E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKashkari'den enflasyon yorumu---

Kashkari'den enflasyon yorumu

Kashkari'den enflasyon yorumu
12 Nisan 2023 - 08:04 borsagundem.com

Minneapolis Fed Bankası Başkanı Neel Kashkari enflasyonun bu yıl sonuna kadar yüzde 3 ila 3.8 aralığına ulaşacağına ve bunun da Fed'in yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde olacağına inandığını söyledi.

Minneapolis Fed Bankası Başkanı Neel Kashkari Salı günü yaptığı açıklamada, Fed'in faiz oranlarını artırmasının ve geçen ay iki banka iflasının ardından kredilerde olası geri çekilmenin bir durgunluğu tetikleyebileceğini, ancak enflasyonun yüksek kalmasına izin verilmesinin işgücü piyasası için daha da kötü olacağını söyledi.

Kashkari Montana Eyalet Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Para politikası eylemlerimiz ve bu bankacılık stresi nedeniyle kredi koşullarının sıkılaştırılması ve ekonomik bir gerilemeye yol açabilir. Bu, bir durgunluğa bile yol açabilir” dedi.

Ancak Kashkari, "Enflasyonu düşürmemiz gerekiyor. Bunu başaramazsak, o zaman istihdam görünümü gerçekten zor olur" dedi.

Kashkari, tahvil piyasalarındaki fiyatlandırmayı, enflasyonun hızlı bir şekilde düşerek Fed'in faiz oranlarını düşürmesine izin vereceği beklentisini yansıttığını söyledi. Ancak Kashkari, o kadar iyimser olmadığını ve şu anda Fed'in tercih ettiği tedbire göre yüzde 5'te olan enflasyonun bu yıl sonuna kadar yüzde 3 ila 3.8 aralığına ulaşacağına ve bunun da Fed'in yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde olacağına inandığını söyledi.

Goolsbee: Fed, faiz artırım konusunda ihtiyatlı olmalı

 

Moody’s: Fed’in enflasyonla savaşını duraklatma zamanı geldi

 

Ed Yardeni: 'Fed Put' geri döndü

 

FED ve piyasa arasındaki kopukluk azalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN12 Nisan 2023 10:52

    ulan adamların derdine bakarmısınız biz de enflasyon % 200-300 yıllık bizim gıkımız çıkmıyor bunlar isyan ediyorlar.Keşke sizdeki enflasyon bizde olsa bizdeki de sizde olsa ne olur idi.