E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz'de gerilim artmaya devam ediyor---

Karadeniz'de gerilim artmaya devam ediyor

Karadeniz'de gerilim artmaya devam ediyor
20 Temmuz 2023 - 00:35 borsagundem.com

Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilen Rusya, vites yükseltti. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 20 Temmuz itibari ile Ukrayna limanlarına seyahat edecek tüm gemileri askeri statüde değerlendireceğini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Temmuz'dan itibaren Ukrayna limanlarına seyahat eden tüm gemilerin askeri yük taşıyıcısı olarak değerlendirileceğini duyurdu

Geçtiğimiz yıl, dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye'nin arabuluculuğuyla bir 'Tahıl Koridoru Anlaşması' imzalanırken, Putin yönetiminin anlaşmanın şartlarının yerine getirilmediğini öne sürerek anlaşmadan çekileceğini duyurması Karadeniz'de gerilimi artırdı.

TÜM GEMİLER POTANSİYEL DÜŞMAN

Rusya Savunma Bakanlığı, tahıl anlaşmasının sona ermesinin ardından perşembe sabahı Moskova saatiyle gece yarısından itibaren Karadeniz'deki Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri yük taşıyıcıları olarak kabul edeceğini duyurdu.

Bakanlık, Karadeniz'in uluslararası sularının güneydoğu ve kuzeybatı kesimlerinin seyrüsefer için güvenli olmadığını ilan ederken, Ukrayna limanlarına giden gemilerin bandıralı devletlerinin Ukrayna tarafındaki çatışmanın tarafları olarak kabul edileceğini açıkladı.

Putin'den 'tahıl anlaşması' açıklaması

 

Rusya, tahıl anlaşmasına dönüş için şartlarını sıraladı

 

AB: Rusya'nın tahıl anlaşmasını bitirmesini kınıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)