E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKatmerciler BİST'i katladı---

Katmerciler BİST'i katladı

Katmerciler BİST'i katladı
15 Ağustos 2013 - 15:31 borsagundem.com

TOMA'nın üreticisi Katmerciler'in borsadaki performansı Gezi Parkı olaylarıyla beraber BİST'i katladı.

Gezi Parkı protestolarında göstericilerin dağıtılmasında kullanılan TOMA'nın (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) üreticisi Katmerciler'in borsadaki performansı BİST 100 endeksinin performansını katladı.
Gösterilerin başladığı Haziran ayının ilk gününden bu yana BİST 100 endeksindeki yüzde 1,8'lik düşüşe karşılık Katmerciler hisseleri yüzde 14 oranında yükseldi.
Bloomberg'in haberine göre, Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı, eski AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, 16 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, hükümetin 30 TOMA siparişi verdiğini kaydetmiş, akabinde bu ay 43 TOMA üretiminin daha plan dahilinde olduğunu dile getirmişti.
TOMA'lara çok fazla ilgi olduğunu bildiren Katmerci, ''Türkiye'nin bu tür araçlar üretebileceğini tüm dünya gördü'' diye konuştu.
13 Ağustos tarihinde Milliyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Katmerci, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün almayı düşündüğü 43 TOMA'nın İstanbul, Ankara ile Kürtlerin çoğunlukta olduğu Güneydoğu Bölgesi'nde kullanılacağını doğruladı.
Katmerciler'in rakipleri arasında Koç Holding şirketi olan Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi ile Nurol Makina bulunuyor. Haziran ayı başından bu yana Otokar hisseleri yüzde 10 oranında geriledi.
Şeker Yatırım Analisti Burak Demirbilek, az rakibin olduğu TOMA üretiminde Katmerciler'in avantajlı olduğunu söyledi. Demirbilek, hükümetin TOMA alımlarını artırmasının şirket hisseleri için pozitif olduğunu ifade etti.
BİR TOMA NE KADAR?
Katmerciler, 2012 yılında satılan TOMA sayısından 10 adet fazla satmayı planladıklarını ve bu yıl 60 satış yapmayı düşündüklerini belirtmişti. Bloomberg'de yer alan habere göre, 16 Mayıs’ta düzenlenen yaklaşık 10 milyon lira bedelli ihale göz önünde bulundurulduğunda, bir TOMA'nın fiyatı 171.000 dolara geliyor.
İLK ÇEYREKTE 2,1 MİLYON LİRA KÂR ETTİ
Katmerciler'in ilk çeyrek net kârı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 oranında düşüşle 2,1 milyon liraya geriledi. Otokar ise ilk çeyrekte 29 milyon lira kâr açıkladı.
İkinci çeyrek sonuçlarını 26 Ağustos tarihinde açıklaması beklenen şirketin, finansal sonuçlarının Türk lirasındaki değer kaybından negatif etkilenmesi bekleniyor. 2012 sonu itibariyle şirketin kısa dönemli 14,5 milyon dolar ile 17 milyon euro yabancı para cinsinden borcu bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)