E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaramollaoğlu'ndan Erdoğan'a 3 maddeli ittifak yanıtı---

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 3 maddeli ittifak yanıtı

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 3 maddeli ittifak yanıtı
06 Mart 2018 - 23:03 borsagundem.com

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isim vermeden partisi hakkında söylediği sözlere canlı yayında yanıt verdi ve 3 noktanın altını çizdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis grubunda isim vermeden Saadet Partisi’ni hedef almış ve "Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da ‘Güle güle’ demekten başka elimizden bir şey gelmez. Biz iyi niyetimizi, samimiyetimizi hatta ısrarımızı defaat ile ortaya koyduk." demişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk canlı yayınında Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt verdi.

"Bizim de bu meselelerimize yaklaşımımızda belirlediğimiz bir sistem, bir metot var." diyen Karamollaoğlu, "Biz, siyasette bir takım ilkeler üzerinden hareket edilmesinde inanıyoruz. Üç noktayı ben ısrarla vurguluyorum." dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"BARIŞ SAĞLANMAZSA..."

Bir, siyaset üslubu… Biz siyaset üslubunun kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı değil kucaklaştırıcı olmasını istiyoruz. Bu bir numara, olmazsa olmazdır. Çünkü kendi memleketimiz içerisinde barışı sağlayamadan dışarıda bir şey sağlayamayız. Barış sağlanmazsa Türkiye’de birçok adım atılamaz.

"KUVVETLER AYRILIĞI OLMAZSA OLMAZIMIZ"

İki, bizim yönetim anlayışımız önemli. Biz yönetim anlayışında bir numaralı mesele kuvvetler ayrılığı prensibinin olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye yönetilecekse Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazdır. Bir kişiye tüm yetkiyi vereceksiniz ve o kişi denetlenemez olacak aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak. Peki vatandaşın geriye kalanını kim kucaklayacak.

Ben başlangıçta cumhurbaşkanının partili olmasına pek itirazım yoktu ama genel başkan olmasına itirazım vardı. Şimdi görüyorum ki genel başkan olması hakikaten ülkede kutuplaştırmayı arttıran bir yaklaşımmış.

Başkanlık sistemi ile yürütmede istikrar sağlandı. Seçimlerde bir de temsilde adalet deniyordu. Benim garibime giden bugün hükümetin temsilde adaleti rafa kaldırmış olması. Siz yönetimde istikrarı sağladıktan sonra temsilde adaleti mutlaka sağlamanız gerekir. Toplumun içinde kendi fikrini Meclis’te dile getirmeyen bir grup kalmamalı. Onun da ölçüsü baraj olmaz, seçilebilecek oy alanlar kendi illerinden seçilir gelirler.

Biz diyoruz ki; Meclis yürütmeyi denetleyecek bir mekanizma haline gelmeli. Denetlemeli. Denetlenmeyen bir yönetim çok büyük bir hatalar yapabilir.

Kuvvetler ayrılığı içerisinde adaletin önemli bir yeri var. Adaleti tam olarak sağlamalıyız mecburiyetindeyiz. Adaletin tarafı olmaz. Hukuk üstün tutulacak. Bunsuz bir yönetim zorbalık yapar. Bizim mutlaka bunun için de liyakata değer verilmesi gerekir. İnsanlara görev verilirken mutlaka liyakata önem verilmesine inanıyoruz. Bugün liyakata önem verilmediğini görüyoruz. Onun için sık sık değişiklik oluyor.

"YOLSUZLUK VE İSRAF İLE MÜCADELE EDİLMELİ"

Bir başka konu, siz iktidarda bulunursanız iktidarı bir nimet vesilesi görüp yolsuzluk ve israfa yönelenler olabilir. Türkiye’de bunun büyük bir problem olduğunu düşünüyoruz. Yolsuzluk ve israf ile çok ciddi bir şekilde mücadele edilmelidir. Şuan Türkiye’yi güçlendirmeyecek yatırımlara ayrılan para israftır. Ailenin karnını doyuracak karnınız imkanınız yok, gidiyorsunuz farz-ı misal çok güzel bir elbise, araba alıyorsunuz. Yahu evdekiler aç. İşsizlik çıkmış 3 milyon 250 bin seviyesine. Bir de gizli işsizlik var, onunla bu rakam 4 milyona çıkıyor. Dış ticaret açığı çıkmış 77 milyar dolara. Varlık Fonu, havuz sistemi bunlara çözüm bulunmadığı için çıkmıştır. Ama israftan da hâlâ vazgeçilmiyor. Hâlâ İstanbul Kanalı hayal olarka duruyor. Hâlâ Çanakkale Köprüsü’nden bahsediliyor. Yahu biz islaf etmiş bir ülke haline geliyoruz. Kimse bize para vermiyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hurdacı 07 Mart 2018 08:15

    Olumsuz yorum yazanlar Karamollaoglu ittifaka he dese gıkınız çıkmazdı

  • Türkoğlutürk07 Mart 2018 08:03

    Kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, bu iki noktayı savunmuyorsan koyun deyince kızmayacaksın,

  • Özvatandaş07 Mart 2018 06:12

    Adam iki cümle konuşmuş amma korkmuş millet ya hahaahhaahha

  • Çok garip07 Mart 2018 01:17

    1993'ten bu yana Madımak Oteli'nde 33 insanın diri diri yakılmasına katliam diyemeyen ve toplumun bir çok kesimi tarafından Belediye Başkanı olarak yangına müdahalede yetersiz kalışı nedeniyle sorumlu tutulan şahıs şimdi, yıllardır "Madımak katliamını unutmadık" diyenlerle kucak kucağa. ne diyelim başka...

  • Kulak arkasi07 Mart 2018 01:05

    Hiç unutmam bu temel 20 yıl önce yaptığım evin yerini 18. Madde adı altında hazineye belediyeye geri kalan kısmın biraz ini bana birazinida başkasına sattı. Başkasına sattığı adam gelip benim arsaya niye ev yaptın demez mi. ? Sivas ta ki bu güzel arsaların hepsini gurunlulerin alması raslantı canım. Utanmadan yolsuzluktan bahsediyor.

  • Kulak arkası kalan07 Mart 2018 00:58

    Bu ne diyor ya biri bana açıklasın y olsuzlukmus. Senin sivas ta ne yaptığını 18. Maddeyi ne kadar güzel uyguladığını bilmeyen mi var? Ah ahh öteki dünyada bunların hesabını nasıl vereceksiniz?

  • A10107 Mart 2018 00:58

    Helal olsun, cok doğru tespitler, Tebrikler, başarilar.

  • Sivasli07 Mart 2018 00:52

    Bi insanda utanma olur. Sen önce su yimpas in hesabını bi ver. Çık deki sayın sivaslilar sizleri paralarını yimpas ta batmasına sebep olduğum için özür dilerim de. Sivaslı bu haydut yimpasi ne bilirdi. Sen yimpasin sivas a gelmesine vesile oldun. Utanmadan konuşuyorsun bi de

  • Coşkun07 Mart 2018 00:40

    Kendini yorma. CHP ve HDP nin kucağına otur. Her 2 side seni accayip seviyor. Yolsuzluk ne CHP de ne de HDP de yoktur diyenlerdensin sen. Birbirinize yakıırsınız.

  • Terim07 Mart 2018 00:53

    Çok kızdın galiba kardeş...

  • Ferit07 Mart 2018 00:38

    Bugüne kadar CHP ve HDP ittifakını seçtin. Reis seni uyardı doğru yerde kal dedi. Keyfin bilir. Sen adam olsan açık konuşursun. Yolsuzluk dedin ya şunu bir açsana ağzındaki baklayı adam gibi çıkar. Yoksa 17-25 Aralık yolsuzluğunu kabul edenlerden misin? Veya oraya mesaj gönderenlerden misin. Kıvırma.

  • Hasan S.07 Mart 2018 00:31

    Geç bu ayakları. CHP HDP ve İYİ partiyi desteklemedigimiz icin bizi ayrı saydınız. asıl kutuplaşan sizlersiniz. ayar bozuntuları . Saadetin ittifak dostu CHP , HDP ve İYİ partidir. Anca gidersin Karamollamısın nesin.

  • Tebrikler07 Mart 2018 00:12

    Sn. Karamollaoğlunun bu mükemmel konuşmasından herkes payına düşen dersi almıştır inşallah!

  • Efe06 Mart 2018 23:52

    Güzel düşünceler

  • misafir06 Mart 2018 23:39

    ak parti de şaşırdı bu devirde satın alamadığımız biri çıktı hayret diye. herkes arkabahçeli kadar karakter timsali değil malum, 3 kuruşa satsın tüm davasını

  • .07 Mart 2018 01:17

    Sen ömründe babanı bu kadar savunmazken bu herifi babandan üstüne tutuyorsun galiba

  • DOĞRUSU 06 Mart 2018 23:25

    BU GÖRÜŞLERE KATILAMAMAK MÜMKÜN DEĞIL

  • Okie dokie 306 Mart 2018 23:23

    Yandaş yorumcular adam reisinize hayır dedi kesin fetöcüdür dimi yok yok terörist yok yok dur abd ajanı aaaa buldum alman destekçisi kesin dimi yav ben bulamıyom hadi siz yazın ; gözlerinizden öperim