E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKamu lojmanları ihale ile satışa çıkarılacak---

Kamu lojmanları ihale ile satışa çıkarılacak

Kamu lojmanları ihale ile satışa çıkarılacak
30 Eylül 2019 - 09:08 borsagundem.com

Kamuya ait 240 binin üzerindeki lojmanın yaklaşık 50 bini satışa çıkıyor. Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı sağlandıktan sonra lojmanlar ihale ile satışa sunulacak.

Kamu kurumlarının kullanımında 240 binin üzerindeki lojmanın yaklaşık 50 bini satışa çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan lojmanların satışı için harekete geçti. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutlarından kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulanlar satışa çıkacak. Üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar üzerindeki yapılarla birlikte satılabilecek.

PEŞİN ALANA İNDİRİM

Kat mülkiyeti ya da kat irtifakı sağlandıktan sonra lojmanlar ihale ile satışa sunulacak. Öncelikli alım hakkı, içinde oturan memura verilecek. İhalelerde istekli çıkmadığı, isteklilerin belgeleri veya teklifleri uygun görülmediği takdirde kamu konutu ivedilikle tekrar ihaleye çıkarılacak. İhale bedelinin peşin olarak ödenmesi durumunda ihale bedeline yüzde 10 indirim uygulanacak.
Kat mülkiyetli kamu konutlarının yanı sıra kat irtifakı kurulan konutlar bağımsız bölümler halinde satışa sunulacak. Konutu peşin satın almak isteyenler için ihale bedeline yüzde 10 indirim uygulanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist30 Eylül 2019 13:16

    Sürekli kamu tasarufu diye kendini parçalayanlar, İmamoğlu gereksiz ve ihtiyaç olmadan alınan lüks makam araçlarını devre dışı bırakmaya kalkışınca da imamoğlunu yerin dibine batıranlar ve adeta adamı vatan haini yapanlar... aynı kafalar değiller mi. Kime anlatıyorsunuz.

  • Semiz Kobalt30 Eylül 2019 11:45

    mesala vakıf mallarına çökmüş olanlar bu ülkede bunlara da el atılmalı.dede den dede ye geçmektedir sanki babalarının malları gibi.50-100 sene önce mala çökmüşler. şuan bile komik bir fiyattan oturmaktadırlar kirada.şuanki kira bedelliri belki aylık 50-100 ederlerdedi.bunlarada bir çözüm bulunmalıdır.artık ülkemizde siyasetleşme rantlaşmayı bırakmalıyız.

  • solmaz kaleli30 Eylül 2019 11:33

    yıllarca partiden işini ayarlayan bir kamu lojmanına kapağı attımı 20-30 sene saltanat sürdüler.bence devletin malı olmamalı ki şaibeler de olmamalıdır.artık devlet işçisine ve memuruna iyi maaş vermektedir.

  • NR 30 Eylül 2019 11:17

    Satın bakalım miras yediler. Cumhuriyetin satılmadık hiçbir varlığını bırakmayın. Lojmanları satın Suriye'lilerle bahçeli Evler yapın.

  • Selahattin Ölmez30 Eylül 2019 11:05

    bence de satılmalı benim vergilerimle neden birilerine peşkes çekilsin.bence hepsi satılsın.

  • Birde bu açıdan bakın30 Eylül 2019 11:19

    Beyefendi bu satılan konutların parasının ne olacağını düşündünüzmü. Ülkede bu iktidar döneminde yapılan özelleştirmeleri bir düşünün, işsizlik fonunu bir düşünün, deprem sonrası alınan iletişim vergisinde biriken milyarlarca lirayı düşünün nerede bu paralar. Adamlar bu paralarıda yandaşa verecek kamu iyice bitecek. Geleceği düşünün TC nin hiç bir şeyi kalmıyor. Sata sata yediler. Hiç biri halka dönmedi. Bu dönemde satılan her şey borçlar genel müdürlüğüne dönecek ve yok edilecek buharlaşacak.

  • Türkoğlutürk 30 Eylül 2019 11:02

    Öğretmen, polis, asker gibi tayini çıkan lann lojmanları satılmasını, tasarruf tepeden başlasın

  • emekci30 Eylül 2019 10:19

    bu kamu lojmanlarının satışı mevzusu 1994 krizinde Çiller tarafından ortaya atılmıştı. Aradan 25 yıl geçmiş ama hala kamuda 240.000 adet lojman olması şaşırtıcı değil mi?