E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKaramehmet, Ülker'le anlaşamayacak mı?---

Karamehmet, Ülker'le anlaşamayacak mı?

Karamehmet, Ülker'le anlaşamayacak mı?
15 Temmuz 2014 - 07:22 borsagundem.com

Turkcell'deki paylarını geri almak için finansman arayışına giren Karamehmet'in Ülker'le anlaşma planı suya düşebilir

Turkcell'deki yüzde 13.8'lik Rus Alfa hissesini almak için finansman arayışına giren Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'i sıkıntılı günlerin beklediği ortaya çıktı. 1.6 milyar dolarlık finansman için arayışa giren Karamehmet'in Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'le olan anlaşması zora girdi. Sabah'ın haberine göre, geçen ay masaya oturan tarafların işbirliğinin suya düşmek üzere olduğu belirtiliyor. Görüşmeler yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Ülker'i Turkcell'den uzaklaştıran 3 engel bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Çukurova'nın patronu Karamehmet'in Murat Ülker'e verdiği sözleri tutmaması olarak dile getiriliyor. Hazine Müsteşarlığı ile de Turkcell'in hisseleri konusunda mevzuatta sıkıntılar yaşandığı belirtilirken olayın taraflarından biri olan İngiltere Yüksek Mahkemesi'nden de iyi haberler gelmedi. Hatırlanacağı üzere İngiliz Yüksek Mahkemesi, Karamehmet'e 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesi için 1 ay ek süre vermişti. 

İKİ HAFTASI KALDI 

Ödeme tarihinin 30 Temmuz'da sona ereceğini belirten mahkemenin finansman koşullarında da bazı sorunlar yarattığı belirtiliyor. Hafta içinde sorunları çözmek isteyen ve Turkcell için istekli olan Murat Ülker, finansmandan vazgeçerse Karamehmet, 1.6 milyar doları başka yerlerde arayacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık15 Temmuz 2014 23:52

    yazık ki ülkemi yönetenler kendi derdine düşmüş. bir allahın kulu bunlara biar açıkalama yapın demez mi? iki tavan yapsa tahtayı kapatırlar

  • hope15 Temmuz 2014 14:59

    yatırımcı ilk tcell para kazanacak gibi gözüküyor 13,05 geçerse

  • vis15 Temmuz 2014 12:38

    sabah gazetesinin haberi uydurmaya benziyor

  • kingdom2015 Temmuz 2014 09:56

    Sayın Yetkililer bu TURKCELL GOZDE anlaşma işiyle ilgili 2 gün üst üste zıt 2 haber neden çıkar? Buna karşılık neden bu firmalar bir KAP açıklamasına gerek duymaz? Hadi bunlar açıklamadı SPK ne işe yarar? Nedir bu durum filan deyip bilgi talep etmez mi? Ondan sonra borsaya küçük yatırımcı gelsin derler! Gelmez arkadaşım gelmeeez! Böyle milleti soyma düşüncesindeki patronlar oldukça gelmeezz!

  • nihat15 Temmuz 2014 09:30

    bu işte devletin üst kademerinden birinin parmağı olduğunu düşünmeden edemiyorum türkcell i de kendi istedikleri birine aldırabilirler

  • TIRT15 Temmuz 2014 09:19

    Devler kendi aralarında pazarlığı kızıştırmak için kasıtlı servis ediyorlar bu haberleri, neticede bu para babasının hayrına verilmeyecek, yine bir uzama imkanı yoksa bu son şans ve ülkerde bunu iyi biliyor köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.