E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanadalı Valeura Trakya'daki sondaj sonuçlarından memnun---

Kanadalı Valeura Trakya'daki sondaj sonuçlarından memnun

Kanadalı Valeura Trakya'daki sondaj sonuçlarından memnun
27 Nisan 2019 - 15:13 borsagundem.com

Valeura Energy'nin Üst Yöneticisi Sean Guest, "Devepınar-1 sahasında yaptığımız sondajdan elde edilen sonuçlar, bölgede yüksek basınçlı doğal gaz bulunduğuna dair tahminlerimizi destekliyor." dedi.

Trakya'da doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına devam eden Kanadalı Valeura Energy'nin, Devepınar-1 sahasındaki sondaj sonuçlarının bölgede yüksek basınçlı doğal gaz bulunduğuna dair tahminleri desteklediği bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Devepınar-1 sahasında planlanandan 500 metre daha derin sondaj yapıldığı ve "ciddi gaz bulgularına" rastlandığı belirtildi.

Sondaj çalışmaları esnasında doğal gazın yüzeye çıktığı kaydedilen açıklamada, sahada birkaç defa gaz ateşlendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Valeura Energy'nin Üst Yöneticisi (CEO) Sean Guest, "Bölgede bulunan Devepınar-1 sahasında yaptığımız sondajdan elde edilen sonuçlar, bölgede yüksek basınçlı doğal gaz bulunduğuna dair tahminlerimizi destekliyor. Elde ettiğimiz ilk sonuçlar bizi cesaretlendirdi. Bölgede bulunan Yamalık-1 ve İnanlı-1 sahalarımızın 20 kilometre kadar uzağında yüksek basınçlı gaz ve rezerv bulunduğu görülüyor. Yakın gelecekte birkaç alanda üretim testlerine başlayarak gaz akışına dair detayları anlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bedirhan28 Nisan 2019 17:22

    Unutmayalım çıkan petrol yasasını 3 biri bizim Türkiye’nin yeraltı zenginlikleri çıkaran firmaya ayitrir sadece cüzi bir rakam bize verilen paydır

  • Jeolojik yapi28 Nisan 2019 07:32

    Trakya dogalgaz acisindan verimli bir bolge jeolojik olarak ayni sekilde dogu anadolu da oyle.. fakat burada vatandas yaniltilmasin. Boyle sanildigi gibi derya deniz degil ekonomik olarak cikartilmasi cok zor durumdalar. Jeolojik yapi buna musade etmiyor..

  • neriman kartal27 Nisan 2019 23:18

    sANKİ RUSYA DA ÇIKAN DOĞAL GAZLARIN ANA DAMARI TRAKYADAN GEÇİYOR GİBİ.

  • belirsizlik27 Nisan 2019 22:58

    17 senedir bekliyoruz...

  • Osman Erfidan27 Nisan 2019 22:55

    Kuşkusuz doğalgaz kışın ısınmada öncelikli , olmayınca mecburen dışardan alıyoruz ama dostlar gelecek güneş enerjisi üzerine yoğunlaşıyor , güneş panelleri internete düştü sistem şu şekilde Panel + şarj regülatörü + akü   sonunda aküden çıkan 12 voltu 220 volta çeviren inverter denen cihaz evinizde ısınma hariç tüm cihazları bedavaya gece gündüz çalıştırabilirsiniz.Yani elektrik faturasında % 80 tasarruf edebilirsiniz.Tüm cihazlar çalışyor ütü , çamaşır makinası ,  elektrik süpürkesi hariç buzdolabı çalışıyor.basit kurulumla.Tüm cihazları çalıştırmak için sistem pahalı ama % 80 net tasarruf.

  • : ))27 Nisan 2019 21:46

    kktc de gemimiz var doğal madde petrol gaz arıyoruz..... ama trakyada karada toprakda yabancı arıyor .D  i denide gezen gemimizde sismik araştırma geöisi 7/24 gezsede o teknolojı yok. ama kabul etmıyoruz bide bunu. garip durum

  • gokhan temiz27 Nisan 2019 21:27

    ulkemizde gas veya petrol bulunmasi basimiza gelecek en kotu sey olur her kes seviniyor yorumlarda buda cahilligimizi gosterir 1. neden teknolojimiz yok mecbur yabancilar cikaracak 2 kanunlarda yabancilardan yana 3 turk milleti daha cok borclanir beles parayla belli bir sure iyi yasar 4 hukukun ustunlugu yok 5sonuc daha beter olur 10 liraya aldigimiz sogani yuz lira da versek bulamayiz sonucta bu ulkede bir dis macunu turk markasi bile yok hersey yabancilarin daha bugun filli boya satildi allah turk milletinin gozunu acsin yoksa cocuklarimiz torunlarimiz goc yollarinda heba olacaklar borc alan emir alandir 

  • Çakır27 Nisan 2019 19:23

    İnşallah dünyaya yetecek kadar doğal gaz çıksın memleket olarak iyi haberler e hasretiz inşallah enflasyon rakamları tek rakam hatta sıfır enflasyon olur maşallah

  • ahmet alçay27 Nisan 2019 20:14

    çok beklersin kardeş,,, petrol kanununda alacağun yüzde iki, isterse bize satmadan dışarıya getirir.

  • CAFER KILIÇ27 Nisan 2019 17:28

    bu ülkenin başka kurtuluşu yok.eğer büyük bir süpriz yapmaz isek halimiz harap dolar 10 TL olur 15 TL 20 TL olur sa şaşırtmam.

  • KILIÇ27 Nisan 2019 16:38

     VER ALLAHIM VER ŞU CENNET VATANIMIZI KİMSEYE MUHTAÇ ETME.

  • WERS27 Nisan 2019 15:28

    hayırlısı olur inşallah ,,keşke kanadalı değilde türk şirket olsaydı ama buna da şükür