E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: 2020 yılı için MTV alınmasın---

Kılıçdaroğlu: 2020 yılı için MTV alınmasın

Kılıçdaroğlu: 2020 yılı için MTV alınmasın
13 Mayıs 2020 - 21:43 borsagundem.com

Esnafların mazot desteğinden söz etmesi üzerine Meclis'e bununla ilgili kanun teklifi vereceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, “2020 yılı için motorlu taşıtlar vergisi alınmasın” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kovid-19 salgın hastalığı sürecinde işleri olumsuz yönde etkilenen esnaflar ile video konferans görüşmesiyle bir araya geldi.

Toplantıya İzmir, Kırşehir, Rize, Uşak, Kırklareli, Kars, Muş, Diyarbakır, Kilis, Sivas ve Manisa Esnaf Odaları Başkanları ile Kasaplar Federasyonu ve Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanları katıldı.

Toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Veli Ağbaba eşlik etti. Görüşmede önce oda başkanlarının dile getirdiği sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP’nin çözüm önerilerini anlattı.

“GEÇİM DERDİNDEYİZ”

Başkanlar Kılıçdaroğlu'na şu sorunları aktardı:

*Tarım olmayınca esnaf olmaz, esnaf olmayınca iş olmaz, esnaf sanatkar olarak bizim derdimiz, kederimiz aş, ekmek, geçinmek. Geçim derdindeyiz.

*Mecburen kapalı olan esnaflarımızın sıkıntıları büyük. Bu insanlar daha önce hiç almaya alışkın olmadıkları için sosyal yardımlaşmaya yönlendirildiler ve buralarda sıkıntı yaşayıp ve oraların istediği belgeleri tamamlayamayıp ezile büzüle gittikleri o sosyal yardımlaşma müdürlüğünden ezile büzüle geri döndüklerini gözlemledik.

*Neden derseniz? Çünkü bazı belgeler istenmiş, eviniz var mı, arabanız var mı? Tabi var, evi babasından kalma bir evi var. Arabası da yine biriktirmiş almış ama bu adamın iş yeri 40 gündür, 50 gündür kapalı ve adam evine ekmek götüremiyor. Çünkü bu gruplar bildiğiniz gibi günübirlik kazanıp evine ekmek götüren grup.

*Bizim girdi maliyetlerimiz euro ve dolarla olduğu için genellikle çok büyük sıkıntılar yaşadık. Zincir mağazalarında konkordato ilan etmesiyle yaşamış olduğumuz sıkıntılar var.

*Faizsiz kredilerle ilgili bizlere destek sağlanması lazım. İş yerleri arkadaşlarımızın söylediği gibi ödediğimiz stopajların kalkması lazım ve bunun için de bu borçlarımızın ekim ayında ödenmesi gereken vergilerimizin en az rahatlatabilme açısından 2021 sonrasına da ötelenmesinde büyük yarar görmekteyiz.

“ESNAF GÜNLÜK YAŞIYOR, NASIL KİRA ÖDEYECEK?”

Sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu;

*Hükümetle ilgili de sorunlarımız var, yerel yönetimlerle ilgili sorunlarımız var gayet doğaldır. Çünkü hem yerel yönetimlere bir şekliyle hesap veriyorsunuz hem hükümete hesap veriyorsunuz.

*Yerel yönetimler de sizin var olan sorunlarınızın bir kısmını çözmek zorunda, hükümet de var olan sorunlarınızın bir kısmını çözmek zorunda. Kamuoyuna ilk yaptığımız açıklamada, iş yeri kapananların kiralarının kamu tarafından, Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından ödenmesini istedim.

*Çünkü o kiracı, gelir elde etmiyor, gelir elde etmeyen bir esnaf üstelik günübirlik yaşıyor, nasıl kira ödeyecek? Hadi bir ay olsa ödesin, iki ay oldu, üç ay oldu nasıl ödeyecek peki bu?

*Gelir elde etmeden bir birikimi olmaz zaten esnafın. Esnafın öyle olağanüstü birikimi olsa sanayici olur, işini büyütür. Yok, zaten günlük yaşıyor.

“FİYATINI 5 KURUŞ YAPTI”

CHP’li bazı belediyelerden örnek veren Kılıçdaroğlu, “Bizim Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız ekmeği bedava dağıtmak istedi, kıyamet koptu. Kamu zararı var burada dolayısıyla bunu paralı yapmak zorundasınız. Bizim Adana Büyükşehir Belediyesi de tuttu ekmeği 5 kuruş yaptı ki, yani tamam fiyatı var kardeşim o zaman bu işi böyle götürelim diye” ifadelerini kullandı.

“MTV ALINMASIN DİYE KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ”

Motorlu Taşıtla Vergisi’ne değinen Kılıçdaroğlu, “Mazot desteğinden söz edildi; özellikle taksi esnafının, otobüs esnafının, şoför esnafının. Doğru taksi var, otobüs var, servisçi var, TIR şoförü var, kamyon şoförü var. Bunu da Meclis açıldığında bir kanun teklifi vereceğiz. Bu yıl için, 2020 yılı için motorlu taşıtlar vergisi alınmasın” dedi.

“MECLİS’İ KAPALI OLAN SADECE TÜRKİYE”

“Covid-19 virüsü sadece bizi değil bütün dünyayı etkiliyor” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Bütün dünyada meclisi kapalı olan sadece Türkiye. Fransa'sı, İngiltere'si, Japonya'sı, Güney Kore'si, Papua Yeni Gine'si, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır'ı, hepsinde açık meclis.

*Bizde kapalı. Niye kapalı kardeşim? Vatandaşın derdi var, kanun çıkaralım varsa böyle bir dertler süratli bir şekilde yapalım, hayata geçirelim. Hatta bu konuda bütün parlamentonun ortak hareket etmesi lazım.

*’Kovid-19 virüsü, hangi partiden ya da hangi kişi olacak’ diye dinliyor mu? Hayır. Hangi partiden olursa olsun. Kimlik dinliyor mu? Hangi kimlikten olursa olsun. İnanç dinliyor mu? Hayır, hangi inançtan olursa olsun. O zaman parlamentonun oturup bu konuda ortak hareket etmesi lazım.

“ÇAY KONUSUNDA ÖNERİMİZ YERİNE GELMEDİ”

*Çay konusunda bizim düşüncemiz şuydu, Türkiye İş Kurumu geçici işçi istihdam ederek ve parasını da Türkiye İş Kurumu ödeyerek çayı toplatabilirdi. Yani böylece çay üreticisi üzerine herhangi bir yük gelmeyecekti, çaylar bir şekliyle toplanacaktı.

*Bu geçici çalışma, bu zaten yıllardır bir şekliyle yapılıyor, çay konusunda da böyle bir karar alınabilirdi ve bunu önerdik ama anladığım kadarıyla bu öneri yerine gelmedi.

 “PLANLAMA İHTİYACI VAR”

*Çok AVM olmamalı doğru. Her vatandaş istediği yere istediği dükkanı açmamalı. Bunun adı planlamadır doğrudur. Bir sokakta hadi bir tane berber olur.

*Bir sokakta beş tane berber yaparsanız beşi birden batar. Dolayısıyla emeği de batırmış olursunuz, kaynak savurganlığına yol açarsınız, israfa yol açarsınız. Bunun planlamaya ihtiyacı var.

“SİCİL AFFININ ÇIKMASI LAZIM”

*Biz, hükümete yaptığımız ilk önerilerde bir sicil affının zorunlu olduğunu, bu sicil affı çıkmadığı takdirde, hükümetin açtığı bankalara verdiği talimat gereği açılan kredilerin sicil affı olmadığı için, geçmişte çeki veya senedi dönenlerin bu krediden yararlanamayacaklarını ifade ettik.

*Fakat olmadı. Ama bunun üzerinde duruyoruz yani bu sicil affının bir şekliyle çıkması lazım.

“ESNAF BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU”

*Ben esnafın bu ülkenin çimentosu olduğuna inanan bir kişiyim. Esnafın devlete yük olmadığını, devlete katkı yaptığına inanan bir kişiyim. Esnafın Ahi Evran kurallarına uyduğunu ve esnafın bu toplumun huzur içinde yaşaması için elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini bilen bir kişiyim.

*Dolayısıyla esnafın eğer korunması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasasına girmişse bu gerçekler yüzünden girmiştir zaten. Bu gerçeklerin göz ardı edilmemesi lazım.

*Esnaf kardeşlerimin de siyaseti yakından izlemelerini isterim, yakından analiz etmelerini isterim, yakından sorgulamalarını isterim.

*Diğer ülkeler corona dolayısıyla esnafa ne yaptı, biz esnafa ne yaptık? Halk Bankası’ndan alınan kredileri erteledik. Halk Bankası’ndan kaç esnaf kredi kullandı?

*Toplam esnaf sayısı kaç? 1 milyon 700 bin esnafımız var. Bunun 200 bini Halk Bankasından kredi kullandı. Diğerleri, diğer bankalardan kredi alanlar? Onlara hiçbir şey olmadı. Dolayısıyla bir önlem alıyorsanız bütüncül bir çerçeve içinde almak lazım, bütün esnafı kucaklayan bir çerçeve içinde almak lazım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (100)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.16 Mayıs 2020 22:07

    16 YAŞ VE ÜZERI 1300 cm3 aşağı otomobilin yıllık vergisi 100 TL dır BİSİKLET KULLANARAK SEYAHAT ETMEK İSTEYENLER DE YILDA 100 TL MOTORSUZ TAŞIT VERGİSİ ÖDEYEREK ŞEHİR İÇİ/DIŞI KARAYOLLARININ TAMAMINI KULLANABİLMELİ Bisiklet kullanacakların da hakları hukukları aranmalı

  • CeM ceminay 14 Mayıs 2020 09:07

    # s-400 ne oldu nisanda kurulcaktı mayısta gitti.!!!! Ucaklar boy boy indi sorun neki hala kurulmadı bir dünya para verdik ruslara... Bedava kolonya vardı ses çıkmadı bedava 5 maske vardı ir türlü sms gelmedi. Muhtarlar ne iş yapar bu ulkede diye düşünüyor insan sms gelinceye kadar muhtarlar verseydi. Devlet adına. Oda olmadı tünel tünel ışık ışık dendi finalde kalkan oldu tünel hala vatandaş 1.000 tl para sını alamadı yok e şifre yok ptt yok şu bu faz saz derken millet para alamadı hala yahu evrak zamanımı şimdi kaymakamlık para isteyen herkeze para versin ne fazı çazı. Fak fuk fon herkese para verir. Kredi kredi dendi 45gün olmuş hala bankalar cevap vermiyor diye tv boy boy vatandaş isyanı var. Kredi cıkanda 3.000 tl veriyor nerde 10.000 tl oda yok. Evde tencere kaynamaz ise turk halkı sandıkta cevabını veririr unutmaz bunları evinde ejder meyvesi yiyenler tabiki düzen bozulmasın diye yahu ne var ekmek yoksa pasta yesinler diyecekker bugun yarın az kaldı :=)

  • chp li14 Mayıs 2020 08:55

    kesinlikle akp trolü değilim gılıştaroğlu o kaytan kulaklarını aç dinle yahu sen ne utanmaz adamsın kaç seçim kaybettin halen pişkince orada yapışıp duruyorsun ne kadar ATATÜRK düşmanı kefereci varsa yığdın yanına ,sen oldukca chp asla ikdidara gelemeyecek her yerde dayak yemeyede devam edeceksin maalesf düş chp nin yakasından lütfen memleket elden gidiyor sen halen koltuk peşindesin seninle olmuyor kardeşim millet senden huylanmış bir kere yapma bizi akp ye mecbur etme git artık kibarca kaç defa yazdım anlamıyorsun defol git artık ya gerçekten sen bir illetmişsin 

  • Gokhan Cetinoglu14 Mayıs 2020 10:06

    Bir insanın adı ile oynayarak akınca alay / hakaret eden kişi trol olsa ne, x,y,z partisinden olsa ne olur? Önce insan olmuş mu ona bakılır! Hayır birinin soyadı Kılıçdaroğlu değil, gerçekten Gılıştaroğlu olsa daha güvenilmez vs. olur onu da anlamadım... Gelelim yazdıklarınıza yukarıdaki haber ile alakalı bir noktası, virgülü yok! Onlarda haklı, eleştirecek nokta bulamadın yada hiç okumadan giydirmeye çalışıyorsun! 

  • komik14 Mayıs 2020 08:53

    Ulen zaten geçim sıkıntısı olan adamın ne işi var otomobille varsa adamda şahin doğan vardır onunda yıllık vergisi taş çatlasın 150 liradır. Allah sizi bildiği gibi yapsın bir kere de yapıcı olun be nasıl devletin belini bükerim nasıl çelme atarım bunun peşindesiniz...

  • Gokhan Cetinoglu14 Mayıs 2020 10:18

    Esnaf, Tarım, Planlama, Meclis, Ekmek ten tut çay üreticisinin sorunlarına bir çok konudan bahsetmiş. Bunu da 11 ilin çeşitli oda ve federasyon başkanları ile görüşüp, onların dertlerini dile getirmesi ile yapmış!  Sen sadece başlığı okumuşsun! Kaldı ki onu da anlamamışsın! Hükumet mazot desteği vereceğiz demiş zaten! CHP de kapsamı dar olur diyor. Zaten taksi, tır , servis vs. kaçının şoförü kendi aracını kullanıyor o işlerde? Dolayısı ile şoför olsun, berber, ayakkabıcı, kasap, terzi vs. olsun bunlar çalışabildiği sürece evine ekmek götürebiliyor ve petrole dayalı ekonomi ve araç satışı hukümetlerce desteklenen bir durum ve toplu taşıma da hala sorunlu olduğu için insanların aracının olması ZENGİN olduklarını göstermez! Aracı, evi olan eve para götüremeyince onları mı yesin!?  

  • Hadi14 Mayıs 2020 08:50

    Bunun.derdi.T.ERDOGAN.gitsindeùlke.umurunda.degildir.yanarsa.yansin..inanin.beyler.boyledir.Cùnku..T.ERDOGAN..TÙRK..SOLUNU..Aktif..sahneden.alan..her.dùzenbazligigini.cikaran.daha dogrusu Bitiren.bi.DEVRIMCI.liderdir.o.yùzden..1 namarali.dùsmanidir..hic.bir.zaman.affetmezler.hatta.basina.bir.is.gelsede.geberse.dediklerini.cok.duydum.cevermden..iste.hersey.bunun.Ì NTIKAMINI.alirmiyim.diyorlar.aslinda tek ballerina yapamazlar..ama bit kac..aptal.kesim.bulma cabasindalar.IYI PARTÌ BU YÙZDEN BÌR.PROJEDÌR. HDP.ve FETO KIRIKLARI ZATEN.HAZIR..TEK CABALARI.BUDUR.MEMLEKET.FALAN.DEGIL..ÌSTE.ÌNSANLARIMIZ.UYANIK.OLMALIDIR

  • Talip14 Mayıs 2020 08:38

    Kanmayin..bu..tatli..vaadlere..tercel.milleti.dùsunme Degildir.oy.avciligi.sicili bellidir.asla.gercekleri.konusmaz K.kilictaroglu.

  • Cengiz Nuri14 Mayıs 2020 08:37

    Bekara karı boşamak kolay denir, Kılıçdaroğlu'nun hesap o hesap, Allah'ını seversen bu milletin iyiliği için 1 sözünü söyle, işin gücün yalan, komplo, tezgah, iftira yokmu doğru bir işin?

  • Isa14 Mayıs 2020 08:27

    Ne.yazikki..beyler ISTANBULDA.NE KADAR.MARKIST.ALEVI..PKK.LI.FETOCU..AHMAK.YOBAZI..SALAK.ÙLKÙCÙ.GEÇÌNEN..TÌPLERÌ..TOPLAYIP..BELEDÌYEYEYÌ..ALMAMADIMI..AMA..HÌC..BIR SEYE..ÙZULMEDIMDE..F.SULTAN.MEHMADÌN.EMANETINE..ÌHANET.EDEN..SUNNÌ..GAFIL..AHMAK..MÙSLÙMANA..YAZIKLAR OLSUN..BUNUN.BEDELÌNI.KIYAMETTE.VERECEKLER..O.SALAKLARI..ASLA AFFETMEM.GERÇI.BIN PIßMANLARMIS.AMA..ATI.ALAN.ÙSĶUDARI.GEÇTI.

  • Bùlent.14 Mayıs 2020 08:18

    Istanbulluyum..son..ovum.bunlara.idi..AmaANLADIMKI.BUNLAR.KADAR.SAHTE.YALAN.DOLAN.ASAGILIK.POLÌTIKACI.DÙNYADA..BULAMASSINIZ..BUNLARI.ÌSLERI .GUCLERI YEMEK.ICMEK..CALMAK..CARPMAK MAALESF. GEC.ANLADIM..BAKMAYIN.ALDANMAYI.SÒZLERINE..DEMOKRASÌYMIS..TEK.ADAMMIS.HEPSI.SAHTE..HDP.IYI..PARTÌYI..YANLARINA..ÇEKÌP..BI.5.YIL..O.ZAMAN..ÙLKENIN..HAYRINI..GÒRÙN ASLA..ASLA..ÌNANMAYIN..BUNLARA.BUNLAR.MÙSĹÙMAN..GORÙKÙR. OYSA..HER.TÙRLU..OYUN.VARDIR.HER.KILIGA..GIRERLER.DEMOKRAT.OLURLAR.V SEVER.OLURLAR.ILERICI.OLURLAR.AMA..HEPSÌ..YALANDIR..SONRA..BENIM.GIBI..PÌSMANLIKLARA.BASLARSINIZ..SAYGILAR

  • Osman14 Mayıs 2020 08:07

    Isin.. gùcun..YALAN..DOLAN..sastik..dustuk.Ìstan bula..Ekreme.. oy.verdik..bi.dahami..elim.kirilsin.

  • he ya 14 Mayıs 2020 09:28

    fazla inandırıcısın

  • Wers14 Mayıs 2020 07:20

    Chp bol keseden konuşuyor Türkiye vergi almasin ekonomi daha fazla çöksün sonra çıksın ekonomiyi yönetemediniz desinler Arkadaşlar sigorta primi mtv ve ötv ile geçiniyor ülke evet doğru fazla harcamaları var kısmalı ona katılıyorum ama bu ortamda gelirlerinden vaz geçemez

  • Gokhan Cetinoglu14 Mayıs 2020 10:27

    Bu durumda yazdığın cümlede CHP yerine AKP de koyabilirsin! Çünkü AKP nin de tukarıda bahsedilen mazot desteği var, ayrıca tüm dünyada tüm ülkelerin açıkladığı ekonomiye destek projeleri var. Dolayısı ile sanırım sorun sende!

  • 145314 Mayıs 2020 05:58

    Kazandığın belediyelerde asgari üçreti 2750 yapacaktın bekliyoruz Seçimler yaklaşıyor sözünü tutman lazım

  • Salla Kemal14 Mayıs 2020 05:34

    Tek bildiğin sallamak, milleti kandırmak. Milletin hoşuna giden, yapamayacağın şeyleri söyle ki millet kansın. Al İmamoğlu'nu seçtik. Ne oldu? Rezalet. Hani herşey güzel olacaktı. Şimdi de devleti istiyor. Sonra ne olacak? Muhalefetteyken söylediklerini yapacak mı? İnanıyor musunuz? Bunlar hastane yolunu yapamayan çapsız adamlar. Bunlar sadece atarlar, saflar da inanırlar. Devleti batırırlar bunlar. Uyanık olun, bunlara inanmayın.

  • Nedim14 Mayıs 2020 06:24

    Bunlar kadar yalancı!  Trübünlere oynayan sığ ve basit karakterler görmedim!  İşleri güçleri fakir edebiyatı bir de diktatör algıısı uydurmak.  Onca yalandan sonra bir de pişkin pişkin sırıtkan ifade tarzları hepsinde aynı!  Ekro, K.oğlu, ve diğerleri!  Devleti batır da nasıl batırırsan batır diye emir almış sanki bu Ke mal.

  • .......14 Mayıs 2020 05:01

    O kadar milleti düşünüyorduysan kazandığınız belediyelerde şimdiye kadar yapılmayan su ulaşım zamları yaptınız ve sonra mecburuz dediniz. Amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Siz şu zamana kadar hangi hizmeti yaptınız bir kaç örnek verin. Sizin işiniz HDP ile birliktelik, hizmetleri engelleme ve kötüleme, tarihte yapmadığınız ve hiçbir zaman yapmyacağınız şeyleri talep etmek.

  • .14 Mayıs 2020 03:48

    Bu asgari ücret ten vergiyi ne zaman kaldıracaksiniz

  • Laf olsun14 Mayıs 2020 03:34

    Bir sürü zengin var yani onlarda da mı alınmasın MTV ? Mesela ferrarisi olan vermesin mi? Mesela bilmem kaç tane aracı olan vermesin mi ? Bu nasıl bir kanun teklifi ? Zengine fakire ikramiye verir, maaşı süper olanla, maaşı asgari olana zam der. Artık sapla samanı karıştırmasan diyorum. Bu beylik tavırları bırak, adil ve gerçekçi ol.

  • Celal14 Mayıs 2020 03:04

    Ke.MAL..birak. Bu..isleri..semi.. asar.

  • Mehmet Ali şeker 14 Mayıs 2020 02:33

    Beyler ve bayanlar. İş aş gerisi boş sizin evde (ejder meyvesi ve efuli) meyvesi varsa. Sorun yoktur. Bence oyuzden kimse kimse yi kırmasın. Şu bu demeye gerek yok sandık yakın bence halkımız işsiz kalan. Aşsız kalan vatandaş sandıkta nereye oy atacağını bilir. Tv izleyin teyzeler, amcalar, Çankaya iş kurun önünde iş arıyor. O yüzden. O kişiler ve aileleri sandıkta herkese karne notunu verir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın bence. Vatandaş ev kirasını ödeyemiyor elektrik su doğal gaz vb saymıyorum bile. Ama bazıları ejder meyvesi de ejder meyvesi efuli de efuli diyor. :=)

  • Erol g.14 Mayıs 2020 02:24

    BİSİKLET KULLANSNLAR DA SEHİR İÇİ/DIŞI YOLLARI KULLANSIN KARŞILIĞINDA MOTORSUZ TAŞIT VERGİSİ ÖDESİN/ÖDEMELI BİSIKLET KULLANMAK SAĞLIĞA YARARLIDIR düzenli bisiklet kullananlar başlarına kaza bela gelmezse yüz yıldan FAZLA sağlıklı yaşarlar Kolay kolay ıhtıyarlamazlar

  • Uyan 14 Mayıs 2020 01:54

    Bu milletin sırtına vergiyi... zami... ötv ....trt payı.. 25 kurus poset ucreti ...pul ücreti ..verginin kdv oranıni..yuvarlayip sırtına yükle ....sesi çıkmaz...Ama asgari ücretin 2200 tl olsun bayram ikramiyeleri 1000 tl verilsin ...mtv bi yıl için alınmasın diyen insana ses cikart ....eyyyy insanlar bunun parti ile alakasi yokkk anlayin bunu ...adam senin hakkını savunsun senin söylemeye cesaret edemediğin ihtiyaçlarının dile getirsin hic fark etmez sandıkta istediğin partiye yine oyunu at .....okuyun biraz rica ediyorum

  • Vs.14 Mayıs 2020 04:19

    Yok yav!  Herkes senin gibi okuyamaz en çok bilen sensin!  Herkes cahil her ..tan sen anlarsın!  Be zottirik  en kenar mahallerde bile sağlı sollu otolar park etmiş!  Parası olmayan almaz!  Olan da ..ke ..ke vergisini ödeyecek hadi şimdi uzun etme çok bilmiş kahve züppesi!

  • corona14 Mayıs 2020 01:17

    kemal abi  iptal eder mi hiç onlar..adamlar yeni yeni  vergiler,  yeni zamlar yapıyor her şeye.. hadi diyelim bu yıl almıyoruz deseler, başka biyerden çıkarırlar bu sefer.ezberledik da artık. :D 

  • tc14 Mayıs 2020 01:04

    ula burasıda ak trol çiftliği olmuş ödeyin lan dingolar .siz alışmıssiniz ödeyin bedelinizi.

  • Haci14 Mayıs 2020 02:49

    Zubùk..sen.yenisin..galiba.mesele..millet.degilki..

  • Ziya14 Mayıs 2020 00:46

    Su..takintini..birakamadin.gitti..boyle.ahmakca..aptalca.kendine.hic.dokunmadan..Ahkaam.kesmen.inandirici.degil.devlete..1 maasini.. bile..bagislamayan

  • ++++++++++++14 Mayıs 2020 00:42

    bu teklifi anaokuluna giden çocuk dahi  yapmazdı çünkü anaokulunun kapanacağını bilecek kadar bilgili olduğu için.

  • $$$ EURO $$$14 Mayıs 2020 00:40

    Git leeee  işini bak.milleti kışkırtıp durma yine.

  • ZELİHA KARAKAŞLI14 Mayıs 2020 00:35

    Arabası olan zengin sayılır arkadaş.Milyarlık otomobillere kamyonlara araçlara binenler var bunlar zengin verecekler tabiki vergileriniki devlet görevini yapabilsin.bunun işi gücü devlet batsın hükümet düssün başka işi gücü projesi vizyonu yoktur.

  • Mantık.14 Mayıs 2020 04:24

    Zenginsiniz tabi hödükler fakir misinzi?    Ayda 70 tl internete isgaraya vs. her şeye para bul. vergiye gelince nanay!  Yok öyle 3 köfte 5 krş.  Düşük modelli eski ise belki  düşebilir ayrı konu ama caddelerde düşük modelli oto çok az!  Jip ler wolswagen le toyotolar pek çok marka yeni bu yüzden burada fakirlik edebiyatı yapan tam bir alçak yalancıdır.

  • Uyan 14 Mayıs 2020 01:46

    Arabası olan zengin sayılır ...92 model kartal arabam var zenginmiyim ben biraz ölçülü at beyni çalıştır

  • Alp14 Mayıs 2020 00:41

    Benim arabam var ve ben zenginmiyim şimdi?peki bundan benim niye haberim yok!?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Mayıs 2020 00:26

    Bunun işi gücü halkı hükümete karsı kırşıtmak.Reis ve Ak partili milletvekilleri milli dayanışmaya 7 aylıklarını bağışladılar.chp iyi parti ve hdp milletvekilleri neden aynı duyarlılığı göstermedi.devletin parası ile konuşmak iş yapmak kolay madem halkı seviyorsunuz sizlerde bağışlayın maaşlarınızı ALLAH bilir trilyonlarınız vardır.vergi almaz ise devlet nasıl hizmet yapacak.buna oy verenlere inanamıyorum.bir tane projesi veya vizyonunu gördünüzmü.otomobil , tank, uçak, ilaç, teknolojik sanayı birtane dahi hedefi yoktur var olan da IMF ye Türkiye yi köle etmek.

  • Bir yorum14 Mayıs 2020 04:25

    Aşağıdaki önce sen bir adam ol da ondan sonra öt!  Kısa donlu ergen!

  • Murat14 Mayıs 2020 00:44

    Adam doğrudan halkın cebi için öneri sunuyor sen vıdı vıdı yapıyorsun. Asgari ücret bile bu adamın seçim vaadiyle yükseldi. Şu rakam bile rüyaydı seçimledeki asgari ücret vaadi olmasa kılıçdaroğlunun.unutmayın o günleri...

  • Hacı bırak MTV ni14 Mayıs 2020 00:20

    Milyonlarca insanın 1 kuruş geliri yok bu ülkede.Sen onların dertlerine çare ara.

  • Okie Dokie14 Mayıs 2020 00:16

    Başkanımız MTV alınmasın dedikçe terör örgütü yandaşları çıldırıyor. Çatlayın patlayın.

  • yorum 14 Mayıs 2020 00:07

    birde bildiğin birşey konuş be adam konuşta haklı diyebilelim yok beyin yok

  • Hulki caner14 Mayıs 2020 00:03

    Chp işbankasından elde ettiği gelirleri mtv ye karşılık halka bagışlasın

  • Hulki caner14 Mayıs 2020 01:04

    Selim cahil trolü; chp işbankası ve iştiraklerindeki yuzde 28.09 luk payını hazıneye devretsin o kuruşa cevrilir.boş yapma.halktan calınmış bi para ve hak var ortada

  • Selim14 Mayıs 2020 00:46

    Cahil olunca insan okumayınca bunlara inanıyor işte. Chp nin kasasına tek kuruş girmiyor işbankasından. Aç oku o hisselerle alakalı sadece temsil hakkı bulunuyor chp nin.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Mayıs 2020 00:27

    CHP iş bankası üzerinden büyük rantlar elde ediyor.benim anlamadığım chp bir parti de diğerleri parti değilmi.bence bu kanune aykırı bir şey.iş bankası yönetimine partilerin oy dağılımına göre yönetim kurulu atansın yada chp nin hissesi tekrar bankaya satılsın.

  • Chp'nin14 Mayıs 2020 00:19

    İş bankasından,kör kuruş geliri yok şaşkın.

  • Cemal14 Mayıs 2020 00:12

    He vallah

  • Vb13 Mayıs 2020 23:39

    sırtında yumurta küfesi yok , kafada fikir yok , tek bildiği vergi alınmasın , maaşlara zam yapılsın, IMF 'ye gidilsin.....somut eserlerin ise hepsine karşı, İHA-SİHA yapılmasın , köprü yapılmasın, yol yapılmasın,hastane yapılmasın,tank yapılmasın,petrol aranmasın......bomboş adamın teki....şuan onu orda tutan tek özelliği alevi olması , ama benim tanıdığım alevileri düşününce , bu adamın onlara da zulüm olduğunu düşünüyorum

  • .....?14 Mayıs 2020 04:27

    Originde ne Kürt ne de Alevi olmadığını herkes biliyor zaten!

  • Gazi14 Mayıs 2020 00:39

    Iste. En.gùzel.tarif. Ke.MALa..inanana .sasarim..yazik.bom.bos.birsi.

  • EKRİST14 Mayıs 2020 00:29

    Kardeş bu yorumun üzerine yorum yapmamam.ağzına sağlık eline sağlık.tam lafı gömmüssün inanki.

  • Fatihin Fedâisi13 Mayıs 2020 23:54

    "Vb" dostun döktürmüşsün, Türkiye'ye muhalefet edeni acaip bir şekilde gerçek fikrini ifşa etmişsin, eline, yüreğine sağlık.

  • Ali Taş13 Mayıs 2020 23:38

    Bekara karı boşamak kolay Sonra çıkar der ekonomiyi berbat ediyorlar Allah bu milleti senden korusun

  • Murat13 Mayıs 2020 23:35

    Sen önce şu Korona'nın dünyayı sallayıp krizlere soktuğu dönemde en sağlam duran ülkemize bir kıyak yap. İşbankası'ndaki millete ait olması gereken CHP hisselerini Hazine'ye devret, vatanını sevdiğini bizlere ispat et.

  • TARKUT TARKAN14 Mayıs 2020 00:30

    Reis ve Ak parti milletvekilleri maaşlarını garibanlara bağışladı bunlar ise bir TL dahi vermediler.devletin parası ile iş yapmak kolay birde inneyi kendine bir batır bakalım.

  • T.C13 Mayıs 2020 23:29

    Ne BOŞ bir adamsın sen yaw.Olmayacak işler için sırf tribünlere şov yapmak için konuşuyor....

  • Mahvolduk13 Mayıs 2020 23:28

    Bu adamı beğenmeyen akılsızları anlamıyorum ulan adam doğruları söylüyor millet aç esnaf aç ne kira yardımı var ne vergi silme hiç bir bok yok 1 ay daha işyerleri açılmazsa mahvolduk devlet kapalı işyerinden bile kar elde ederken biz işletmediğimiz dükkana vergi Ödüyoruz şimdi bu yorumun altına saçma sapan yorum yapacak arkadaşlara sesleniyorum yazdıklarımı beğenmediyseniz yorum yapmayın boş boş

  • ZEYREK ZEMHERİ14 Mayıs 2020 00:32

    sadece bizdemi aç tüm dünya aynı kaderi paylaşıyor.bugün bir aileden herkeste 2-10 milyon TL lik akıllı telefonlar lüks evler lüks otomobiller evler dayalı döşeli markalı giyimler.böyle günlerin olabileceği kimsenin aklına gelipte malesef tasarruf yapmadık.mesale ben hatırlarım lise ye kadar lastik ayakkabı ile gezdiği.yamalıklı elbise ile gezdiğimi.birazda insanlar tasarruf yapsınlar.tüm kazanılanlar harcanır ise olacağı bu arkadaş.

  • Vb13 Mayıs 2020 23:41

    millet aç aç diyen adamın bugün villasını yıkacaklardı yıkamadılar :) artık kimleri doyurduysa

  • Mm13 Mayıs 2020 23:01

    Bu adamın derdi gariban falan değil sırf devletin zararına olsun da ne olursa olsun

  • ..13 Mayıs 2020 23:11

    lan bizden çıkıyor o para cins

  • Cem ceminay 13 Mayıs 2020 22:57

    Sandık yakın MHP seçim startını verdi. Türk halkı bilir işini hakkını yedirmes. O yüzden by by hepiniz =:)

  • Dd13 Mayıs 2020 22:52

    ARABA SI OLMAYAN GARIBANIN. SUÇU NE?.   SEN MİLLET YARARINA NE ZAMAN. HAYIRLI BİR IŞ YAPTIN.? TRİBÜNLERE OYNAMA.

  • Hakan14 Mayıs 2020 00:48

    Sen ne zaman yapılanı gördün ki. Yapsada görmüyorsunuz gözleriniz körelmiş.

  • Hkn13 Mayıs 2020 23:42

    Asgari ücret artışı, emeklilere ikramiye, 65 yaş üstüne şehiriçi ulaşım bedava. Daha ne yapsın. Çalmıyor ulen çalmıyor.

  • melike13 Mayıs 2020 22:46

    ilk kez katılıyorum ama kimseden alınmasın lütfen :( 

  • AHMET ÖZBİR13 Mayıs 2020 22:42

    PARTİLERE HAZİNE YARDIMI BU YIL YAPILMASIN. Ayrıca milletvekili maaşları YIL SONUNA KADAR HAZİNE'ye yatırılsın desene By Kemal, KEYFİNİ SÜRENE YAĞ ÇEKMESENE! Devletim vergi almazsa BATAR. Ancak sen SSK'yı batırdığın için devletin batması da normal birşey sence. "VERGİMİ ÖDÜYORUM, VATANIMI ÇOK SEVİYORUM"

  • Bekçi ve Ahmet Kardeşlerime Cevaben...13 Mayıs 2020 23:05

    Hakaret etme Bekçi kardeşim, hakaret etmek acizliktir. Fikren aciz bir insan ancak bir düşünce üretemediği için başka bir düşünceye hakaret eder ve o hakaret eden kişi gerizekalı sayılabilir ;) Gelelim konuya... Devletini seven vergisini verendir elbet ve böyle bir dönemde de vergiler için alınmama durumu olamaz çünkü en büyük kurum olan devlet vergi ile kasasını döndürür. Vergiden muaf bırakmak ise devletin ekonomik durumunca yine devlet tarafından verilecek bir karardır. Muhalefet, iş adamları vs. bu tarz fikirleri beyan ederler ve tabiki nihaî karar(lar) devletindir... Saygılarımla...

  • bekçi13 Mayıs 2020 22:49

    yürü git lan 3 kuruşluk gerizekalı seni

  • Ali13 Mayıs 2020 22:41

    Sen halkı dusunuyorsan ısbank ı kuranların hakkını ver 1 cay parası nedir bay Kemal kendi atadıgın adamlar milyon alırken bankayı kuranlar sermaye koyanların hakkını ver

  • Mimi13 Mayıs 2020 22:35

    Akp demek yoksulluk demek akp demek işsizlik demek akp demek dış borcu beş katına çıkarmak demek akp demek baba malı gibi heryeri özelleştirip satmak demek akp demek aldığın nefese bile vergi vermek demek akp demek 60 yaşında 1500 lira emekli maaşı demek akp demek saray ve yandaş demek akp demek talan ekonomisi demek akp demek paraları sıfırlamak demek akp demek hz.kuranla bakara makara diye alay etmek demek akp demek fakirden alıp zengin yandaş mütahitlere vermek demek akp demek yoksulluk demek akp demek 5 miltın suriyeli afgan doysun bu böcekler yok olsun demek akp demek din maskesi kullanmak demek akp demek AHMET ÖZBİR Demek😅 akp demek ormanları yok etmek demek akp demek başkan olursam doları 7 tl yapıcam demek😅 akp demek gizli gizli develüasyonlar yapmak demek demek demek demek demek te neyseee ben demiyom youtubeta diyorlar😅😅😅

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Mayıs 2020 00:37

    sen 60 yaşında isen 1970 chp yokluklar ülkesini iyi hatırlarsın.

  • Cem davut 13 Mayıs 2020 22:53

    Seçim yakın MHP startı verdi. Kimler geldi kimler geçti. Şarkısını severmisiniz:=)

  • Cem ceminay 13 Mayıs 2020 22:30

    Yürü be bes maske 5 buyuktur. Eyt cıkcakmı???? birde memura emekliye %50-zam ver oyum sana yuru Bee. Rahmetli Erbakan hoca vermişti bir tek emekliye memura %50 zam

  • Atma ziya13 Mayıs 2020 22:26

    Bekara karı boşamak kolay

  • Cemal geçer13 Mayıs 2020 22:23

    Mv.lleri, belediye başkanları 4_5 bin alsın, partiler hazine yardımından vazgeçsin diyor mu hiç. Köylü kurnazı, aklısıra şirinlik yapıyor.

  • Erhan 13 Mayıs 2020 22:21

    Saçma 100bin tllik arabaya bineceksin ama devlete vereceğin 1000-1500 tlden kısacaksın, he oldu o zaman bu devlet o kadar maaşı, ilaç parasını, o kadar gideri ne ile ödeyecek, petrol kuyularımızmı var, önerin varsa adam akıllı öneriyle gel, mesela zengin daha çok vergi versin de

  • Zürafa13 Mayıs 2020 22:40

    Laf ola beri gele olmuş

  • fafa13 Mayıs 2020 22:20

    Sayın Kılıçdaroğlu,bunun olması mümkün değil.Benim arabam var ve MTV vergisini vermeliyim.Keyfini süren vergisini verir.

  • Mert14 Mayıs 2020 00:50

    Aylardır binmediğin aracın vergisinimi?

  • fafa13 Mayıs 2020 23:25

    Eğer doğru düzgün vergi versek,devlet adamları da har vurup harman savurmasa bu ülke kalkınır,ama israf çok.Geçen gün bir konvoy gördüm,hangi devlet adamıydı bilmem.Tam elli beş araba saydım.Her kim ise yahu ne peşimden geliyorsunuz demez mi?Buna benzin dayanır mı?Bunu gören de vergi vermiyor.Düzgün olsak sana zor gelmez.

  • Dediki13 Mayıs 2020 22:39

    Arabasından ekmeğini kazanan ne sürüyor kendine müslüman.

  • Osman13 Mayıs 2020 22:19

    Aşağıdaki yorumlara bakıyorum DA ahlaksızca utanmazca sizleri kınıyorum elbette sizlerin kursagi yağ götürmez böylesi dürüst bir insan size olmaz çünkü sizler alışkın değilsiniz DEVE SIDIGI hoş gelmiş size afiyet olsun KILICDAROGLU nun birşeyleri biryerinizemi batıyor

  • Arif gsli13 Mayıs 2020 22:14

    15 senedir muhalef değil ihanet ederdi. Köşeye sıkışınca mtv gibi vatandaşın yanında oluverdi. Biz halkımıza şirin görünerek sempati kazanma peşinde.

  • CHP üyesi 13 Mayıs 2020 22:13

    Kemal baskan calişan milletvekil maas öğretmen maaşı 2katı olsun emeki milletvekil maas öğretmen maaşı kadar olsun beledıye baskan maas ilce içın asğarı ücret 3kat il başkanı maas asğarı ucretın 5 katın olsun huzur hakların iptal etin milletvekili eşi ve cocukların hakların iptal etin yap yap yap senin parti yapsın senin partin yapsın baskan nerde o ğünler kul hakkı ölum var unutmayın kimse öbür dünya hiç bir şey yok

  • Ali13 Mayıs 2020 22:06

    Ucuz adamlar..ucuz.politika.yapar..semi.. sark.. canbazi..gùya arkadas.còzùm.ùretiyor.

  • Sineksavar13 Mayıs 2020 22:39

    Sen daha iyisini yap la o zaman sallama oturduğun yerden

  • EkoNo-Many13 Mayıs 2020 22:04

    Adamlar içimizdeki donu alıyor. MTV mi almayacaklar :)

  • Kaçan Grup13 Mayıs 2020 22:03

    bir donumuz kaldı alınmadık, daha fazla almasınlar razıyız.

  • Berk13 Mayıs 2020 22:02

    Adamsin adam

  • Bir yorum14 Mayıs 2020 04:29

    Eyvah ki eyvah!  Sana  öyle görünüyorsa kim bilir  sen kaç kalibrelik bile değilsindir.

  • Paşa13 Mayıs 2020 22:22

    Günün esprisi adammış :)

  • Tahir13 Mayıs 2020 22:01

    Bi.git.be.ramazan.gunu S.sureyya.ÒNDER.ne.diyor.ylanci..sahtekar..iki.arada.bi.derede..isi.gòtùrecenmi Saniyon..amma.. yemezler.

  • fafa13 Mayıs 2020 22:23

    Sırrı Süreyya Önder bir yalancı,onu kullanmışlar.

  • Açıkgöz 13 Mayıs 2020 21:58

    Bol keseden atıyor. Öyle diyeceğine ben ve milletvekili arkadaşlarım maaşımızı bu arkadaşlara yardım olarak vereceğiz de samimiyetine inanalım. Sanki devlete para gökten yağıyor. Mtv alsın ki senin maaşını ödeyecek

  • Ali 13 Mayıs 2020 21:57

    Bay Kemal... BİR atasözü vardır...Bekara karı boşaması kolaydır... Siz başa geçin hükümet yönetin.... Sonra....Belediye ler sizde emlak vergisi almayın... Hodri meydan...

  • Hakan avci13 Mayıs 2020 21:53

    Sen git önce ulaşım seferlerini ayarla

  • çomarland13 Mayıs 2020 21:51

    saray su mu yakıyor bay kemal, bol keseden sallıyorsun ama reis senin gibi fakir yaşamıyo çatla ...

  • Bir yorum13 Mayıs 2020 22:20

    İkiniz birlikte hep beraber iyi  çatlamalar  size çomariler!