dügün taksidi,elektirik,su,evin yemek ihtiyacı derken daha kılık kıyafetten bahsetmedim sizce bu şartlar altında 850-900 maaşla nasıl bir evlilik nasıl biryaşam tarzı olabilirki bunları birileri görsün artık lütfen yok taşeron hakları yok izin miş bu insanların bunlara değil biraz daha çok paraya ihtiyacı var geçimlerini sağlıklı bir şekilde sağlaya bilmeleri için.lafa gelince şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz deyip duruyorlar peki neden bir taneside çıkıp ya herşey herşey ama, aynı kurumda çalışan bir kodroluyla bir taşeron işçi arasında 2000 tl maaş farkı olurmu ya allah rızası için bu garibanlar okuyamadı diye bu şekilde mi yargılanması gerekiyor bu devlet bunları karşılayamayacak kadar düştümü. peki birileri bu kadar sorulara cevap verecek kadar yüreği yokmu. yazacak okadar çok şey varki bunları bile görmekten aciz insanlar daha fazla yazsan onları da görmezler.

  • alper yolcu26 Nisan 2014 16:43

    Zaten kadro geleceğini duyan kamudaki üst düzey bürokratlar, ensesi kalın uyanıklar eş, dost, akraba, çoluk, çocuk, dost hayatı yaşadıkları bayanları kamuya (devlet kurumlarına Üniversitelere belediyelere) taşeron şirketlere tıka basa doldurdu ve %10 dahi KPSS yi kazanabilecek durumda değil ve %90 nınında hiç bir meziyeti olmamasına rağmen masabaşı işlerde çalıştırılmaktadır.