E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Kibar’ın yeni rotası Afrika---

​Kibar’ın yeni rotası Afrika

​Kibar’ın yeni rotası Afrika
02 Mayıs 2014 - 06:26 borsagundem.com

Son bir yılda 1 milyar dolarlık yatırıma imza atan Kibar Holding yatırımda hız kesmiyor

Geçtiğimiz günlerde 15 milyon dolarlık yatırımla Ürdün’ün başkenti Amman’da sandviç panel tesisini devreye alan Kibar Holding, Afrika ve Kafkasya’ya 3 panel yatırımı daha yapmaya hazırlanıyor.

Hülya Çaylak'ın Milliyet'teki haberine göre Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, her biri yaklaşık 15 milyon dolar yatırımla hayata geçecek olan tesislerin 2016 yılında faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi.

Panel havaleli bir ürün olduğu için üretim yerinden kullanım yerine taşınırken büyük miktarda navlun ödendiğini aktaran Kibar, bu dezavantajı gidermek için Doğu ve Batı Afrika’nın yanısıra Kafkasya’da da panel yatırımı yapmayı planladıklarını belirtti. Yeni panel yatırımlarına bu sene başlamayı öngördüklerini ifade eden Kibar, Ürdün’deki yatırımla ilgili olarak “Sadece Ürdün değil, Ürdün’ün yanı başındaki pazarlar olan özellikle Irak, Mısır, Suudi arabistan ve diğer Körfez ülkelerinde de iş oldukça mal satışı yapabilmek amacıyla kurduğumuz bir tesis” dedi.

ÜRDÜN'E SALÇA YATIRIMI

Assan Gıda olarak da Ürdün’de domates, salça, sos, ketçap ve mayonez tesisi kurcaklarını kaydeden Kibar, şunları söyledi:
“Ürdün’de bir arazimiz daha var. O bölgede ihracata yönelik çalışan şirketimiz için bir fabrika açmayı planlıyoruz. O firmamızın ürünlerini bölge coğrafyasının vergi dezavantajlarını gidermek için kullanmayı düşünüyoruz.”
Kibar, bu tesisin de minimum 15 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçeceğini söyledi.

HYUNDAI İÇİN YENİ MODEL

Ali Kibar, Hyundai yatırımının önemli fazını bitirdiklerini belirterek, “Otomobille ilgili bu sene tekrar 115 milyon euro civarında bir yatırımımız var. Farklı bir model üzerine çalışıyoruz” dedi. Kibar, “Otomobil çok başarılı gidiyor. Üretimin yüzde 80-85’i ihraç ediliyor. Takır takır bütün Avrupa’ya i10-i20 satılıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)