E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKahvehane ve çay bahçeleriyle ilgili yeni karar---

Kahvehane ve çay bahçeleriyle ilgili yeni karar

Kahvehane ve çay bahçeleriyle ilgili yeni karar
30 Mart 2021 - 00:28 borsagundem.com

Kahvehane ve çay bahçeleri renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de açılıyor

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan yeni tedbirler kapsamında; restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kahvehane, çay bahçesi gibi yerler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile 07.00 ile 19.00 saatleri arasında, belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19'la mücadelede yeni önlemleri açıkladı. Erdoğan, bu kapsamda esnafların merakla beklediği kararı da vatandaşlara duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi" konulu genelge gönderdi. Kovid-19'la mücadeleyle ilgili alınan yeni kararların ardından restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ile 07.00 ile 19.00 saatleri arasında, belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

GENELGE YAYIMLANDI

Genelgeye göre; tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerleri; Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek. İşletmelerde HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edecek.

OTURMA DÜZENİ

Ancak bu iş yerlerinde aynı masada; düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile Kovid-19 genelgesi

 

Erdoğan'dan yeni anayasa açıklaması: Her türlü görüşe açığız

 

Erdoğan açıkladı! Ramazan için yeni yasaklar getirildi

 

Risk haritası güncellendi! 58 il kırmızı, 1 il mavi

 

Erdoğan yeni korona virüs tedbirlerini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kahveci02 Nisan 2021 01:22

    Kaç ay kapalı kaldık arkadaşlar 3 ay bin lira vermekle olmuyor eve çıkınca çocuklar baba para deyince veremeyince o duyguyu biliyonuzmu nedemwk berbeer hiç kapatilma di minibüsler hep ful dolu Kahveciler mi yayiyo virisu

  • Kahveci31 Mart 2021 23:46

    Adam sabah işte akşam eve geliyor. Sonra kahveye kafa dağıtmaya. Şimdi sabah kahveye akşam da işe mi gidecek. Saat sınırlaması nedir. Oyun kısıtlaması nedir. Ya tam aç ya açma.

  • vatandas31 Mart 2021 10:46

    kongerelerde virus yok ama kahvelerde virus var avm lerde virus yok lokantalarda virus var ulan halen anlamiyonuzmu nasil bir oyunun icindeyiz ilk dediler sicagi sevmez dediler diye ama kahveler lokanyalar kapali orda oturupta yemek cay icenler .......

  • veznedar rıfkı30 Mart 2021 20:13

    Okey oynamayı çok özledim ya,,zaten Türkiye rekoru bende,,1 turda okey atmıştım.

  • Seri30 Mart 2021 18:35

    Avm ler açık restorantlar açık bunla alakalı neden yorum yapmıyorsun vatandaş kardes.. bu esnaf ailesini nasil gecindirecek...bunla alakalı neden yorum yapmiyorsun...? Zaten kahvehanelere giren kimse yok oyun olmayınca.. oturduğun yerden yorum yapmak kolay değilmi!!!!

  • vatandaş30 Mart 2021 14:27

    çok yanlış bir karar! kesinlikle kapatılmalı hes kodu sorgulaması falan çoğu yerde işletme sahipleri sormuyor maske takılmıyor işin kötü tarafı denetleme yapılmıyor!!! esas kapatılması gereken kahvehanelerdir!

  • Zekayi kömürcüoğlu30 Mart 2021 19:28

    Akp kongreleri için de aynı şeyleri söyleyebiliyor musun

  • Yasin eroğlu30 Mart 2021 16:55

    Kahveciler ne yiyip ne içecek o zaman birader