E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKAGİDER’den tutuklamalara tepki---

KAGİDER’den tutuklamalara tepki

KAGİDER’den tutuklamalara tepki
15 Haziran 2017 - 16:48 borsagundem.com

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ve gazetecilerin tutuklu yargılanması için “Türkiye’nin menfaatine olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından yayınlanan basın açıklaması sşöyle:

"Olağanüstü bir dönemden geçmekte olan Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor durumdan çıkabilmesi için adaletin şeffaf ve herkes için geçerli olması gerekmektedir. Amacımız uzlaşmak, diyalog kurmak ve çağdaş hukuk kurallarının işletilmesi olmalıdır. Yasama, yürütme, yargı ve güvenlik alanlarında devlet fonksiyonlarını yerine getiren bütün kurumların ve siyasi liderlerin bu ortak hedeflere odaklanmaları Türkiye’nin çağdaş ve bağımsız bir yapıya kavuşması için yegane yoldur. Son örneğini CHP İstanbul Milletvekili ve gazeteci Enis Berberoğlu’nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle yaşadığımız milletvekili tutuklamalarının, hukuki süreçleri devam eden gazetecilerin tutuklu yargılanmalarının; ayrıca gerekçeleri adil hukukun süzgeçinde geçirilmeyen akıl ve vicdan açısından yeterli olmayan tüm tutuklamaların Türkiye'nin menfaatine olmadığını düşünmekteyiz. KAGİDER çok sayıda insanımızın mağduriyetine yol açan bu işleyişin adil ve herkes için gerekli olan bağımsız adaletin uygulanmasıyla doğru olacağı görüşünü savunmaktadır."

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)