E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu adli yıl açılışıyla ilgili 3 soru sordu---

Kılıçdaroğlu adli yıl açılışıyla ilgili 3 soru sordu

Kılıçdaroğlu adli yıl açılışıyla ilgili 3 soru sordu
02 Eylül 2019 - 13:23 borsagundem.com

Adli yıl açılışıyla ilgili üç soru soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu üç sorunun yanıtı 'evet' ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez. Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez" ifadesini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen töreni eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 'Yönetilemeyen Türkiye' başlığıyla paylaştığı mesajda, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun 21 Ocak 2019 tarihinde oy birliğiyle aldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasıyla ilgili kararı hatırlatarak, şu soruları sordu: 

Soru 1: Yargının bağımsız, tarafsız ve gerçekten adalet dağıttığı bir ülkede, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun oy birliği ile yasal bulmadığı resmi bir binada adli yıl açılış töreni yapılabilir mi?

Soru 2: Danıştay Başkan ve üyeleri yasal olmadığı kendi yargı kararıyla kesinleşmiş bir binada adli yıl açılış törenlerine katılabilir mi?

Soru 3: Tören aynı zamanda bir siyasi partinin genel başkanının himayelerinde gerçekleşecek… Bir siyasi parti genel başkanının himayelerinde adli yıl açılış töreni olur mu?

Kılıçdaroğlu, "Bu 3 sorunun yanıtı 'evet' ise o ülkede yargı bağımsızlığından söz edilemez. Adaletten, haktan, hukuktan söz edilemez. O ülkede bir yönetim krizi var demektir. Ne diyorduk, 'Türkiye yönetilemiyor, Türkiye savruluyor'" ifadelerine kullandı.

Kuvvetler ayrılığı prensibi demokrasi ve Cumhuriyet'in temelidir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas02 Eylül 2019 21:13

    Ya sen ne anlarsin İki kelime birilerinden duymus ufluyorda ufluyor adelet demokrasi

  • osman02 Eylül 2019 17:44

    Sanki cevabi anlayacak.

  • MİSAFİR02 Eylül 2019 16:20

    çok basit sorular soruyorsun, bu soruların cevabını herkes biliyor, daha zor sorular sormalısın öyle ki karşındakini terletmelisin...  öyle köşeye sıkıştırmalısın ki iktidar bu ülkede muhalefet olduğu idrakine varabilsin...  haklı olduğun halde  güçsüz duruyorsan hakkı savunamazsın.

  • seçmen02 Eylül 2019 16:10

    CEVAP : 1- Cumhurbaşkanlığı sarayında adli yıl açılışı yapılamaz, yapılmamalı, etik olmaz  bunun için yargı kararına gerek yoktur.     2-  Yargı kararına gerek olmadığı için etik olmayan bir yerde danıştay üyelerinin de katılımı etik olmaz.      3- Bir siyasi parti liderinin himayesinde adli yıl açılış hiç etik olmaz.    doğru cevap hiçbiri doğru değil....

  • .02 Eylül 2019 14:41

    birazda asgari ücretliden alınan vergiyi gündeme tasisaniz aldığı maaşa gore kesilen vergi çok fazla

  • VATANDAŞ 02 Eylül 2019 13:54

    SON DERECE HAKLISIN SAYIN KILIÇDAROĞLU.

  • Gerçek vatandaş02 Eylül 2019 13:46

    Kaybedenlerin siyasetini devam ettirenler , kemal gibi . bu ülkeye birşey veremez