E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: EYT sorununu aile sigortası ile çözeceğiz---

Kılıçdaroğlu: EYT sorununu aile sigortası ile çözeceğiz

Kılıçdaroğlu: EYT sorununu aile sigortası ile çözeceğiz
01 Aralık 2019 - 12:59 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Emeklilikte yaşa takılanların sorunu aile sigortası ile çözülecek. Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek, doğrudur. Aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz." dedi.

Kılıçdaroğlu Maltepe Ekonomi Forumu’nda konuştu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi dışında iktidar olup da varlığını sürdüren hiçbir parti yok. Siyasi Partiler Yasası kimden kaldı bize. Darbecilerden, biz buna darbe hukuku diyoruz. Bütün yasaların darbe hukukundan arındırılmasını istiyoruz. AB standartlarında demokrasi için hukuk sistemimizi darbe hukukundan arındırmalıyız.

SİYASETİ HANGİ SEKTÖR FİNANSE EDİYOR

Neden bizim insanlarımız 3. sınıf bir demokrasiye mahkum ediliyor. Demokrasiden yana bütün güçlerin bir araya gelip bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor. Neden siyasal iktidar inşaat sektörünü kutsadı. Siyaseti hangi sektör, kim finanse ediyor?

Toplum neden yolsuzluklara duyarsız. Devlet başkanının yolsuzluklardan pay alması bile makul karşılanmaya ve bu konuda yazılar yazılmaya başlandı. Tank palet fabrikası satıldı mı, hayır. Kiralandı mı hayır. 25 yıllığına bedava verildi. 5 kuruş alınmadı. Müslümanız diyenler var, kul hakkı nedir kardeşim. Siyasetçi hesap vermeye gerek bile duymuyor. Hukuki alt yapısı büyük ölçüde oluşturuldu.

TAPU KAYITLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İnşaatta rantı yaratan büyük ölçüde kayıt dışılıktır. Tapu kayıtlarının yüzde 90’ı doğruyu yansıtmıyor. Sistem zaten kayıt dışı üzerine inşa edilmiş. Kayıt dışı çalışan bir kişinin geleceğini elinden alıyorsunuz. İstihdamda kayıt dışını önlemenin en iyi yolu sendikalaşmaktır.

Kimsenin can ve mal güvenliği yok dediğim için siz Türkiye’yi dünyaya ihbar ediyorunuz diyorlar evet yok. Siz hangi can ve mal güvenliğinden bahsedeceksiniz. Bu ülkede bağımsız yargı var mı. Senin sözcün aksini söylüyor zaten. Can ve mal güvenliğinin olmadığı ülkede biz yeni arayışların rotasını belirlemeye çalışıyoruz. Siyasi irade ranttan besleniyorsa doğal olarak o alan vergilenmez.

4+4+4 TEKLİFİNİ VERENLERİN HİÇBİRİ EĞİTİMCİ DEĞİL

Eğitim kişiye sınıf atlatır. 4+4+4 sistemi geldi parlamentoya. Bu kanun teklifini veren 5 milletvekilinin hiç biri eğitimci değil, bir kişinin arzusu üzerine kanun teklifi verildi. Kendi çocuklarını eğitimde denek olarak kullanan tek ülkeyiz. Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız eğitim sistemini bozacaksınız, yapılan da bu. Eğitim sistemi şu anda tam bir felaket.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR
 
Emeklilikte yaşa takılanların sorunu aile sigortası ile çözülecek. Daron Acemoğlu hocamız söyledi. Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek diye. Doğrudur. Aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Asgari ücret 2020 TL. Açlık sınırının altında. Sendikaların biraya gelmesi bizim için çok değerli. Enflasyon kendisini açısından yüzde 22.58 olarak belirledi. O zaman asgari ücrete de en az yüzde 22.58 zam yapılması lazım ve bir de büyümeden pay verilmesi lazım. İşçi sendikaları bunu gerçekleştirir mi.

“TARİHİMİZDE İLK KEZ…”

Belki de tarihimizde ilk kez bütün kurumların katılımıyla yeni bir anayasayı yapmanın çalışmalarını başlatacağız. Hastane yaptın tamam kaça yaptın? Garantiler var, devletin cebinden milyarlar çıkıyor. Siyasetçinin hesap vermesi lazım. Siyasi ahlak yasasını çıkarabiliyorsak önemli bir adım atmış olacağız. “

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (43)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alevi02 Aralık 2019 01:28

    Sgk yı batıran adam çıkmış konuşuyor

  • SERAP02 Aralık 2019 00:21

    SANA DEĞİL...SANA İNANANA ŞAŞARIM..BAŞKA SÖZÜM YOK...ÜLKEM SENİN GİBİ MUHALEFETE  MAALESEF LAYIK DEĞİL.

  • temkinli02 Aralık 2019 00:03

    size bir sans verme zamani geldi galiba.

  • Lamba cini01 Aralık 2019 23:16

    Yani şimdi aile sigortasımı getireceksin Emeklilikte yaşa takılanların haklarını iademi edeceksin Evli mutlu çocuklu en büyük hayalin bumu?

  • belirsizlik01 Aralık 2019 22:02

    Paralı yorumcular basmış burayı, sormak lazım Suriyelilere 40 milyar dolar para harcanmış 240 katrilyon yok sormuyorum gayet memnunlar. Haydi size geçmiş olsun daha çok çalışın daha çok Suriyeliye bakın. Yeni yıl zamları gelince de yazın olur mu.

  • Alb01 Aralık 2019 23:23

    Doğruları yazınca öyle mi oluyor ssk da müdürken emeklilik yaşının 65 olması gerektiğini yaşar okuyana rapor eden kendisi değilmiş gibi doğruda yaptılar şimdi asene gibi ben cozerim deyip sallaması sizce de garip değilmi bunu yazınca hemen paralı kalemmi oluyor Suriyeliler konusunda doğrusun ama Kemal efendiden yanlis

  • Nihat01 Aralık 2019 21:40

    Keşke samimiyetle bir iş yapmak niyetinde olmuş olsaydın!  Keşke bir tarafı yapmak için bir taraftan batırmak ve tahrip etmek gibi bir niyetin olmasaydı!  Keşke  sadece ve sadece oy kazanmak için zembereği  boşanmış oyuncak gibi  sağa sola saldırmasaydın.  Keşke Almanya da Fransa da, Norveç te Türkiye yi kötülemeseydin!   Evet içindeki kinini biraz frenleyip sabırlı olabilseydin kendini bu kadar zaman içinde açığa vurmayıp babacan, nezaketli  İstanbul Beyefendisi pozlarına yatsaydın Şimdi bayağı bir taraftarın olurdu!  Tabi şimdi foyan meydana çıktığı için seni vitrine koyan üst akıl seni vitrinden alıp  hamamoğlunu  oraya koymak istiyor.  Yani ne yapsanız boş.

  • Bülent 01 Aralık 2019 20:43

    Sayın kılıçtaroğlu ne zaman gerçek hayata döneceksiniz atmayla sallamaya olmuyor herşey in bir maliyeti olduğunu ne zaman anlayacaksınız artık. Hesap bilmiyorsunuz neden haberiniz varki bu ülkenin en büyük kaybı sizin gibi bir muhalefeti olması

  • Fikirtepe 01 Aralık 2019 19:56

    Ya bi git kardeşim Fikirtepe yi çözer se EKREM IMAMOGLU ÇOZER demiştin Fikirtepe yi ziyaret geldiğinde hani ne oldu o görüntuler saklanıyor haberin olsun sayın kilcdaroglu

  • osmanlı01 Aralık 2019 19:37

    Biri şu malın kafasına kürekle vursun.

  • ahmet01 Aralık 2019 19:29

    Sen hangi sorunu çözdün kü bu sorunu çözeceksin? Önce CHP'yi hallet. Devlet isleri sana buyuk beden gelir. 3 günde batırır gidersin.

  • İhlasçı01 Aralık 2019 18:07

    45 i geçen herkes emekli edilmeli

  • osmanlı01 Aralık 2019 19:34

    Evet haklısın devlet emekli maaşını nereden nasıl ödeyecek onuda yaz bizi bi aydınlat

  • :)01 Aralık 2019 18:44

    Hatta hiç çalışmadan emekli olalım daha iyi değil mi? Atatürk neden Türk milleti çalışkandır demiş biliyormusunuz, çünkü dibine kadar tembel olduğumuz için gaza getirmek için söylemiş...

  • Vatandaş01 Aralık 2019 16:56

    Eyt belki ülkemiz için zarar ama milyonlarca Suriyeli daha çok zarar başka bir millete bakacagimiza kendi insanımıza bakmalıyız kaç yıldır suriyelilere milyarlarca dolar harcandı belkide bu eyt için o kadar para anca gider başka milletlere kaynak sağlamaktansa kendi vatandaşımızın haklarını öncelikli görmeliyiz

  • Ankara01 Aralık 2019 16:45

    Sayın baskan sızın parti yapsın milletvekilleri maas oğretmen maas 3katın gecmez belediye lerde baskan maas sınır koyun belediye baskan da mudur maas cok fazla alıyor sınır yapın bu miilet sizler biraz miiletvekil hak kısın

  • İstanbul 01 Aralık 2019 19:17

    Başkan maaş ne kadar alıyorsun?

  • HALİL KARTAL01 Aralık 2019 16:15

    bence herkesi 20 yasında emekli et olsun bitsin.Türkiye zaten üretmeyen ve yan gelip yatan ülkesine döndü.

  • Vatandaş 01 Aralık 2019 16:02

    Seçimden önce chp, chpli belediyelerde çalışanlara net 2200 TL vereceğiz, durumu iyi olmayan vatandaşlara net 600 TL vereceğiz diyordu. Bu verilen sözler yerine getirildimi merak ediyorum. Sırf muhalefet olsun diye onu yapacağız, bunu yapacağız demekle olmuyor.

  • Tekno papaz01 Aralık 2019 17:15

    Tabi bilmeden konuştuğun için sallamak kolay. Sana link atardım ama okumayacağım için atmıyorum. Belki biliyorsundur bilmemezlikten geliyorsun. Seçimden önce geçen süredeki Ocak Şubat Mart......seçime kadar geçen sürenin asgari ücretteki farkı 200 tl tide ödediler.

  • Of01 Aralık 2019 15:46

    Fıs fıs fis

  • Vatandaş 01 Aralık 2019 15:41

    ETY olayını iktidar muhalefet oy için kaşımasın. Bu işin maliyetinin 450 milyar olduğu ortaya çıktı. Herkes yaşı geldiğinde emekli olsun, çalışanların işten çıkartılmaları özellikle belli yaştan sonra zorlaştırılsın, işini kaybetmiş emeklilik için yanlızca yaş bekleyenlerden GSS primi alınmasın, sağlık harcamalarını da aileleri dahil olmak üzere devlet üstlensin. Bu EYT lileri bir nebze olsun nefes aldırır.

  • Ayse01 Aralık 2019 19:03

    Milletvekili maas insin milletvekili haklarında cocukların da 18 yasına faydalansın sanra haklar bitsin

  • Emrah01 Aralık 2019 14:51

    EYT'yi çözerse CHP partisi çözer arkadaş. Staj mağdurları sorununu çözerse CHP çözer arkadaş bence diyeyim diğer partiler çözmez buna iktidar partisine muhalefet İYİ parti dahil..

  • osmanlı01 Aralık 2019 19:37

    CHP' ye verelim de ülkeden dini kaldırsın donumuza kadar alsın.

  • Abuzer01 Aralık 2019 14:45

    Aşağıda yorum yapan zatlari SADECE kınıyorum çünkü siz siyaset değil trolluk yapıyorsunuz millet yoksul utanin

  • SALLAMACI ABUZER BUZULLARDA GEZİVER01 Aralık 2019 17:02

    Bu ülkede aç yok, açıkta yok, HERKES TOK! Sosyal devlet bu işte. Sizin özlediğiniz komünist devlet asla gelmeyecek.

  • Keko01 Aralık 2019 16:27

    Millet yoksul o yüzden çöp kutuları etrafında onlarca ekmek asılı. Fakirim yoksulum diyenin elinde en ucuz 2000 TL lik telefon var.yoksulluktan evde yemek yiyemiyor AVM lerde restoranlarda yemek için boş masa bekliyorlar. Yoksulla işinizde olmaz buna eminiz.Siyasi rant için bu kelimeyi kullanmayın . İki fakire 100 er TL verebiliyorsanız konuşabilirsiniz.elinizdeki 4000 TL lik telefonla yoksulluk edebiyatı bayıyor .... Kemal'in partisi de hep fakirlerden oy alıyor o nedenle çok fakirleri düşünür. Belediyelerinde uygulasın aile sigortasını. Nüfus un yarışı CHP belediyeleri bölgesinde yaşıyor ver hadi her yoksul aileye 100 TL .500 senin olsun ...

  • Islak odun01 Aralık 2019 14:44

    Çalışmayanı cezandırıp neden işsizsin diyip para vereceğine, ondan para istiyen ucube sistem gibi olmasın, bu aile sigırtası akademik çalışma ve araştırma yapmadan ben yaptım oldu demek le olmaz bu işler.

  • pazarci01 Aralık 2019 14:30

    luzumsuzlar klubunun uyasi istanbulun basina gecti icine etmeye basladi, TC nin basina gelsiniz vay Ulkenin haline

  • arifhan01 Aralık 2019 14:24

    Bu adam insana musallat olan sinek gibi vızıldamaktan başka yaptığı birşey yok sadece ici boş vaatler sen bu mavraları git kendilerinden baska kimseyi beğenmeyen chpli yandaslarına anlat onlar zaten hazır bekliyor zokayı yutmayı

  • kılıç01 Aralık 2019 14:19

    küllüyen yalan .

  • Sakıp Sencan01 Aralık 2019 14:02

    peki işi çözün oyu kapıp iktidara geldin ondan sonra benim vergimleri bu insanlar genç yaşta emekli olacak ben onlaramı bakacağım.ver kendi paranla bak.ondan sonra sistem çöksün batsın sen de köşene çekil değilmi.yazık yazık bu insana oy verene.

  • AHMET ÖZBİR01 Aralık 2019 13:58

    "EYT be çekilin aradan, bu haliyle devam ederse 80 yaşında emeklilik gelse dahi SSK'yı kurtaramaz" diyen Kılıçsallaroğlu yine ATTI ama TUTMADI! Aile sigortasına topu attı, bilinmeyene yolculuk başladı.

  • solmaz kaleli01 Aralık 2019 13:52

    bu iktidara gelse bakın görün borsa endeksi 6 aya kalmaz 20-30 000 dolar da 15-20 TL kesin olur.ülkede batar çünkü yapabilecek tek şeyi var kaos kriz alavere yalan dolan

  • Serkan01 Aralık 2019 13:50

    Bu da sulandirdi işi.. Ne aile sigortası kardeşim adam gibi EYT linin hakkını vericez desene niye diyemiyorsun.. Senden ümitlenmiştim ama sen de kıvırmaya başladın.. EYT nin tek çözümü net olarak 1999 öncesi hakkı neyse onu vermektir ben hakkımı istiyorum Aile sigortası falan değil.. Aile sigortası topu taca atmanın başka yolu... ilk başlarda EYT lilerin haklarını vericez dediniz sayın Kılıçdaroğlu şimdi Aile sigortası ile cozucez diyorsunuz bunun adı kivirmadir.. Tek umudum muhalefetti ama anlaşıldı ki muhalefette EYT lilerin hakkını vermek yerine aile sigortası diye bişey icat edip gerçek hakların üzerine yatacak.. Yine kandırıldik gibi hissediyorum...

  • ..01 Aralık 2019 13:35

    Ya sayın kk, sorun zaten devleti parası olmaması, emeklilik sisteminin kaynaklarını başka açıkları kapatmak için harcamaları. O yüzden sistemin adini değiştirerek sorunu çözemeyiz. Devlet adam gibi yönetilse ve parası olsa zaten EYT'lilere sulanmaz. Şimdi de emeklilik sistemi yük oluyor diye ağlaşıyorlar. Paramız bitti ve bundan sonra yaşlılarımıza bakamayacağız diyemiyorlar tabi. Böyle seçim kazanmayı çok beklersiniz.

  • Selahattin Ölmez01 Aralık 2019 13:27

    Nereden oy alırım sinekten nasıl yağ çıkarırım hesabını yapıyor.bugün AB ülkeleri sosyal güvenlik sistemim batacak diye korkup 72 olan emeklilik yaşını daha nasıl yükseltirim der iken bu kişi milletin kafasını karıştırıyor.genç yaşta bir insan emekli olur ise devlet ona nasıl bakacak.bakacak olsa bile verebileceği para 1-2 bin TL onunla da insan gibi yaşanmaz.sosyal güvenlik kurumu kesin batar. Aynen SGK nasıl batırdı ise bu zat sistemi de batırmaya geliyor. Sen bizlere otomobil, tank, gemi, uzun menzilli füze sanayi ürünleri cep telefonları üreteceğim de ben duymadım üstüne üstlük neden yapalım diyor.

  • köfteci01 Aralık 2019 14:02

    ab ülkeleri ortalama 85 kadar yaşıyor  uzun yaşıyorlar adamlar biz öyle mi bizde hem adamlara yaşlısın diye iş vermiyorlar hem emekli yapmıyorlar hem de üstüne haraç gibi gss öde diyorlar ödemeyince hem ceza , hem tefeci faizi yüklüyorlar ve  işin içinden çık diyorlar

  • Metin 01 Aralık 2019 13:22

    7 sene SGK'nın başındaydın, mevcut kaynakları bile kuruttun nasıl güvenelim?

  • Nedim01 Aralık 2019 21:31

    Aşağıdakiler!  AtıııKyooorsuuunuuuz!   Asgari ücret konusunda o zaman bir anlaşma zemini  oluşmuştu!  Şartlar müsait olduğunda her şey konuşulur!  Ancak şimdilerde öyle görünmüyor.

  • Tekno papaz01 Aralık 2019 17:26

    infinity olur mu arkadaş rte vermiyor mu? Asgari ücrette kimin sayesinde oldu? Bunların hepsi CHP sayesinde oldu ama bilen yok. Bu millet kör,sağır,cahil siz nasıl bu kadar cahil oldunuz. Ülkenin halini nasıl görmezsiniz. Ülkemizdeki seçim kararı Alevi parti bu Sünni parti mezhepçilik kadar başınıza taş düşsün. Nedir bu cahillik yazık.

  • infinity01 Aralık 2019 14:05

    demek iyi çalışmış sgk çoğu ülkede zarar ediyor sonuçta cebine mi attı o parayı millete vermiş bugün emekli bayram ikramiyelerini alıyorsa onun sayesinde