E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamuda 11 aylık kira gideri 1 milyar 28 milyon lira---

Kamuda 11 aylık kira gideri 1 milyar 28 milyon lira

Kamuda 11 aylık kira gideri 1 milyar 28 milyon lira
26 Aralık 2016 - 04:36 borsagundem.com

Maliye Bakanlığı’nın kasım ayı bütçe sonuçlarına göre taşıt kiralamasında 11 ay itibariyle yapılan harcama 420.6 milyon lirayı buldu. Bina kiralarına 11 ayda giden miktar ise 607.8 milyon lira

Hükümet reel sektör ve KOBİ’ler için ekonomi paketi açıkladı. En önemli kaynak olarak da tasarruf önemleri gösterildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılında hükümetin uygulayacağı tasarruf önlemlerine açıklık getirdi. Ağbal, hükümet olarak bir karar verildiğin ve bu kararların bütçede bir maliyet oluşturduğunu söyledi. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı’nın belli harcamalarda azalmaya gidilmesine yönelik çalışma yaptıklarını, kararların verildiğini anlatan Ağbal, başta cari harcamalar olmak üzere bir takım kesintiler yapılacağını ve harcamaların aşağıya çekileceğini kaydetti. Böylece bütçede ortaya konulan hedefin yakalanacağını vurgulayan Ağbal, “Maliye ve hükümet olarak açık kararlılığımız var. Cari harcamaların azaltılması rasyonelleştirilmesi. O tasarruf tedbirlerini sağlayacağız” dedi. Geçmiş yıllarda tasarruf için ödeneklerden yüzde 10 gibi kesintiler yapıldığını tasarrufun bu yolla sağlanıp sağlanmayacağına yönelik soruya Ağbal, ödenekten direk kesinti gibi bir model düşünmediklerini ifade etti. Ağbal, “Hizmette aksamaya neden olmaksızın kaynakların daha etkin, verimli rasyonel kullanılması sağlanacak. Bazı harcama programları gözden geçirilerek tasarruf edilebilecek kalemlerde tasarruf sağlanacak. Cari harcamalarda, yatırımlarda, cari transferlerde, sermaye transferlerinde bazı kalemlere yakından baktığımızda tasarruf edilebilecek imkanları görüyoruz, bu imkanları kullanacağız” diye konuştu.

KİRADA ARTIŞ SÜRÜYOR

Diğer taraftan hükümetin 2017’de tasarruf yapmayı planladığı taşıt ve hizmet binası kiralamalarındaki artış devam ediyor. Maliye Bakanlığı’nın kasım ayı bütçe sonuçlarına göre taşıt kiralamasında kasım ayında 38 milyon liralık harcama yapıldı. 11 ay itibariyle yapılan harcama 420.6 milyon lirayı buldu. Geçen yıl 11 aylık dönemde 340 milyon lira harcanmış, yıl sonunda ise taşıt kiralama gideri 417 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Hizmet binası kiralamalarında ise kasım ayında 67.4 milyon liralık harcama yapıldı. 11 ayda kamu kuruluşlarının kamu binalarına yaptıkları harcama 607.8 milyon lira oldu. Geçen yıl 11 aylık dönemde 443 milyon lira harcanmış yıl sonunda da harcama 539.5 milyon lira olarak gerçekleşmişti. 11 aylık dönemde taşıt kiralamaları yüzde 23.5, hizmet binası harcamaları ise yüzde 37 arttı. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • safir büke26 Aralık 2016 12:47

    kamu her zaman bu ülkenin en büyük sarf kalemidir.Başka bir bakanın bakamayanın deyişine göre çerez parası...Kendileri hayatları boyunca by lüx araçlara binmişmiydiler,kendi araçlarına yakıt alırken en ucuz yakıtı bulmak için en uzak istasyonu seçerken her şey bedava olunca ye sultanım ye...helal etmiyoruz.