E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaptan pilot business classta uyurken fotoğraflandı---

Kaptan pilot business classta uyurken fotoğraflandı

Kaptan pilot business classta uyurken fotoğraflandı
09 Mayıs 2017 - 09:19 borsagundem.com

Londra'ya giden uçağın pilotu üstüne battaniye çekip uykuya daldı, yolcuların çektiği fotoğraf dünyada ses getirdi

Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan İngiltere'nin başkenti Londra'ya doğru havalanan uçakta, 300 yolcu bulunuyordu.

Kaptan pilot Amir Ahtar Haşmi, kalktıktan kısa bir süre sonra uçağı otomatik pilota aldı ve kokpitten çıktı. Business class bölümünde üstüne bir battaniye çeken kaptan pilot, yaklaşık iki buçuk saat boyunca uyudu.

Yolcuların dikkatini çeken uykucu pilotun fotoğrafı çekildi ve internete yüklendi. Uçaktaki hosteslerden biri, yerel medyaya "Yolcular pilotun uyuduğunu görüp şikayet etti, kendilerini güvende hissetmediler" dedi.

Yerel medya, olayın ortaya çıkmasıyla Pakistan Havayolları Pilotlar Birliği'nin PIA şirketinin uçuşlarını askıya aldığını bildiriyor. Ayrıca, 300 yolcunun hayatını riske atan pilot hakkında resmi soruşturma başlatıldı.

Air France'a ait yolcu uçağı, sekiz yıl önce Brezilya Rio de Janeiro'dan Fransa'nın başkenti Paris'e giderken Atlas Okyanusu'na düşmüştü. 12 bin metre irtifada boşluğa düştüğü anlarda, kaptan pilot Mark Dubois ve yardımcısı uykudaydı. Airbus 330'u kullanan ikinci yardımcı pilot panikledi, 228 yolcu taşıyan uçak üç buçuk dakikada okyunusa çakıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru09 Mayıs 2017 10:47

    uçaklar şimdi otomatik olarak istenilen yere pilota gerek kalmadan gidiyor. şu anda en kolay ve en çok para kazanılan meslek türkiyede.gelişmiş ülkelerde durum farklı.bugün amerikada pilotun bir değeri yok...