E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalın: Ekonomide panik havası yok---

Kalın: Ekonomide panik havası yok

Kalın: Ekonomide panik havası yok
11 Eylül 2018 - 18:26 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Türk ekonomisiyle ilgili panik havasının olmadığını ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görülen dönemin de kısa sürede aşılacağından eminiz." dedi

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın değerlendirmelerde bulundu.

Kalın, kasım ayında ikinci 100 Günlük İcraat Programının açıklanacağını söyledi. Kalın ayrıca, "Türk ekonomisiyle ilgili panik havasının olmadığını ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görülen dönemin de kısa sürede aşılacağından eminiz." dedi.

İşte İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

"Türk ekonomisi uluslararası yatırımcılara güven veren bir ekonomi olarak yoluna devam etmektedir. Ekonomimiz dışarıdan gelen etkilere rağmen büyüdüğü görülüyor. Bilindiği gibi ekonomimiz 5,2 oranında büyüdü. Ekonomi ile ilgili bir panik havası yok. Bu türbülans olarak adlandırılan dönemi de aşacağımızı belirtmek isterim."

"Pazartesi günü bütün güvenlik önlemlerini alacağız. Yeni döneme 60 bin temizlik, 20 bin sivil güvenlik görevlendirilecek. Öğrencilere yeni öğretim yılında başarılar diliyorum."

"Bizim beklemediğimiz şekilde zirve canlı yayınlandı. Bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın gayretini tüm dünya görmüş oldu. İdlib'in Güney uçlarından itibaren süren saldırıları görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir ABD gazetesinde yazdığı yazıda olduğu gibi dünyanın elini taşın altına koyması lazım. İdlib'e yönelik saldırı sadece insani felakete yol açmaz. Yüzbinleri etkileyecek bir göç dalgası başka komplikasyonlara da yol açar. Göç dalgası Avrupa'yı da etkiler. İnsani duyarlılık gösteren tarafın Türkiye olduğu açık ve net. Beklentimiz tüm tarafların yapıcı katkı sunması."

"Cumhurbaşkanımız BM'nin ardından Almanya'da devlet ziyareti gerçekleştirecek. New York'tan doğrudan Almanya'ya geçecek. Almanya ile köklü ilişkilerimiz var. Güçlü bağlarımızın olduğu bir ülke. Avrupa'nın lider ülkelerinden biri. Bu ziyareti önemsiyoruz. Pozitif olarak gideceğiz. Alman mevkidaşlarımız da kapsamlı hazırlık yapıyor. İki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımı Azerbaycan'ı ziyaret edecek."

ABD'nin Filistin Kurtuluş Örgütü ile ilgili kararı - "Bu hamle Trump yönetiminin taraf olduğunu teyit ediyor. Bu hamle ABD'nin tarafsız arabuluculuk ilkesini yitirdiğini gösteriyor. Filistin halkına haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Elimiz kolumuz bağluı değil. Cumhurbaşkanımız bununla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Dünyadaki diğer liderlerle görüşmeye devam edecek."

SORU - CEVAP

Bahçeli ile Erdoğan görüşecek mi? - "AK Parti Sözcüsü Sayın Çelik'in açıklaması oldu. Cumhur İttifakı'nın genel ruhunun muhafaza edilmesi önemsediğimiz bir yaklaşımdır. Spesifik olarak, daha detaylı olarak ittifak nasıl oluşur, bunun çalışılması lazım. Çalışmalar yapılınca liderlere arz edilecek. Cumhurbaşkanımızın Bahçeli'ye daveti olmadı, Bahçeli'nin de böyle bir talebi olmadı."

İstanbul'da yapılacak zirve - "Liderlerin zirvede ele alacakları gündemi çalışacağız. Şu an her şey taslak. Bir takvim üzerinde de çalışacağız. Amaç Suriye başta olmak üzere bölgeyi eşgüdümlü ele almak. Görüşmelerin somut sonuçlar çıkaracağına inanıyoruz. Demin de ifade ettiğim gibi, meselenin tüm yükünü Türkiye'nin üstüne bırakmak çözüm üretmez, adil de değil. Meseleyi büyütmeden nasıl çözebiliriz diye bakınca paydaşların görüşmesi önemli."

AB'nin mültecileri engellemek için oluşturduğu ordu - "Biz de haberlerde okuduk. Tabi, bizde ilk intiba olarak güvenlikçi bakıyorlar izlenimi oldu. İnsani kaygılardan ziyade sınırları koruyup, ülkemize almayalım izlenimi görüyoruz. Umarım yanılıyoruzdur. Avrupa ülkelerinin takındığı tavıra bakınca bunun dışında bir tavır olmadığını da biliyoruz. 10 bin kişilik güvenlik gücünü kurabilirler ama bu meseleyi çözmez. Katliamlar devam ettikçe bu insanlar bir yerlere kaçabilirler. İdlib, Türkiye sınırı 150-160 kilometre. Sınıra dayanmış 750-800 bin insan var. Bunlara bizden yardım gidiyor. Güneyden bir dalga daha gelince bunu nasıl durduracaksınız. Meselenin yükünü sadece Türkiye'ye bırakmak çözüm olmayacak."

Emeklilikte yaşa takılanlar - "Bu konu bugün gündeme gelmedi. Hükümetin gündeminde de yok. Gündeme gelince bakılır. Bütçeye üreteceği maaliyeti dikkate almak lazım."

Göç dalgası - "Biz tamamen insani politika izledik. Kapıları açsanız herkese izin veriyorsunuz eleştirisi oluyor, açmasanız insanları nasıl bombaların ortasında bırakıyorsunuz eleştirisi oluyor. Eleştirenlerin pek bir şey yapmadıklarını görüyorsunuz. Göç dalgasına karşı AFAD başta olmak üzere önlemler alındı. Ama göç dalgasını kestirmek zor."

Kılıçdaroğlu'nun 'dolar baronları' açıklamasına yanıt - "Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarını ciddiye almak mümkün değil. Bu saldırılarla bir şey elde edeceğini düşünüyorsa Cumhurbaşkanımızı da, siyaseti de bilmiyor diyebiliriz."

Karma eğitim - "Karma eğitim olduğu gibi devam edecek. Bu iddialar doğru değil. Belli okullarda kız, erkek ayrımı ile oluşacak okullarla ilgili bir karar da var ortada. Hiç kimse, hiçbir veliye bir şey empoze etmiyor."

Yeni sistemde kurul atamaları - "Yakın zamanda yapılacak. Bunları önemsiyoruz. Farklı kesimlerden katkı sunabilecek uzmanların yer alacağı kurullar sistemi olacak. Eğitimden, teknolojiye, kültür sanata kadar çalışmalar yapıldı. Yakında atamalar olacak."

Trump ile Erdoğan görüşecek mi? -  "New York ziyaretinde Trump ile görüşme planlaması yok."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca12 Eylül 2018 08:56

    yalandan kim ölmüş, değil mi?

  • bir yorum12 Eylül 2018 05:58

    Türkiyeye dolar saldırısı yapanlar National Bank of Resül Hayme (RAKBank), Emirates Islamic Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Dubai Islamic Bank, First Gulf Bank ve National Bank of Dubai vb güya müslüman ülkelermiş. Bizimle iyi ilişkiler kuran müslüman ülkeler hariç özellikle bize hasım kesilen sözde müslüman ülkelerle ilişkilerimizi gözden geçirmeliyiz.Tabii bu ülkeler amerika pentagon öyle dediği için bunu yapıyorlar.Türkiyeyi dolarla ekonomisini çökertmeye çalışıyorlar.Bu ülkelerin müslümanlığı sözde müslümanlık.Bu kadar müslüman mülteciye kapılarını açmış bir ülkeye hep birlikte yardım etmeleri gerekirken şu yaptıklarına bak. Onun için biz daima kendimize güvenerek yol almalıyız.

  • ejder suyu12 Eylül 2018 02:38

    ,geçen yıl 50 kuruşa aldıgım domates bu yıl 4,tl,çarşıdan haberiniz yok pazardan,iflas edenden haberiniz yok işini kaybedenden haberiniz yok,sizin tuzunuz kuru ne desek nafile,o kadar maaş alsak ö sözü aynen bende söylerim,hemde çok rahat

  • yunus12 Eylül 2018 00:57

    Ekonomide gerekli tedbirler alınmıyor. Ne oldu 12 eylül oldu hala ovp açıklanmadı. 13 eylülde geldi ppk ne karar alacak. Dolar euro faiz enflasyon benzin mazot doğalgaz almış başını gidiyor. Dolar yükselince her şeye zam yapılıyor. Doların yükselişini durdurursak zamların önüne geçilir. Ama doların yükselişini durduracak irade lazım. Damat bu işi yapamıyor.

  • ?11 Eylül 2018 23:12

    Baş komedyenin yancısı...

  • Vatandaş11 Eylül 2018 22:10

    Sn. Kalın düşük turdan döviz satışlarından kimler faydalanıyor açıklar mısınız lütfen.

  • KILIÇ11 Eylül 2018 21:46

    SAYIN KALIN SEÇİMDEN ÖNCE EMEKLİ ÖGRETMEN ,İMAM, POLİSLERİN EK GÖTERGESİ 3600 ÇIKACAK DİYE HER MEYDANDA BAGIRA BAGIRA BİR HAL OLDULAR SEÇİM GEÇTİ SUS PUS OLUNDU AMA SÜREKLİ PATRONLARA VERİLEN KREDİLER YÜKSELTİLEREK KREDİ VERİLMEYE DEVAM EDİLMEKTE ACABA BU HUSUTA BİR AÇIKLAMA OLSADA BEKLENTİ BİTSE DAHA DOGRU OLMAZMI.

  • AA11 Eylül 2018 21:04

    No panik, paramız pul olmuş, alım gücümüz yarı yarıya düşmüş, iğneden ipliğe yüzde 30 ları aşan zamlar yapılmış, ne paniği, mal mal yaşayıp gidiyoruz, siz saraylılar huzurunuzu bozmayın, panik yok....

  • Sela nik11 Eylül 2018 20:39

    Yazın ortasında şemsiyeyi yedik sonbaharda açılana kadar 2.bahar yaşıyor ömrüm

  • Pazarcı11 Eylül 2018 20:32

    İbrahim Kalın yeni ekonomi bakanımız olmuş farkında değiliz anlaşılan.

  • Borsacı 11 Eylül 2018 20:18

    Sizin tuzunuz kuru tabi panik yok. Bi pazara markete çık efendi

  • Pinokyo 11 Eylül 2018 20:16

    Ya arkadaş sizin gibisini bu memeleket hiç görmedi yazıklar olsun size bee....

  • ejder suyu12 Eylül 2018 02:40

    sende ejder susyu iç keyfine bak arkadaş,onların ne suçu var onları seçen bizlerde kabahat

  • KILIÇ11 Eylül 2018 20:13

    BİR KAÇ GÜN DOLAR ÇIKIŞ YAPMAYINCA PANİK OLMUYOR GİBİ GÖRÜNSEDE PARA BABALARI PUSUDA ÇÜNKÜ O PARA BABALARI BABA OLDUYSA SİZİN VERDİGİNİZ KREDİLERLE BABA OLDU VE ŞİMDİ ÜLKENİN BAŞ BELASI OLDULAR .

  • No panik11 Eylül 2018 20:03

    Panik yok dolar 6.45 . Panik yok ekektriğe suya doğalgaza .benzine zam hergün. Doları indirin 3 liraya ozaman ekonomi iyi diyelim

  • zozo11 Eylül 2018 19:53

    hayat bunlara güzel wallaaa...uçuyoruz kaçıyoruz panik yapmıyoruz...fıkra gibiler

  • Defolpislikler11 Eylül 2018 19:29

    Ekonomide panik yoksa kat kat artan faturalar neyin nesi marketlerde pazarlarda herşeyi fiyatı 2 kat

  • ömer11 Eylül 2018 18:54

    2009 krizini hatırladım panik yok

  • KERİM 11 Eylül 2018 18:45

    geberen biz olunca sizler panik olmazsınız

  • fafa11 Eylül 2018 18:36

    ''Panik''kelimesinin kullanılması hoş olmamış.İnsar panik mi var diye düşünür.Piyasalar sakinleşti demek daha doğru,olurdu.

  • Burak ÇİÇEK11 Eylül 2018 18:34

    Sn.Kalın siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba ? Hemen her gün değişik sektörlerden iflas ve işçi çıkartılması haberleri geliyor. Teknik olarak Türkiye iflas etmek üzere...