E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKeçeci: Yatırıma cazip krediler olsun isterim---

Keçeci: Yatırıma cazip krediler olsun isterim

Keçeci: Yatırıma cazip krediler olsun isterim
30 Ocak 2014 - 11:54 borsagundem.com

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Başbakan’ın ‘alışılmadık ekonomi paketi’ için Borsa Gündem’e konuştu

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Türkiye siyasette gergin, ekonomi de kırılgan günler yaşıyor. Merkez Bankası’nın faiz silahı ters tepti. Doların çıkışı durdurulamadı, Borsa’nın inişi engellenemedi. Akşam saatlerinde ise ABD Merkez Bankası’nın varlık alımını azaltması kararı açıklandı. Kararla birlikte Amerikan ve Çin piyasasındaki etkiler kendini gösterdi. FED’in Türkiye’yi etkileme beklentileri de konuşulmaya başlandı…

Tüm bu gelişmeler üzerine gözler Hükümet’e, Başbakan Erdoğan’a çevrildi. Başbakan, İran dönüşü krizi değerlendirirken, ”İyi niyetle sabredip sonuçlarını bekleyeceğiz. Etkili olmazsa, B, C planı çalışmalarımız var” dedi. Yeni bir ekonomi paketi hazırlığının sinyalini veren Başbakan Erdoğan’ın, “Alışılmışın dışında bir şey olsun istiyoruz” sözleri ise büyük merak uyandırdı. Şimdi Türkiye’yi nasıl bir paket bekliyor. Biz de bu soruyu, piyasanın aktörlerine sorduk. İşte, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci'den çarpıcı yanıtlar…

-Bu manzarada siz Hükümet’ten nasıl bir ekonomik paket bekliyorsunuz? Sizce paket nasıl olmalı, neler içirmeli ki piyasalar nefes alsın, ekonomi kendine gelsin?

Müjdat Keçeci - Nasıl bir paket beklediğimizi bilemiyorum. Ben Hükümet’ten ne beklerim,  onu söyleyeyim ilk önce. Hükümet’in kafasının içindekini bilme şansım yok maalesef.

Ben her şeyden önce bir sanayiciyim. Dolayısıyla her şeyden önce tabi ki çok düşük faizle, stabil olan kurlarla ve istediğim zaman bulabileceğim kredi kaynaklarına ulaşmakta kolaylık olsun isterim. Özellikle yatırımcı bir yörenin Başkanı olarak ve ihmal ettiğimiz yatırımın teşvik edilmesi için yatırıma özellikle cazip imkanlarla bize krediler sunsunlar isterim. Ve bütün bunlardan sonra bu Ar-Ge’dir Ur-Ge’dir şeklindeki olayların gerçekten yaygınlaştırılmasını da istiyorum çünkü, çıkışımızın orada olduğunu da biliyorum.
Bunun dışında Hükümet bana fabrika kurmayacak ve işçilerimin ücretlerini ödemeyecek. Bir de ilave edeyim. Madem reorganizasyona girecek bir de istihdamda özellikle meslek okullarının ve reorganizasyonunun mutlaka ve mutlaka yapmasını istiyorum.  Sanayiciyiz ama çalıştıracak ve üretecek insan bulamıyoruz.

Bakın ekonomi denince yukarıda dediğim şeyler olmadan olmaz. Ben muhtemel şeyleri söylüyorum. İstihdamda kaliteyi bulamazsam, kaliteli insani bulamazsam ve parayı bulamazsam, (biliyorsunuz yabancı paralarla çalışıyoruz) para rekabet edilebilecek maliyetlerde olmazsa, dolayısıyla aldığım sattığım beni daima içeri alıyorsa, çok fahiş, yüksek faiz nispetiyle maliyetleri hesap ediyor, bunun için rekabet edemiyor durumdaysam bırak gitsin…
Ve bir de ben kendimi yenileyemiyorsam, yatırım yapamıyorsam, bu ülkeden de bir şey bekleme o zaman…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)