E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKamu personeline yurtdışına çıkma sınırı geliyor---

Kamu personeline yurtdışına çıkma sınırı geliyor

Kamu personeline yurtdışına çıkma sınırı geliyor
10 Mart 2020 - 17:42 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, kamu personelinin bu dönemde zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir genelgesinin bugün yayınlanabileceğini belirtti.

Dünya, 3 bin 800'den fazla can alan koronavirüse karşı alarmda. Avrupa'da bilanço ağırlaşıyor. İtalya'nın ardından Avrupa'da virüsten en çok etkilenen ülkeler Fransa ve İspanya.

Yurt dışında hızla yayılan virüsle ilgili Türkiye'de de önlemler alınıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu personelinin bu dönemde zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir genelgesinin bugün yayınlanabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: Korona virüs salgınının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek

Koca, tıbbi kongrelerle ilgili, "Uluslararası yasak ama ulusal olan, uluslararası katılımı olmayan kongrelerle ilgili 'Sayıca kaç kişiye kadar sınırlamalıyız?' konusunu Bilim Kuruluyla tartışacağız. Bunu önümüzdeki 1-2 gün içinde açıklamış oluruz." dedi. 

Bakan Koca: Okulların tatil edilmesini görüşeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YHOR10 Mart 2020 23:49

    sen girişleri kapat.numaracı.borsanın içine sıçtın bir günde.önünde bir aşçı önlüğü gibi önlük iran sınırına gidiyor.senin ne işin var.Hangi fonun adamısın.

  • ******10 Mart 2020 22:07

    Yurt içine girişler de durdurulsun, Tmm. Kapılar kontrolde, ya sınırlar .? Sınırlarımız kevgir gibi, her türden kaçak mal, canlı hayvan, her milletten insan rahatlıkla bu ülkeye kaçak girebiliyor, İstanbul'da vatandaşlar azınlığa düşmek üzre deniyor.

  • Vatan sever 10 Mart 2020 21:49

    Sayın bakan neyin peşindesiniz? IMF nin virüsle mücadele eden az gelişmiş ülkeler için vereceği 50 milyar dolar kredi içinmi? Dünya bankasının vereceği 12milyar dolar yardım parasımı. Ülkemizde olmayan virüsü varmış gibi algı yaratıp ekonomiyi alt üst etmek kimlerin işine yarar

  • Makam araçları da virüs yapar10 Mart 2020 21:15

    Makam araçları da yasaklansın

  • Vatandaş10 Mart 2020 20:09

    Sayın bakan her gün sürekli konuşuyorsun. Neyin peşindesin? Şov mu peşindesin? Ekonomiye zarar veriyorsun. Sadece görevini yap ve reyizin talimatlarını dinle lütfen.

  • Efe10 Mart 2020 19:57

    Geldi geliyor haberine bu kadar sert hareket yapan bıst gun ıcı dalgalanma 5 bin. Birde ulkeye gelir yayılırsa bıst 75 bin lerı gorur

  • rezil10 Mart 2020 19:50

    böyle bakanı Allah düşmanıma vermesin ,tam bir kepazelik

  • Tam Komedi10 Mart 2020 19:48

    Brüksel den dönen CB ve ekibinin 15 gün saraydan dışarı çıkmamaları gerektiğini söylemeyi unutmuşsunuz. Sağlık Bakanına tavsiyem açıklamalarını güldür güldür şov da yapması, yada açıklamaları uzman ekiplere bırakmasıdır.

  • aytek10 Mart 2020 19:13

    bunun ismine keriz silkeleme deniyor. sabah milletin eline kağıdı verdiler. bu açıklama endeks kapanınca verilebilirdi. adamlar deli gibi para kazanıyorlar.

  • Ahmak group sizi 10 Mart 2020 18:55

    Sen çık yurdışına be al-lah aşkına....

  • recai10 Mart 2020 18:53

    erzincan depreminde de oldu, akşam ölü yok diye süleyman soylu açıklama yaptı. sabahına yalan ortaya çıktı, ölü sayısı 10'u geçti. İdlip'te de aynı oldu.

  • kılıç10 Mart 2020 18:49

    SAYIN SAGLIK BAKANIM MİKROFON ELİNDEN DÜŞMÜYOR PİYASAYI ÇÖKERTTİN AMACIN NE ANLAMIŞ DEGİLİM.

  • ekonomist/stratejist10 Mart 2020 18:48

    Arkadaşlar haftalardır söylüyorum dediklerim doğru çıkar genellikle çünkü en iyi ekonomistlerden biriyim. Wall Street Krizi yeniden devreye girdi domino etkisiyle küresel ekonomik krizi veya resesyonu tetikleyecek dedim. Dedimki Wall Street çökerse tüm dünya çöker dedim. Dedimki oyun içinde oyun var dedim ABD, Çini bitirmek için virüs yaydı küresel ekonomi çöktü, ABD, Rusya'yi devirmek için petrol savaşını başlattı dedim. Para baronları ve faiz lobileri Trump'i devirmek için Wall Street Krizini devreye sokulan dedim. Çok büyük küresel oyunlar savaşı var dedim. Oyun içinde oyun var dedim. Küresel ekonomide çift daralma var yani ikiz şok var dedim arz ve talep daralıyor dedim. Böyle kaotik dönemde yapılabilecek en iyi yatırım Altın, Dolar ve Tahvildir. Şu an BIST devre dışıdır risk iştahı kayboldu artık. BIST için en iyi zamanı bekleyin. Kapitalizmin sonunu getirebilir çok büyük küresel ekonomik krizle başbaşayiz.

  • Yorum10 Mart 2020 19:12

    Bu abd nin finansçılarının sanayicilerin attıgı kazık diyebiliriz yakında altın tepe taklak olur altını yüksekten satıp borsayı dipten almanın operasyonu bu çok iyi ekonomist rakıfelıra bu arada küçük bir kazık attılar rochel lar

  • ekonomist/stratejist10 Mart 2020 18:12

    Öncelikle Allah korusun ülkemize ama birkaç gün önce dediklerim birebir çıkıyor mu çıkıyor kisacasi ne demiştim küresel ekonomik kriz var hem de çift taraflı daralma var hem arz hem de talep daralması var. Dış ticaret, eğlence, tatil, tüketim, üretim v.b hepsi etkilenecek. Eğer önüne geçilmezse 1929'dan daha büyük bir ekonomik kriz yaşanabilir. Petrol savaşları da tetikledi. Küresel ekonominin karşı karşıya kaldığı ekonomik krizi tahlil edersem resesyon+stagflasyon...Ben en iyi ekonomistlerden biriyim hayatımda daha önce çift taraflı daralma yani ikiz şok görmemiştim hem arz hem de talep daralması yaşanıyor😯

  • Yorum10 Mart 2020 19:06

    Hiç bişey olmaz virüs olmasaydı böyle bir kıriz olmayacaktı yani 1929 daki den farklı o zaman intihar edenler vardı piyasaların geri gelmesinden dolayı şimdi bir virüs ortaya attılar virüs öldürüyor diyorlar şimdi bu virüs vakaları bir noktadan sonra gerilemeye başlıyacak eger iyi bir iktisatçıysanz bunu bilmemeniz imkansız ve bu çok uzak degil vaka sayısı yükselir yükselir bir tepe noktası oluşur oradan düşüşe geçer bu grafik eğik atış hareketinin aynısıdır ve korona vaka sayısı düşüşe geçtigi an borsalar tavan tavan gidecek talep tavan arz 7/24 çalışacak çok yakında