E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın: Libya halkına yardım için oradayız---

Kalın: Libya halkına yardım için oradayız

Kalın: Libya halkına yardım için oradayız
14 Kasım 2021 - 09:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptığı yabancı güçlerin Libya’dan çekilmesi konusundaki çağrısına yanıt verdi.

Fransız AFP Ajansı’na konuşan Kalın, Libya’da en önemli meselenin yabancı güçlerin çekilmesiymiş gibi yapmanın ve hızlı çekilmenin yanlış olacağını ifade etti.

Kalın, 24 Aralık’ta yapılması beklenen seçimlere işaret ederek “Libya’nın siyasi süreç, seçimler, ekonomik meselelerde desteğe ihtiyacı var” dedi.

"ASKERİ VARLIĞIMIZ LİBYA LİBYA ORDUSUNUN EĞİTİMİ İÇİNDİR"

Türkiye’nin Libya’da süren askeri varlığının siyasi istikrar ve güvenlik için olduğunu belirten Büyükelçi Kalın, “Bizim oradaki askeri varlığımız, Libya ordusunun eğitimi içindir. Biz orada bir istikrar gücü olarak varız ve Libya halkına yardım etmek için bulunuyoruz. Orada önceliğimiz güvenlik olduğu gibi, Libyalılara Libya Milli Ordusunu kurmaya yardım etmek içindir” diye konuştu.

Önceki gün Paris’te yapılan Libya toplantısında Macron, “Rusya ve Türkiye oradaki paralı askerleri gecikmezsizin geri çekmelidir” demişti.

Erdoğan ve Putin, Suriye, Afganistan ve Libya meselelerini görüşecek

Libya'dan 'ulusal uzlaşı projesi' açıklaması

Libya ordusundan yeni iç savaş uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)