E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKapanan şirketlerin büyük bölümü İstanbul'dan---

Kapanan şirketlerin büyük bölümü İstanbul'dan

Kapanan şirketlerin büyük bölümü İstanbul'dan
04 Haziran 2021 - 15:09 borsagundem.com

Türkiye'de nisan ayında kapanan ve tasfiye edilen şirketlerin yüzde 46.4'ü İstanbul'da yer aldı.

Türkiye'de nisan ayında kapanan edilen şirketlerin yüzde 46.4'ü İstanbul'da yer aldı. Bir önceki yılın ortalamasına göre, İstanbul'da ithalat yüzde 8 artarken ihracat yüzde 26.7 artış gösterdi.

İBB İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul'daki iş dünyasını değerlendirildiği 'İstanbul Ekonomi Bülteni-Reel Piyasalar Nisan 2021'i yayımladı.

Rarpora göre bu yılın nisan ayında, ticarileşen girişimlerin yüzde 39.9'u, şirket kapanma ve tasfiyelerinin ise yüzde 46.4'ü İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da kurulan şirket sayısı bir önceki yılın ortalamasına göre yüzde 1.2, kapanan ve tasfiye edilen şirket sayısı ise yüzde 25.3 azaldı.

İstanbul'da ithalat yüzde 8, ihracat yüzde 27 artış kaydetti

Türkiye'ye yapılan toplam ithalatın yüzde 52.3'ü İstanbul'a gerçekleşti. Bir önceki yılın ortalamasına göre ithalat yüzde 8 artarak 11.4 milyar dolara çıktı. Bir önceki yılın nisan ayına göre ise ithalat yüzde 55.4 arttı.

İhracat bir önceki yılın ortalamasına göre yüzde 26.7 artışla 8.7 milyar dolara ulaşırken, toplam ihracatın yüzde 46.6'sı İstanbul'dan gerçekleşti. Bir önceki yılın Nisan ayına göre ihracatta yüzde 117.1 artış oldu.

Erdoğan: Yeni müjde gelebilir

TL'nin reel değerinde gerileme sürüyor

Faizler değişmezse TL değer kaybeder mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)