E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKandil'den Demirtaş'a sert çıkış!---

Kandil'den Demirtaş'a sert çıkış!

Kandil'den Demirtaş'a sert çıkış!
24 Temmuz 2015 - 16:49 borsagundem.com

PKK'ya 'silahları bırakma' çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Kandil'den itiraz geldi

Tıkanan çözüm sürecinin devamı için PKK’nin silah bırakmasını şart koşan hükümete “Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı’da hazır bekliyor” karşılığını veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kandil’den itiraz geldi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat Özgür Gündem’deki ‘Pirsûs katliamının sorumlusu AKP’dir’ başlıklı yazısında, Kürtçe ismi Pirsus olan Suruç’ta katliamın sorumlusu olarak AKP ve MİT’i gösterdi. HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırı hakkında, “Diyarbakır emniyeti katliamı IŞİD ile birlikte planlamış ve emniyet doğrudan saldırı planının içinde yer almış” iddiasını dile getiren Hozat, 25 Haziran’da Kobani’de 200’ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının da Türkiye’de AKP-MİT’le ortak planlandığını öne sürdü. İmralı’yla görüşmelerinin kesildiği, Dolmabahçe mutabakatının yok sayıldığı bu süreçte Erdoğan ve AKP’nin PKK’nin silah bırakması üzerinden özel savaş gündemi oluşturduğunu savunan Hozat, “Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır” diyen Demirtaş’ı da isim vermeden eleştirdi: “HDP’den bazı kişilerin AKP’nin bu oyununa gelerek silah bıraktırma adresi olarak Önder Apo’yu göstermeleri büyük bir yanlıştır. Bu, AKP’ye, “Önder Apo’ya baskı uygula” demekle eşdeğer bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım ne niyetle yapılırsa yapılsın son derece apolitik, yanlış bir yaklaşımdır ve asla kabul edilemez.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman25 Temmuz 2015 00:28

    milletin meclisinde vekiller! devletten maas aliyor. ''ateskes bitti'' deyip devlete savas actilar! paralel kadrolarin istibari ile kahpece asger polis sehit ettiler? devlet deas'e vurunca. ''savasa hayir'' mitingi yapiyorlar! kim, nasil bir yaratik bu pkk'hdp liler?

  • osman25 Temmuz 2015 00:27

    milletin meclisinde vekiller! devletten maas aliyor. ''ateskes bitti'' deyip devlete savas actilar! paralel kadrolarin istibari ile kahpece asger polis sehit ettiler? devlet deas'e vurunca. ''savasa hayir'' mitingi yapiyorlar! kim, nasil bir yaratik bu pkk'hdp liler?

  • Sosyolog25 Temmuz 2015 00:10

    Herkes teşhis yanlış koyuyor. Çözüm sürecne üçüncü güçler tarafından kontraataklar yapılıyor! Akp hdp veya turk kürt çatışması ürtlmek isteniyor! çünkü turk kurtler siyasal ekonomik askeri butunluğe giderse ortadoğudaki butun stratejiler turkiye lehine denge değiştirir. Bu kontraataklarda ne akp ne hdp suçlanmalı. Ama olayı yurutmede ve kavramada tarafların çok eksikliği var. İşte kontraataklar: 1.Oslo görüşmelerinin olgunlaşmadan hemen piyasaya sunulası. 2.Çözüm sürecinin en başındaki buyuk sayıda kck tutuklanmaları 3. Fransada üç kadının öldürülmes. 4.Robovski olayını uygulamaya sokulması. 5. Son Suruç katliamı.

  • mehmet24 Temmuz 2015 19:47

    işid gibi bir belayı çakardınız pkk silah bırakırmı 90 lı yıllarda hizbullah şimdide işid çözüm süreci sadece oyalamaydı işidi güçlendirmek için erdoğanın planı işid ile pkk savaştırmak ve pkk suriyeye çekmekti ama tutmadı.şimdide çıkmış ben mutabakat falan yapmadım saymıyorum.şunuda bilin belki bazılarınız zoruna gidecek türkün kürden başka doztu olmaz aynısı kürdünde türkten başka dostu olmaz.osmanlı zamanına bakın kimler nerde yer almış kimler kimin yanında yer almış takılmışsınız arapların peşini peygamberimizden beri araplar hiç bir zaman dürüst olmadılar güçlü kimse hep onun yanındaydılar biraz mantıklı düşünün.bu ülkede bir iç savaş çıkmıyorsa bu kürtlerin sayesindedir bizim yerimizde araplar olsaydı şimdi ortalık nasıl olurdu siz tahmin edin...

  • Vatansever24 Temmuz 2015 19:24

    Chp ve Mhp Secimlerde birlik olup bu pkkyanlisi hdp meclise girmesine sebip oldular ,K larina kina yaksinlar,Ahhhh Ataturk Ah.Sen Buyuk Adam Turk milletine Bosuna uyarmamissin

  • Vatansever24 Temmuz 2015 18:40

    Dilerim ki ileriki sacimlerde MHP tek basina iktidara gelir.....bakalim o zaman ne yapacaklar

  • Vatansever24 Temmuz 2015 18:39

    Bunlarin amaclari kuzey irak kuzey suriye ve Turkiyenin dogusunu birlestirp isragilin istedigi gibi bir devlet kurmak

  • Vatansever24 Temmuz 2015 18:35

    Tek Kelime,Turk Bayraginin altinda yasamak istemeyen s,,,,,gitsin....lutfen yayinlayin

  • hakan277224 Temmuz 2015 17:39

    Kandil imralıyı takmıyor takmazda.Zira öcalan silahları bırakın dese de boş.Sırtını PYD HPG ve PKK ya dayan HDP ülke ve kürtlerin geleceği için yapmaz tek istedikleri kaos.Ülke karışşsa insanlar katledilse umurlarında değil

  • BU ÜLKE BİZİM.24 Temmuz 2015 17:16

    Demirtaş seni meclise soktuşar ama sen yinede halen apo pkk diyorsun senin apo dediğin 30,000 kişiyi öldürten katil değilmidir sen neyi savunuyorsun eğer sizler bu ülkede yaşıyorsanız ve bu ülkenin ekmeğini yiyorsanız sizlerin aldığı paralar HARAM olsun sizlerin tek düşüncesi varmış demekki oda ülkeyi bölmek sadece TC riyeti hükümeti yerine kürt hükümetini kurmak vede TC vatandaşlığından çıkmak eğer bunu istiyorsanız hemen ülkeyi terk etmelisiniz.aponunda kandilinde ülketi bölmek isteyenlerin hepsinin ALLLAHIM belasını versin.

  • asım24 Temmuz 2015 17:10

    herkes gördü .

  • haklılar24 Temmuz 2015 17:00

    eşbaşkan Figen arkasını PKK'nın "silah"ına dayadığını itiraf ettikten sonra silahsızlanma zor..