E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadın memurlar başörtülü çalışmak istiyor---

Kadın memurlar başörtülü çalışmak istiyor

Kadın memurlar başörtülü çalışmak istiyor
17 Kasım 2015 - 07:49 borsagundem.com

Memur-Sen, seçimlerin ardından taleplerini rapor haline getirerek Başbakan Davutoğlu'na sundu

Kadın memuların 'başörtülü üniforma' talebi Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletildi. Memur-Sen, '64. Hükümetten Beklentiler ve Hükümet Programı'na Öneriler' başlığıyla bir rapor hazırlayarak, Başbakan'a sundu.  Raporda şu talepler yer aldı:

KILIK-KIYAFET YASAKLARI 

- Kamu görevlilerinin siyaset ve grev haklarını teminat altına alacak anayasal çerçeve oluşturulması Hükümet Programı'nda net şekilde ifade edilmelidir. 
- Üniformalı kamu görevlilerine yönelik başörtüsü yasağıyla erkeklere yönelik kılık-kıyafet yasaklarının kaldırılması programda yer almalıdır. 
- Sendikal örgütlenme hakkına ilişkin sınırlamalar minimize edilmeli, emeklilere sendika kurma ve mevcut sendikalara üye olma imkanı getirilmelidir.

Taşerona da dikkat

- KAMUDA 'geçici personel' ve 'sözleşmeli personel' istihdamına kısmen yer verileceği, kamu hizmetleri alanında 'taşeron çalıştırma' uygulamalarının bütünüyle sona erdirileceği Hükümet Programı'nın içeriğinde ifade edilmelidir. - Yargı ve güvenlik dışında rotasyon uygulamaları kaldırılmalı ve performansa dayalı ücret düzenlemeleri şekillendirilmelidir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memo17 Kasım 2015 11:14

    Yasak mı var?Memur sen ne diyor?Herhalde konusu yok...

  • musa17 Kasım 2015 09:27

    e meydanlarda artık memurlarımız başörtüşü çalışabiliyor diye hava atan kimdi? yalan mıydı?

  • Murat17 Kasım 2015 09:04

    Nasıl çalıştığını sanıyorsunuz ALLAH aşkına...Yıllardır o şekilde çalışıyor isteyen hanımlar...

  • yok artık17 Kasım 2015 08:53

    zaten başörtülü bir şekilde çalışıyorlar. artık devlet dairelerinde açık bayan yok herkes kapalı. çarşafla mı gitmek istiyorlar anlamadım ?

  • Yücell17 Kasım 2015 08:23

    eee zaten kapalı çalışıyor istedikleri gibi giyiniyor daha ne istiyorlar acaba erkeklere kılıf kıyafet özgürlüğü gelecekti tamamen hikaye istediklerini anında yapıyorlar diğerler işleri gündem oluşturup duruyorlar