E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKara Kartal play-off'a yükseldi---

Kara Kartal play-off'a yükseldi

Kara Kartal play-off'a yükseldi
18 Ağustos 2023 - 00:18 borsagundem.com

Kara Kartal, Avrupa Konferans Ligi'nde Azerbaycan ekibi Neftçi'yi toplam skorda 5-2 mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Siyah beyazlı ekibin bir sonraki maçı ise 24 Ağustos'ta Dinamo Kiev ile olacak.

Beşiktaş Kulübü (#BJKAS), UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Azerbaycan ekibi Neftçi'yi 2-1 mağlup ederek play-off turuna yükseldi.

ÖNEMLİ ANLAR

25. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Semih Kılıçsoy'un ara pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Muleka'nın ceza sahası içinden çıkardığı şutta kaleci Brkic topu kornere çeldi.

36. dakikada Neftçi öne geçti. Olanare'nin pasında topla buluşan Makhmudov'un ceza sahası sağ çaprazından uzak köşeye yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok'un müdahalesi yetersiz kaldı ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

45. dakikada konuk takımın Saief ile soldan kullandığı kornerde Matias'ın ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Mert gole izin vermedi.

Neftçi, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi.

Beşiktaş Park'taki karşılaşmanın 36. dakikasında Makhmudov'un golüyle soyunma odasına 1-0 geride giren Beşiktaş, ikinci yarının başında yaptığı hamlelerden sonuç aldı. Siyah-beyazlı ekip, Aboubakar ile Muleka'nın golleriyle tabelayı lehine çevirerek tur atladı.

RAKİP: DİNAMO KİEV

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turuna yükselen Beşiktaş'ın rakibi, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev oldu.

Yunanistan ekibi Aris'le oynanan ilk maçı 1-0 kaybeden Dinamo Kiev, Romanya'da oynanan rövanş mücadelesinin normal süresini 2-1 üstün tamamladı. Uzatma bölümünde de sonuç değişmeyince karşılaşma penaltılara gitti. Penaltıları 6-5 kazanan Ukrayna temsilcisi, play-off turuna yükseldi.

Play-off turunun ilk maçları 24 Ağustos, rövanşları ise 31 Ağustos'ta oynanacak.

İKİNCİ YARI DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Mücadeleye VavaCars Fatih Karagümrük maçının ilk 11'ine göre 6 değişiklikle başlayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ilk 45 dakikayı 1-0 geride kapatmalarının ardından ikinci yarıda 3 as oyuncusunu sahaya sürdü.

Güneş, Onana'nın yerine Hadziahmetovic'i, Umut Meraş'ın yerine de Masuaku'yu oyuna aldı. Muleka'yı sol açıkta oynatan Güneş, yeni transfer Rebic'i de kulübeye çekerken, bu oyuncunun yerine Aboubakar'ı forvette görevlendirdi.

Güneş, 49. dakikada ise sakatlık geçiren Semih'in yerine Onur Bulut'u sahaya soktu.

ABOUBAKAR GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Vincent Aboubakar, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gollerini sürdürdü.

Tirana ile oynanan sezonun ilk resmi maçını boş geçen Kamerunlu oyuncu, Arnavutluk ekibi ile oynanan rövanş mücadelesinin ardından Neftçi ile yapılan iki karşılaşmada da gol attı. Aboubakar, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı 4 maçta 3 gole ulaştı.

Aboubakar, ligde oynanan Fatih Karagümrük maçında ise gol sevinci yaşayamadı.

Kamerunlu oyuncunun yanı sıra ilk Tirana maçında sezonun ilk golünü atan Muleka, Neftçi ile oynanan iki karşılaşmada da fileleri havalandırarak bu sezonki gol sayısını 3'e yükseltti.

GHEZZAL UNUTULMADI

Beşiktaşlı futbolcular, Aboubakar'ın gol sevincinde, kayınvalidesi ve oğlu Fransa'da trafik kazası geçiren ve hastanede tedavi gören Rachid Ghezzal'ı unutmadı.

Siyah-beyazlı futbolcular, golün ardından üstünde "Hepimiz seninleyiz Rachid, desteğimiz seninle" yazılı Beşiktaş forması açarak, Fransa'da bulunan Ghezzal'a desteklerini gösterdi.

KUNTZ'UN YARDIMCISI LİTCHTE DE MAÇI İZLEDİ

A Milli Futbol Takımı'nın 8 Eylül'de Ermenistan ile oynayacağı 2024 Avrupa Şampiyonası eleme müsabakası ve 12 Eylül'de Japonya ile yapacağı özel maç öncesi siyah-beyazlı takımın Neftçi mücadelesini, A Milli Futbol Takımı adına teknik direktör Stefan Kuntz'un yardımcısı Jan-Moritz Lichte de takip etti.

Fenerbahçe, deplasmanda farklı turladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,58
En Yüksek: 47,58
En Düşük: 47,58
Değişim -34,28 %
FK: 0,00
PD / DD: -2,88
İşlem Hacmi 14.849.575
Toplam Adet: 312.097
Ağırlıklı Ort.: 65,34
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)