E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü---

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü
14 Ağustos 2021 - 15:11 borsagundem.com

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, uçakta bulunan 5'i Rus askeri personel, 3'ü Türk temsilci olmak üzere 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın söndürme uçağı ile Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale esnasında irtibat kesildi.

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Uçakta 5 Rus asker ve 3 Türk temsilci vardı

Rusya Savunma Bakanlığı, Be-200 yangın söndürme uçağında 5 Rus askeri personelin ve 3 Türk temsilcinin olduğunu duyurdu.

Bakanlık, kazanın nedenlerinin tespiti için olay yerine bir heyet gönderildiğini bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, “14 Ağustos 2021'de öğleden sonra, saat üç sularında Rus Be-200 uçağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Adana yerleşimi yakınlarında çıkan yangınları söndürme görevini tamamladıktan sonra inmek üzereyken kaza geçirdi” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı: İncirlik'ten bir helikopter ve Konya'dan bir uçak arama - kurtarma çalışmalarına destek için görevlendirildi
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İncirlik'ten bir helikopter ile Konya'dan bir uçağın arama - kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirildiği bildirildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği kaza yerine heyet gönderiyor
Diğer yandan Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, Sputnik’e açıklamasında elçilik çalışanlarının Be-200 uçağının kaza geçirdiği bölgeye gönderildiklerini bildirdi.

Elçilik yetkilisi, “Büyükelçiliğin konsolosluk departmanı personeli, görevlendirilerek kaza yerine gönderiliyor” ifadelerini kullandı.

Validen ilk açıklama
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, konuya ilişkin ilk açıklamasında gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.

Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik" dedi.

Çavuşoğlu'dan Rus halkına taziye

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düşen yangın söndürme uçağıyla ilgili arama kurtarma çalışmalarına bir helikopter ve bir uçakla destek verildiğini bildirmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş'taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana'dan havalanan ve kaza kırıma uğrayan Rus yangın söndürme uçağında yaşamını yitiren Türk ve Rus mürettebat için taziyede bulundu.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından Türkçe ve Rusça yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş'taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Milletimizin başı sağ olsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!" ifadelerini kullandı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde orman yangını

Bakan Pakdemirli: 16 günde 297 yangını kontrol altına aldık

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;(14 Ağustos 2021 23:36

    Manevra kabiliyeti uçaklar çok önemli. Rusya genelde düz alanlar, dağlık olmayan alanlar için uçak üretti. Bizde ise THK, yani akdeniz devletlerinin de kullandığı aynı topografya uçakları kullanıyorduk. O bakımdan thk seri, kıvrak, küçük, hızlı manevralı uçaklar ön planda tutulmalı. Örnek: suriye - israil savaşlarında, Rusya tanklarını suriyeliler kullanıyordu. İsrail tankları dağlık tepeye çıktı, dağ üzerinden namluları aşağı indiren tankları ile keklik avladı. Suriyeliler Rus tankları namluları yukarıya kalkma özelliği olmadığından tankları bırakıp kaçtılar. en modern bu tanklar, hiç bir işte yaramadı. Rusya Tankları kendi güvenliği ve topraklarına görer üretmişti. Ruslar sonrasında yeni model tanklarla modernize ettiler kendilerini. Yani coğrafya çok önemli. Pilotlarımıza, işi bilen uzmanlarımıza danışmak lazım. Kader kader diye diye sorumlu bulamıyoruz. Üzüldük.

  • Bahri14 Ağustos 2021 21:30

    Bu bir kaza ve ölenler görev başında rahmetli oldular Rus ve Türk ailelerine Sabırlar diliyorum

  • Eski AKP'ci14 Ağustos 2021 17:26

    Orman bakanı bekir, THK uçakları eski olduğu için orman personeli korkuyor uçmak istemiyor demişti.