E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Kiev Batı'dan 100 milyar dolarlık yardım aldı"---

"Kiev Batı'dan 100 milyar dolarlık yardım aldı"

Kiev Batı'dan 100 milyar dolarlık yardım aldı
03 Eylül 2023 - 23:25 borsagundem.com

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna'nın Şubat 2022'den bu yana Batılı ülkelerden 100 milyar dolarlık yardım aldığını açıkladı.


Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Ukrinform ajansına verdiği demeçte Kiev’in geçtiğimiz yılın şubat ayından bu yana Batılı ortaklardan 100 milyar dolarlık yardım aldığını söyledi.

Reznikov, “Bugün tüm yardım paketlerini hesaplayıp değerlendirirsek, (Ukrayna) çeşitli türde silah ve teçhizat, mermi, top mermisi parası olarak sanırım 100 milyar dolara yakın bir yardım aldı” diye konuştu.

Kiev’e sadece ABD’den 50 milyar doların üzerinde para geldiğine, tutarın ‘artık 60’a yaklaştığına’ dikkat çeken bakan, silah ve askeri teçhizat alımı için ‘devlet bütçesinden de para harcandığını’, ancak devlet fonlarının birçoğunun Ukraynalı askerlerin parasal ödeneklerine ve tazminat ödemelerine gittiğini vurguladı.

Reznikov, “Bu nedenle eğer bütçe fonlarının kullanımının etkinliğini hesaplayacak olursak, orduda sağladığımız şeyleri ucuza sağlamış olduk. Çünkü bunu başka fonlarla, başka ülkelerin fonlarıyla yaptık” ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar Türkü Umerov, Ukrayna Savunma Bakanı oldu

 

Fransa, Ukrayna'ya desteğini sürdürecek

 

Ukrayna'ya ait savaş uçakları çarpıştı: 3 pilot öldü

 

Bir ülkeden daha Ukrayna'ya F-16 desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi04 Eylül 2023 13:21

    Brics ülkeleri , sayılarını çoğaltıyor diye Abd nin yapmayacağı hinlik yok.Nato ayağına , Uçak Gemileri , savaş gemileri yığıldı yurdumun denizlerine. Sınırlardan mayınları kaldırdılar, Sığınmacıları kakaladılar ülkeme. Bir de geri kabul anlaşması yapmışız iyi mi  :(  :( Bize uymaz bunlar , yardımı kesin , geldikleri, gibi gitsinler, demografik durumum riske giriyor , enflasyonum , işsizliğim, güvenliğim vs tehlikeye giriyor sığınmacılar yüzünden. Ne zaman geri gönderilecekler, merak içindeyim

  • rüşvet04 Eylül 2023 06:07

    yarısı, siyasilerin cebine rüşvete gitmiştir

  • ALİ KODUŞ03 Eylül 2023 23:56

    Peki ukraya bu paraları nasıl ödeyecek veya ne ile ödeyecek buğday ekip biçerek mi.Ne gereği var idi rusya ile didişmeye .savaş bitse bile 50 sene sonra ilk haline dahi gelemezler.emperyalistlerin tuzağına düştüler.

  • astor04 Eylül 2023 08:34

    bu yardım hibe amaçları ukranya degil. amaçları rusyayı cökertme. emperyalistlerin tuzagına sanki sen düşmedin. bu gün mlyonlarca göçmenin var. bu ülkede bunu görmüyor. ukranyayımı düşünüyorsun. senin hükümetinede göçmenleri tutsun diye milyon dolar ödüyorlar.

  • Seko03 Eylül 2023 23:48

    Yuhhh

  • IDAM03 Eylül 2023 23:35

    bati elindeki hurdalari degerlendiriyor,,,,,