E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaranlıklar Prensi Selman'ın gizli Türkiye planı işliyor---

Karanlıklar Prensi Selman'ın gizli Türkiye planı işliyor

Karanlıklar Prensi Selman'ın gizli Türkiye planı işliyor
13 Ekim 2020 - 09:13 borsagundem.com

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ortaya çıkarılmasıyla Türkiye düşmanlığı artan Karanlıklar Prensi olarak tanınan Selman, gizli planlarını bir bir devreye sokuyor

Fas, Türkiye'den 1200 ürüne yüzde 90'a yönelik ek vergi getirdi. Emirliklerin Türkiye'ye uçuş boykotu sürüyor. Türkiye'ye karşı bölgedeki siyasi cepheleşme giderek topyekün bir ekonomik boykota dönüşüyor. FT'de yer alan habere göre İspanyol Mango, Türkiye'deki üreticilerine bir e-mail göndererek “Suudi Arabistan'a Türkiye'den gönderilen mallarda yaşanan gümrük gecikmeleri üzerine alternatifler üzerinde çalışıldığını” bildirdi.

İşadamları durumdan Türkiye'de üretip Körfez'e satış yapan tüm üreticilerin etkilendiğini söylüyor. Türk işdünyası liderleri geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'a gümrüklerde Türk ürünlerine zorluk çıkarılmaması çağrısında bulunmuştu. Hükümetten boykotla ile ilgili henüz yapılmış bir açıklama yok.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ortaya çıkarılmasıyla Türkiye düşmanlığı artan Karanlıklar Prensi olarak tanınan Selman, gizli planlarını bir bir devreye sokuyor. Suudi Arabistan, Türkiye'ye Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı şekilde boykot uyguladığını resmi ağızlandan reddediyor. Ancak kısa süre önce ülkenin Ticaret Odaları Başkanı, Türkiye'de üretilen her türlü ürüne boykot çağrısı yapmıştı. Türkiye'nin 2019'da Suudi Arabistan'a ihracatı 3.2 milyar dolar. Türkiye'de 11 milyar dolarlık Suudi yatırımı bulunduğu tahmin ediliyor. Bu yatırımın yüzde 25'i gayrimenkul sektöründe. Türkiye'nin ise Suudi Arabistan'daki toplam yatırımı 643 milyon dolar.

FAS VERGİYİ YÜZDE 90 ARTIRDI
Türkiye'ye yönelik ekonomik boykota son olarak Fas da katıldı. Türkiye ile var olan serbest ticaret anlaşmasını (STA) değiştirerek 1200 üründe yüzde 90'a ulaşan ek vergiler getirdi. Ek vergiler özellikle tekstil, deri ve otomotiv ürünlerinde geçerli olacak.

Türk çalışanları evlerine gönderiyor
Birleşik Arap Emirlikleri'nde korona nedeniyle yapılan işten çıkarmalarda Türk çalışanlara ‘öncelik verildiği' iddia ediliyor. Dubai, Avrupa'da 2. dalgayı yaşayan ülkelerle dahi uçuşları yeniden başlatırken corona virüsü bahane edilerek İstanbul ile havayolu trafiğini bir türlü yeniden açmıyor. Dubai'nin Türkiye'ye uçuş boykotu ile ilgili haberimize henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi.
(Özlem Ermiş Beyhan /Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan13 Ekim 2020 22:44

    Yaza yaza tuşlar eskidi araçtan dost olmaz biz kendi işimize bakalım sadece ticaret yapalım siyasetimizi gizli yapalım dış siyasette harbi olmak zarar verir nabza göre şerbet vermeli sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin çıkarları düşünülmeli gerisi hikaye kim ölmüş kin kalmış bizi enteresan etmemeli

  • Metin13 Ekim 2020 17:31

    Arap Konsolosluğuna müdahale etmedin, gazeteciyi hallettiler, cellatları da ellerini kollarını sallayıp gittiler. E hani güvenli ülkeydik :(  :( 

  • manevra 13 Ekim 2020 15:53

    hani siz çinden gelen ürünlere %50 den fazla vergi koydunuz ya, adamlar da sizi kıskanmış, onlar da ek vergi koymuşlar.. ee onlar da vergi veren yerli üreticisini korumak zorunda değil mi? araplardan daha çok kazık yersiniz.

  • Mehmet13 Ekim 2020 15:06

    Sinsi yilaan. .. laz Vegas çocuğu. .

  • Emekli13 Ekim 2020 13:11

    Bu neyi gösteriyor. Araplara çok fazla güvenilmeyeceģini tedbirli hareket edilmesi gerektiğini gösteriyor. Ama suud kıtasının unuttuğu bir şey var plan allahın planı rabbim tez vakitte türkiye için hainlik düşünenlere hak ettiği cezayı verecektir. ALLAH İSLAMIN  KALESİ TÜRK MİLLETİNİN KORUYUCUSUDUR. Birgün petrolün kalmadığı zaman bakalım kimin kapısını çalacaksın  ve sana kapıyı  karşılık beklemeden kim açacak suud kralı düşün bakalım...

  • Azad13 Ekim 2020 17:29

    Sen önce kendin koru. Petrol geliri bitince senin ülkendeki işyerlerine, mekanlarına gelecekler . Örnek , Katar'a satılan yerleri bir duysan şaşarsın. Yalova'da Katar Şeyhine saray yapmasına iziz vermek , bu nedir ya... :D  :D 

  • Buğra13 Ekim 2020 15:01

    İyi söyledin!  dkkatli oluruz bundan sonra! :D  :D  :D  :D 

  • Yorum13 Ekim 2020 12:37

    antalyaya gelince ellerinde kokteyl bardaklarıyla içinde içkiyle sokağa çıkıyorlar taksiye bile elinde içkiyle biniyorlar

  • SAİT13 Ekim 2020 12:29

    ELİNDE Bİ PETROL VAR BİTİNCE  DEVRİ GEÇİNCE NE YAPACAK BAKALIM BİRBİRLERİNİ YERLER.ZATEN ŞİMDİDE BİRBİRLERİNİ YİYORLAR.BUNLARI PEYGARİMİZ HZ.MUHAMMET BİLE ADAM EDEMEMİŞ.SONLARI PEK HAYIRLI OLMAYACAK

  • vatandaş13 Ekim 2020 12:13

    İşte Araplar. Bizi ne kadar çok seviyorlar dimi. Abdullah GÜL'ünde kulağını çınlatmak lazım. Birde onu öneren Kılıçdaoğlunun tabii. Genel kanaat net "Muhalefet değişmeden iktidar değişmez". Bu muhalefet liderleriyle köy bile yönetilmez.

  • manevra 13 Ekim 2020 16:02

    kılıçlar oğlunun halen daha muhalefet olduğunu zannediyorsanız yanılırsınız. muhalefet yapmak, seçim kazanmak gibi bir derdi yok.

  • cahil.13 Ekim 2020 11:53

    suriyenin TC ucagini dusurmesi TC nin rus ucagini dusurmesi Kasikcinin TC topraklarinda oldurulmesi bunlarin hepside planlanmis olaylar.tum plan TC yi yalnizlastirip zayif dusurmek.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Ekim 2020 11:09

    Mekke ve Medine  aslında sudiarabistan dan alınıp tarafsız iki şehir ilan edilmeli ve ellerinden alınmalıdır.

  • manevra 13 Ekim 2020 16:05

    he he cimere yaz bir gece ansızın gidip alsınlar.

  • İyri13 Ekim 2020 11:59

    Gaspciliga iyi alıştın haydut

  • ilginç13 Ekim 2020 10:33

    Ülkemizde Vergi kaçırıp da buna rağmen buna göz yumulan Suudi yatırımları varsa derhal bunlara yasalar çerçevesinde el konulmalı. DERHAL! İstanbul boğazdaki Suudi Kralı'nın arazisi, en düşük değerden istimlak edilip hazineye bağlanmalı! DERHAL!!

  • HASAN TOSUN13 Ekim 2020 10:24

    reis çareyi ve karşı tedbirleri bulun,zalim ilk gülen,mazlum son gülen,ilk ağlayan mazlum,son ağlayan zalim olur.unutmayın onlar ilk gülen olsada son ağlayanda onlar olacak,allah zalimleri sevmez zalimlere müddet verir ama ihmal etmez.peygamberimiz ne diyor,araplar atalarının dinine dönmedikçe kıyamet kopmaz.araplar islamı bırakacaklar,islamdan önceki hallerine dönecekler,hz.hüseyini öldüren 3 halifeyi öldüren bu zalim araplardan ne beklersin cemal kaşıkçıyı öldürmek onların yanında sinek öldürmek gibi kalır,zalimler cehennem sizin son durağınız,ormanlarımızı yakan pkk zalimleri ve diğer zalimler yaşasın cehennem sizin için oteliniz olacak.

  • Kayra13 Ekim 2020 09:56

    Unreye gidip bu keranecileri zengin edenler düşünsün

  • ANTALYA13 Ekim 2020 09:50

    TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK.. PAKİSTANIDA SEVERİZ.

  • Bika13 Ekim 2020 09:48

    Suudi Arabistan, Türkiye'ye ambargo uygulamaya başlamış. 

  • BARIŞ memiş13 Ekim 2020 09:45

    arap seviciler görmüştür umarım arapların ne halt olduğunu.

  • acacu13 Ekim 2020 11:15

    O kadar kalın kafalılar ki, anlamaları için daha kaç kazık yememiz lazım bilemiyorum.