E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlun'dan hapis iddiasına çok sert yanıt---

Kılıçdaroğlun'dan hapis iddiasına çok sert yanıt

Kılıçdaroğlun'dan hapis iddiasına çok sert yanıt
11 Ekim 2016 - 14:05 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Başika'daki Türk askeri ve Irak politikası hakkında açıklama yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Her şehit olayından sonra 'Köklerini kazıyacağız' dediler. Ne yapacaksınız yapın artık. Neden önlem alınamıyor? Genelkurmay'ın açıklaması... Son birkaç aydaki şehit sayımız 88. Düne kadar yaptıkları işlerin ne kadar yanlış olduğunu söylüyorduk. 'Siz anlamazsınız' diyorlardı. Bunun herhalde sorgulanması lazım. Bize bunları söylemeyin diyorlar. Peki vatandaşın acısını kim dinleyecek? Teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten kaçınmayacağız. 

Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri öldürüldü. Başta Binali Yıldırım olmak üzere başsağlığı diliyoruz. Hepimizin ortak üzüntüsüdür. Birlikte mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

Bu Sabah DHA'nın Tunceli'de görev yapan muhabirinin evi basıldı. Tunceli'deki eylemlerin haberlerini yaptığı gerekçesiyle... Bu ne zamandan beri suç oldu? Öyle anlaşılıyor ki, hiçbir terör haberi yapılmasın. Ne olacak, vatandaş haberi nereden alacak?

BAŞİKA AÇIKLAMASI

Musul operasyonu IŞİD sonrası Ortadoğu ile ilgili yeni senaryolar demektir. Irak ve Suriye ile ilgili yeni stratejiler gündeme gelecek. Türkiye'nin bu konuda çok dikkatli bir dil kullanması gerekir. Sayın Erdoğan, mezhep endeksli bir politikayı gündeme getirdi. Bunun üzerine Irak, Başika'dan Türk askerinin çekilmesini istedi. Kullanacağınız dil çok önemli. Irak yönetimine seslenmek isterim. Irak'ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk. Irak'ın kaderinin Irak halkının belirlemesi gerektiğini söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Başika'da bizim askerlerimizin bulunması Irak halkının güvencesi içindir. Dolayısıyla buradan size ulaşan bazı söylemelerin iticiliğine kapılıp Başika'daki askerlerimizin terk etmesini istemeyiniz.

Musul'da, Kerkük'te terörün ayıklanmasını ve IŞİD'in o bölgeden çıkmasını istiyoruz. Biz Irak halkı ile dost olmaya ve dostluğumuzu sürdürmeye kararlıyız.

HAKKINDAKİ HAKARET İDDİANAMESİNE SERT YANIT

Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine kendisi hakkında "Basın yoluyla alenen hakaret suçundan" başlatılan soruşturma sonrası 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmesine sert yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “İki yıl sekiz aylık iddianame değil; 2 bin 800 yıllık iddianame hazırlamazsanız adam değilsiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu için 2 yıl 8 ay hapsi isteniyor

"NE YAPACAKSANIZ YAPIN"

Her şehit olayından sonra 'Köklerini kazıyacağız' dediler. Ne yapacaksınız yapın artık. Neden önlem alınamıyor? Genelkurmay'ın açıklaması... Son birkaç aydaki şehit sayımız 88. Düne kadar yaptıkları işlerin ne kadar yanlış olduğunu söylüyorduk. 'Siz anlamazsınız' diyorlardı. Bunun herhalde sorgulanması lazım. Bize bunları söylemeyin diyorlar. Peki vatandaşın acısını kim dinleyecek? Teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten kaçınmayacağız.

AK PARTİLİ SİYASİLERE SUİKAST: ORTAK ACIMIZ

Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri öldürüldü. Başta Binali Yıldırım olmak üzere başsağlığı diliyoruz. Hepimizin ortak üzüntüsüdür. Birlikte mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

Bu sabah DHA'nın Tunceli'de görev yapan muhabirinin evi basıldı. Tunceli'deki eylemlerin haberlerini yaptığı gerekçesiyle... Bu ne zamandan beri suç oldu? Öyle anlaşılıyor ki, hiçbir terör haberi yapılmasın. Ne olacak, vatandaş haberi nereden alacak?

Dün Ankara Garı katliamının yıldönümüydü. Biber gazı, cop... Türkiye'ye yakışmıyor. Bir ailenin çocuğunu anması suç mudur? Bu ülkeye demokrasi, hoşgörü ne zaman gelecek?

"SAYIN YILDIRIM KOLTUĞUNUZUN HAKKINI VERİN"

Türkiye'nin bir dışişleri bakanı var değil mi? Neden bir Cumhurbaşkanı konuşur? Enerji konferansı yapılıyor, başbakan yok ortada. İki tane başbakan var. Bir Sayın Başbakan Binali Yıldırım bir de gölge Başbakan Berat Albayrak... Kim başbakan? Sayın Yıldırım, koltuğunuzun hakkını verin, yetkilerinizi paylaşmayın. Musul ile ilgili biri konuşacaksa konuşacak kişi Dışişleri Bakanı, Başbakan.

Sadece dış politika değil. Türkiye uluslararası arenada terör ile, darbe ile, tutuklu gazeteciler ile, akademisyenlerle anılıyor.

Herkesin oyuncak haline getirdiği bir iktidar Türkiye'yi yönetebilir mi? Oy verirken elinizi vicdanınıza koyun. FETÖ'den bizim haberimiz yoktu diyorlar. MGK kararını açıkladım. Hepsinin altında kapı gibi imzası var. Nasıl oldu da sizi kandırdılar o zaman?

Sayın Erdoğan, 'Aynı menzile farklı yollardan gidiyorduk' diyordu. Ne oldu? Aynı menzile giderken rekabet içinde biri diğerini yok etmeye çalıştı. O zaman senin FETÖ'den bir farkın yok demektir.

Hükümet yetkilileri 'Türkiye'de bir darbe olduğunu anlatamıyoruz' diyor. Anlatamazsınız. Üniversiteden hocaları attınız. Binlerce öğretmeni işinden ettiniz. Er-erbaşları sorgusuz sualsiz hapse attınız. Yüzlerce gazeteciyi hapse attınız. İşadamlarının malvarlığına sorgusuz sualsiz el koydunuz.

KHK yetkisi aldılar, ne yaptılar Anayasa hükmünde kararname çıkardılar. Hakimlere gözdağı veriyorlar. Benim hakkımda da 2 yıl 8 ay dava açılmış. 2 yıl 8 ay değil 2800 yıllık iddianame düzenlemezseniz adam değilsiniz. Kim açmış, Bilal oğlan açmış. Ben senin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

"YENİKAPI'DA ANLATTIM"

Diyorlar ki Yenikapı ruhu ne oluyor? Ben bunların tamamını Yenikapı'da anlattım. Ben demokrasiyi, özgürlükleri, mazlumun hakkını savunuyorum. Benim inancıma göre zalime teslim olmayız. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır. Ben şeytan değilim, şeytan sensin.

Biz bunu dillendirmeyeceğiz de kim söyleyecek. Biz demokrasiyi, insan haklarını savunmayacağız da kim savunacak? Mağdur edebiyatı yapmayın diyorlar bize. Bizim yaptığımız edebiyat falan değildir. 16 günlük bebeği annesinden koparırsanız bu edebiyat değildir. Yargılanmadan, hakim karar vermeden sen bir adamı nasıl suçlu ilan edebilirsin? En baştan beri darbeye karşıyız diyoruz. Meclis'i bombalayanları, askeri, vatandaşı öldürenleri yakalayın. Ama kardeşim sen böyle yapmıyorsun, dönüyorsun vatandaştan hesap soruyorsun. 1 milyonu aşkın mağdur var Türkiye genelinde.

"DARBE FIRSATÇILIĞI YAPIYORLAR"

OHAL öncesi üniversiteye hocaları bildiri yayımlamışlar. Onları da atıyorsun. Biz mağdurların hakkını korumak zorundayız. Darbe fırsatçılığı yapıp karşı darbe yapıyorlar. Sen bu tutumla devam edersen senin darbe yaptığını bütün dünya anlayacak. Biz sadece ve sadece demokrasinin gereği olarak sizi uyarıyoruz. PKK'da yanlış yaptınız dedik. Gülen olayında yanlış yaptınız dedik, şimdi ortaya çıkıyor. Darbeye elbette karşıyız. Ama bankaya para yatırdı diye birisini memuriyetten atacaksın o bankaya izin veren siyasetçiyi koruyacaksın. Eğitim sistemini dinamitleyeceksin. Proje okullarını alt üst edeceksin. Bu çocuklar en iyi okullarda okuyacak. Veliler ayakta. Çocuklarımız ayakta. Öğretmenlerine sahip çıkıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek yürk11 Ekim 2016 19:28

    Nasil bir insansın kılıçdaroğlu bir günde ülkenin yanında dur omurgalı ol resmen vatan hainisin

  • S.D.11 Ekim 2016 16:25

    Bu ülkenin kuruluş felsefesine yani fabrika ayarlarına dönmesi gerekir.Ülkemizin yararına olan ulusal ve uluslararası sorunlarda hükümete Tüm desteği Sn.Kılıçdaroğlu veriyor.Bu da yetmiyorsa artık hükümete kalmasınlar.CHP ve onun lideri Sn.Kılıçdaroğlu basiretli bir duruş sergiliyor.Getirin CHP nı iktidara yapamaz ise eleştiri yapılsın.Hükümet dururken muhalefeti eleştirmek ne Müslümanlığa ne de insanlığa sığar.

  • alp11 Ekim 2016 16:09

    gene başladı bu..yav..her kim hangi paritiliyseniz inanın sıkıldım şu adamdan..muhalefet desen yapamıyor...iktidar dersen ömründe olamaz....insan biraz halkçı olur..

  • KOMBASSAN.ZEDE11 Ekim 2016 15:13

    Sayin baskan, hukumete teklifte bulunun kombassan holdinge kayyum atasinlar, cemaatin hisseleri uctu nedense hukumete yakin olan kombassan dustu. Bu isi anlayamadim bir turlu

  • Cok konusma, biliyorsan cözum uret11 Ekim 2016 14:21

    Kolaysa sen daha iyisini yap. Lak lak konusmak kolay. Sizin gibi insanin vucudunu saran viruslerden kurtulmak kolaymi. Resmen abd, fransa, ingiltere, yunanistan destekli kopeklerle savas veriliyor.

  • temel iz11 Ekim 2016 14:19

    secmenini en cok kandiran parti CHP,dir