E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Deprem vergileri nereye gitti?---

Kılıçdaroğlu: Deprem vergileri nereye gitti?

Kılıçdaroğlu: Deprem vergileri nereye gitti?
27 Eylül 2019 - 19:41 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile ortak düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada "Şu soruyu sormaktan edemiyorum. Ne oldu o deprem vergileri? Nereye gitti o deprem vergileri? Devleti yöneten insanların, geleceği görmesi lazım" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da basın mensuplarına İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu işin partisinin olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Depremde ölenlerin partisi olmaz. Bütün bunları yaparken geçmişe dönüp neler olduğunu da sorgulamamız lazım. Gelecek yöneticilerin de bundan bir şekilde ders çıkarması lazım. Aynı hataları tekrar etmemesi lazım" diye konuştu.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle oldu:

"Afet günüyle ilgili konuşuyorum, bugün lojistik merkezimizi basına tanıttım. 1 günde 365 bin kişiye yemek sağlayacak bir lojistik merkezimiz vardır.

"Bunun için sayın Topbaş ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

"Depremin siyasi partisi olmaz"

"İstanbul'un yapılaşmayla ilgili olsun, deprem toplanma alanlarıyla ilgili olsun ciddi sorunlar vardır ve bu sorunları aşmak için bir seferberliği başlatmış durumdayız.

"Bununla ilgili AFAD ile de bugün çalışma yürüttük, akşam toplantısın katıldım dün, o toplantıda bir simülasyon şeklinde herkesin kendini gözden geçirdi.

"Deprem milli meseledir, depremin asla ve asla siyasi partisi ya da bir görüşü olmaz. 16 milyon insanımızın canı söz konusudur.

Kılıçdaroğlu: 20 yıl sonra başladığımız noktadayız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'ndan sonra söz alarak şunları söyledi:

"Sayın Başkan elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etmiştir. Yasal hakkıdır ve görevidir. 2Değerli basın mensupları bir şeyin altını çizmek isterim, 1999'da büyük bir deprem yaşadık. 20 bin kişi hayatını kaybetti.

"Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, İstanbul'a ulaşamadı kara yoluyla, büyük bir acıydı.

"Türkiye seferber oldu, dünyadan birçok yardımlar geldi ve biz yaralarımızı sarmaya çalıştık.

"Vergiler dayanıklı hale getirecekti"

"Deprem vergileri çıktı, bu ülkenin 80 milyon insanı gtiti verglierini verdi, yaralar sarılacaktı, İstanbul başta bütün bölgeler depreme dayanıklı hale gelecekti.

"Şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum nereye gitti o deprem vergileri? Devleti yöneten insanların geleceği görmesi lazım. Devleti yöneten insanların 16 milyon kişinin yaşadığı bir İstanbul'u riskten nasıl kurtararız hesaplarını yapmaları lazım.

"Nereye gitti bu paralar?"

"1999-2019 aradan geçmiş 20 yıl ve biz hala başladığımız noktadayız. Ben bunu sormak zorundayım. Risk altındaki 16 milyon İstanbullu'nun hakkını savunamk için sormak zorundayım.

Nereye gitti bu paralar?

Biz elbette ki sürekli baltalamak, merkezi hükümeti engellemek niyetinde değiliz. İş birliği içinde bu bataktan İstanbul'u kurtarmak zorundayız.

"Ben şundan yüzde 100 eminim. İstanbul'daki bütün belediye başkanlarımız, sadece CHP'liler değil, elbette ki el birliğiyle çalışacaklardır.

"Ama temel soru şu, 1999-2019 neden bu kadar uzun süre beklendi. Sayın Başkan önemli bir ayrıntıya daha dikkat çekti.

"Toplanma alanlarını imara açtınız"

"Toplanma alanları 470'ken rahmetli Ecevit döneminden, hiç o depremden hayatını kaybeden 20 bin insanın hayatı bir yana bunların 400'e yakınını imara açıyorsunuz. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır demeyeyim mi?

"Biz bunları şimdi sormazsak ne zaman soracağız? Yazık günah değil mi bu ülkeye? Her depremin sonunda yaşananlar yeni servet kaybı değil midir?

"Batının ya da devlet adamlarının siyasi yönetimi arasında temel bir fark var, onlar riski görür, bütün önlemleri alır, risk olduğu zaman insanlar hayatlarını kaybetmez.

"Bizim gibi geleceği göremeyen, hesap yapamayan yöneticilerle ise risk gerçekleşir, ondan sonra önlem almaya başlanır, bir süre sonra toplum unutur. Yazıktır bunun olmaması lazım.

"Bu ekibe destek olmak lazım"

"Sağlıklı koordinasyon olması lazım, iş birilği olması lazım. Bakın yeni bir yönetim var, genç bir başkan var, iyi bir ekip var, ellerinden gelen her şeyi yapmak istiyorlar.

"Onlar sadece merkezi hükümetten onları engellememelerini istiyorlar.

"Yapacaklar, bu ekibe herkesin destek olması lazım. Depremde ölenlerin partisi olmaz, ölenler insan, bizim insanlarımız, bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz, bizim yaşlılarımız...

"Bütün bunları yaparken geçmişe dönüp ne olduğunu sorgulamamız lazım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (38)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.29 Eylül 2019 08:33

    GELECEĞİ HİÇ KİMSE GÖREMEZ/BİLEMEZ GELECEKLE İLGİLİ ANCAK TAHMİNDE/YORUMDA BULUNULUR GEÇMİŞ VERİLERE/BİLGİLERE GÖRE GELECEKLE İLGİLİ PLANLAR YAPILIR

  • abdullah28 Eylül 2019 10:03

    istanbulun okullarını hastanelerini camilerini kim yeniledi kim güçlendirdi. sokak köpekleri gibi sokakta yatma meraklıları. evlerinizi yenileyin okulları hastaneleri yenileyin toplanma alanına ihtiyaç kalmaz. japonyada da deprem oluyor ama herkes işinde başkasının ne yaptığına bakma kendin bir şeyler yapacaksan yap ve onu da sağlam yap.

  • Talha28 Eylül 2019 13:55

    Sen kimsin ki çocuğunun ailesinin can korkusundan dolayi dışarda yatanlara böyle söyleyebiliyorsun. Sen onlara sokak köpeği yakıştırması yapıyorsun sen nesin peki tasmalı köpek mi hadsiz. Herkesin imkani gücü var mı. İstanbulda yaşayanların belki yarısından fazlası ay sonunu zor getiriyordur. Belli ki sen kolay emek harcamadan çok para kazanıyorsun. Yada partizanlık yapıyorsun. Deprem meselesi partizanlık yapılacak iktidarın yada muhalefetin siyasi kazanım için sidik yarıştıracağı bir mesele değil. Milyonlarca insanın hayatını etkileyecek hatta söylendiği gibi büyük bir deprem Ülkemizi sosyal ekonomik olarak ciddi zararlar verecek bir mesele. Hele ki sınırlarımızın ötesinde Ülkemize düşman bu kadar oluşum, devletler, terör grupları, hainler varken ciddiye alınması ve her türlü tedbirin acilen alınması gereken bir mesele.

  • cumali tokgöz 28 Eylül 2019 09:00

    deprem parası meğmur maaşınagiddiya

  • Misafir 28 Eylül 2019 08:18

    Tamam anladık başkan tatile gitsin kılıçdaroglu bir işe yaramaz deprem vergileri ile alakası ne bu para nerede

  • Z28 Eylül 2019 01:44

    komedi gibi başkan git tatil yap.uğursuz adam geldiği gibi deprem oldu işcileri çıkardı zam yaptı.şimdide içrat yapmamak için laf cambazlığı.sen belediye başkanısı verdiği sözleri tur.tatilci başkan  hep şikayet hep şikayet başka hiçbir iş yapmazsınız

  • Uyumsuz 28 Eylül 2019 09:58

    Senin gibi yalaklık yapıp, menfaatleri için doğruları manipüle etmek adına üç maymunu oynayan sonra da bizden olanlar müslüman gerisi değil zihniyetine sahip olan, İslamiyeti çıkarları için bir araç gibi kullananlar yüzünden diyecem de ona bile değmiyorsunuz. Bunu yıllarca fetö denen yahudi ajanı da yaptı ticaretinde, alçak siyasetinde, sinsice işlettigi hainliğinde hep dinimizi kullandı. Bi zamanlar fetö denen bu hain e laf söyleyenler linç ediliyorken, o zamanlar onu el üstünde tutanlar şakşaklayanlar kimlerdi acaba.

  • emre28 Eylül 2019 09:16

    sen öyle san paraları yediiniz sen de dahil bankamatik personeli seni...

  • Sisli28 Eylül 2019 00:15

    Istanbul milletvekil 6 maaş ların bağış Sen la

  • Ayşe gül istanbul28 Eylül 2019 00:09

    Başkan para lazım ımf al önce genel başkan milletvekil maaş ların öğretmen maaş 3 kat alsın o zaman memleketin için çalış hata arama bir gün başına gelir çalış araba çok saat yap

  • Aynur28 Eylül 2019 00:19

    Doğru başkan araba sergisi vardı fazla araba sat

  • Istanbul28 Eylül 2019 00:03

    Sayın başkan koray aydın sor sen çalış açık bıkacaksan kendi bak calis

  • Tamam 27 Eylül 2019 23:43

    İmamoğlu Sen git tatil yap rakı balık

  • Ali27 Eylül 2019 23:23

    İcraat yok boş boş muhabbet var...Bir deprem anında önleminiz ne olacak söyleyin bilek...

  • Veli28 Eylül 2019 10:01

    Onu istanbul a ihanet ettik diyen sayın cumhurbaşkanı na sor. İstanbul u rant a teslim eden beyefendilere sor.

  • haramzadeler28 Eylül 2019 09:18

    siz yapmışsınız icraatı paraları yiyerek

  • Yener yüce 27 Eylül 2019 23:12

    Sizin zihniyetinizdeki insanlar IMF'ye verdi

  • Liyakat27 Eylül 2019 23:41

    IMF yi hükümetin davet ettiğinden ve 11 gündür gizli görüşme yaptıkları ile bilgin olsaydı böyle boş yorum yapmazdın.

  • Yücel Caner 27 Eylül 2019 23:09

    17 Ağustos depreminde hükümetin 15 gün sonra haber olmuştu milleti toplu mezarlara kepçeyle gömdüler.

  • Kadere bak27 Eylül 2019 23:45

    O zamanda hükümet ortağı liderlerinden birisi Bahçeliydi maalesef.

  • Türkyılmaz 27 Eylül 2019 23:06

    İstanbul'da deprem olmuş İBB başkanı açıklamalarına bak nasıl bir adam bu bundan bir cacık olmaz elinde yetki var her şey var deprem için ne yapacaksın onu söyle habire şikayet habire şikayet

  • Gerçek vatandaş27 Eylül 2019 22:51

    Sizin ilkelerinizi ayakta tutmak için memurlara yedirildi kemal efendi

  • Vatandaş27 Eylül 2019 22:50

    Bu fani dünyadaki 3 kuruşluk menfaatleri için çırpınan aktroller lütfen aynaya bakın ve düşünün!

  • Ali Veli 27 Eylül 2019 22:49

    İmamoğlu trolleri, adam depremden bu yana siyaset peşinde, şov peşinde. Bir numara olmadığı yerde bulunmaya bile katlanamıyor. Ama bu kafayla devam ederse görüp görebileceği en yüksek makam ibb başkanlık koltuğu olacak. Zira kendisi son derece şımarık ve devlet terbiyesinden uzak bir şekilde hareket ediyor. Koltuk vermemişlerde, protokole oturmamış da... Fuat Oktay var başta diye sekreterini gönderiyor beyefendi. Kimsin ki sen? Başka ülke cumhurbaşkanı falam mı oldun? Ne bu hava?

  • AHMET ÖZBİR27 Eylül 2019 22:19

    SSK'yı batıran, vatandaşları hastahanede ağlatan gn.md.'ün sorduğu soruya bakın. O günkü hastahaneler ile bügünkü kâinatın en modern hastahanelerini kıyaslayın ve o Yiğid'e yani REİS'E BİNLERCE DEFA DÜÂ EDİN!..

  • Uyumsuz28 Eylül 2019 16:19

    Dua edeceksem Allah a dua ederim ki bizleri içi başka dışı başka olanlara, Milyonlarca insan kıt kanaat geçinirken hatta açlıktan hayatını kaybeden binlerce bebek çocuk varken lüks ve şatafat içinde yaşayanlara, islamiyeti kendi çıkarları uğruna kullananlara, zalim olanlara muhtaç etmesin. Cihat ediyorum diye meydana çıkan ama teroristten farkı olmayıp bebek çocuk kadın demeden katliam yapanlara fırsat vermesin diye, desinler için ya da çıkarları ıçin namaz kılıp hacca giden sonrasında her türlü pisliği yapanlardan, dilinden Allah ı düşürmeyip para için kişiliğini benliğini satan ve paraya tapanlardan bizi emin kılsın diye, bunlar yüzünden yeryüzüne gazabını indirirken günahsız olanları ayrı tutup korusun diye dua ederim. Korkuyorum yakında mehdi ilan edenleriniz çıkacak. Allah bizi sen gibilerden korusun. (Amin)

  • Misafir 28 Eylül 2019 08:21

    Sgk nın şimdi ki batağının hesabını sorabiliyor mu sun madem kılıçdaroğlu Sgk yi batırdı yargıla gerekeni yap kılıçdaroğlu nü hiç sevmem suçlu ise cezalandır

  • DERSİN KONUSU 27 Eylül 2019 22:52

    Ahmet Deprem vergileri nereye gitti"

  • Lale27 Eylül 2019 22:06

    Ibb tüm luks makam araçlarını satsin, 150.000 tlden pahalı makam aracı kalmasın. Bu paralar ile imara acılan deprem toplanma alanları kamulaştırılsin

  • Dede27 Eylül 2019 21:42

    Ak parti yapmasaydi işini düzgünce bu deprem de bile yüzbin kişi ölürdü halabirseylerden pislik çıkarıyorsun bölücülük yapmayın işinize bakın.

  • Vatandaş 27 Eylül 2019 22:53

    Ne yapmış onu da açıkla.

  • Murat 27 Eylül 2019 21:37

    Hükümet birşey yapar önüne çıkmaya çalışırsanız yapmaz arkasından konuşursunuz deprem üzerinden siyaset yapılmaz der siyaset yaparsınız hep doğru sizsiniz devlet kötü nasıl bir düşünceye sahipsiniz sayın kılıçtaroğlu

  • Hopali 27 Eylül 2019 21:22

    Demiyoruz ki ula bu memleketin satılmamış neyi kaldı? thy kaldı onada az kaldu... Pes be kardaşum pes.. Ha bukadar da kör olunmaz..

  • Furkan efe27 Eylül 2019 20:50

    Bu Kılıçdaroğlu'na nedense hiç güvenmiyorum. Sabah başka akşam başka. Ha birde dış ülkelere hep Türkiye aleyhinde demeçleri var ayrıca HDP ile işbirliği çok zoruma gidiyor.

  • ahlak27 Eylül 2019 21:30

     habur, megri megri, öcalan mektubu ve öcalan kardeşini televizyona çıkaranlara güvenmek daha önemli haklısın. Ahlak tavsiyemdir sana

  • BİR DOST27 Eylül 2019 20:41

    O dönem ABD önünde diz çöküp paralar dilenilirken elde deprem parası varsa harcamayacaklarını mı sanıyorsun?  Sonuç; mensup olduğun parti deprem paralarını hiç etti.

  • ömer27 Eylül 2019 20:13

    itibara gitti

  • Motie Sokie27 Eylül 2019 20:04

    Yeni vergi koyun rahatlayalım. ..Maliye politikaları ve mali yönetim ehil ve profesyonel bir şekilde oluşturulmalı. ..Hangi vergi gerçek amacına hizmet ediyor. ..