E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu o iddialara yanıt verdi---

Kılıçdaroğlu o iddialara yanıt verdi

Kılıçdaroğlu o iddialara yanıt verdi
31 Mart 2014 - 12:48 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa edeceği söylentilerine ne cevap verdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık olarak değerlendirmediğini belirterek, istifa edeceğe yolurdaki söylentileri, "Saçma,asparagas" diye karşıladı. Kılıçdaroğlu, yanlışlarını doğrularını değerlendireceklerini de ifade ederek, AKP seçmenine hitap etmeye çalıştıklarını; ama bunun bir günde kucaklaşmaya dönüşemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçları ile ilgili ilk değerlendirmesini Hürriyet’e yaptı ve şunları dedi:  "Tabiki gereken değerlendirmelerimizi yapacağız, yanlışlar doğrular neler ortaya çıkaracağız. Ancak çıkan sonucu bir başarısızlık olarak görmemek gerekli.

"BİRBİRİMİZİ DİNLEMEKTEN UZAKLAŞTIK"

Temel sorun birbirimizi dinlemekten uzaklaştık. AKP’liler bize kulak tıkadı, ne söylediğimizi dahi dinlemiyorlar. Bu anlamda ortada bir demokrasi kriz var. Birbirimizi dinlememek üzerine kurulan bir algı var. O kitleler bizi nasıl dinler, üzerinde değerlendirme yapmamız gerekir. Biz ise onları dinlediğimizi düşünüyoruz. Başbakan’ı sabahtan akşama kadar dinliyoruz.

"BİRDENBİRE İKNA OLMUYOR"

Seçmen bazında ise gerçekten kulak kabartıyor ve dinliyoruz. Biz de anladıklarımız ışığında onlara hitap etmeye çalışıyoruz. Dilimizi o kitlelerin yadırgamayacağı bir şekle dönüştürmeye çalışıyoruz; ama tabi anlaşılan onları birden bire ikna etmek olmuyor. Yani, biz birşey yaptık ertesi günü kucaklaştık olmuyor. Bunun bir süreç alacağını düşünüyorum; bunu değerlendirmemiz gerek, sosyologların, ilglili tüm uzmanların yeniden bir bakış getirmesi gerekiyor.

"KIRSALDAN İLK KEZ OY"

İstanbul, Ankara ve İzmir’de oylarımız ciddi oranda artırdık. Büyük metropellerde oylarımız artırdık. Çoğu büyükşehirde ise ilk kez kırsalın da oy kullandığı bir seçim oldu. Biz hep kırsaldan dolayı seçimleri kaybediyorduk; ilk kez oralarda da varlığımızı hissettirdik, O nedenle . Sonuçta biz her türlü yanlışı doğruyu doğrumuz tabi ki değerlendireceğiz ve daha iyi olması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

ASPARAGAS

Kılıçdaroğlu, "İstifa edeceğiniz yönünde söylentiler var" sorusuna ise, "Saçma ve tamamen asparagas. Konuymaya dahi değer değil" yanıtı verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tc81haber31 Mart 2014 17:07

    Yenidünyanın en önemli sıkıntısı lider. Dünya en az yüz yıl ötesini görebilecek liderden yoksun olduğundan ülkeler kaos içerisinde. Bu yüzden bir hiç uğruna savaş bile çıkarabilecek kalitesiz liderler var. Bence sorun buradadır.

  • ALP31 Mart 2014 14:20

    mevcut koşullarda CHP nin tek başına iktidar olması mümkün görünmüyor, olsa olsa yanına bir partiyle koalisyon olur, ki bunu da halk istemiyor, durum bundan ibarettir. Bu sonuç AKP nin zaferi değil zira AKP diye bir parti yok. R. Tayyip ERDOĞAN var.. diğer taraftan güçlü bir muhalefet alternatifi de yok malesef...

  • index31 Mart 2014 14:16

    tırı vırı gene boş konuşmalar...bu adamdan genel müdür olmazken nasıl başbakanlık yapacak...chp de kalırsa bir dahaki seçime %20 nin altına iner chp...

  • ENDER31 Mart 2014 14:15

    İSTİFA ETMEDEN ÖNCE PENSİLVANYA YA DANIŞMASI GEREK. ÖYLE CHP KAFASINA GÖRE HAREKET EDEMEZ ZATEN ÖYLE BİR KABİLİYETİ DE YOK.

  • misafir 31 Mart 2014 13:51

    istifa etmesi için sebep yok bnce

  • adalı31 Mart 2014 13:42

    emir gelince gereken yapılır

  • 66masum31 Mart 2014 13:25

    yazık yazık

  • m. kara 31 Mart 2014 13:25

    chp ye geleceği gören , karizmatik , liderlik vasfı olan biri gelmediği müddetçe chp ana muhalefet partisi olmaya devam eder. böyle kasetle damdan düşer gibi gelen birinin bu partiye hiçmi hiç faydası olmaz.

  • Vatandas31 Mart 2014 13:24

    Deve bile yenildigi zaman guresi birakiyor...Ama o Gurur ve o karekter nerede?

  • KARTALY32331 Mart 2014 13:22

    KILIÇDAROĞLU VE SARIGÜL CHP DEN GİDER,,CAMUR VE FİTNECİLİK SİYASETİ BİTER.......CHP KESİNLİKLE CEKİ DÜZEN VERMELİ PARTİSİNE..YOKSA İŞİ ZOR..AYNI ZAMANDA MHP..ARTIK AKILLI SİYASET ZAMANI...BİRLİK BERABERLİK ZAMANI..EKONOMİ VE KALKINMA ZAMANI

  • alabao31 Mart 2014 13:07

    komik adam senin yerine başbakanlık yapar diyeceğimiz biri gelse türkiye hem sahadaki hem yedekteki güçlü denen bir ülke olsa bir daha kriz görmez ve iktidarda yolsuzluk yapamaz

  • savas köysüren31 Mart 2014 13:06

    kalsın bu beceriksiz adam ama agzı bantlı olsun çünkü kin ve lanadan agzı kokuyor

  • yagız31 Mart 2014 13:04

    yavaş yürüüü müdür adamsan istifa ett

  • aliveli..31 Mart 2014 12:56

    istifa etmeli...