E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabine değişimi bugün mü olacak?---

Kabine değişimi bugün mü olacak?

Kabine değişimi bugün mü olacak?
19 Aralık 2013 - 07:35 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın bugün Cumhurbaşkanı Gül'le görüşmesinde yeni kabineyi sunması bekleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kurmaylarıyla yaptığı toplantı sonrası bugün Cumhurbaşkanı Gül’e kabine revizyonu listesini sunması bekleniyor. Oğulları gözaltına alınan üç bakanın görevden alınmasına kesin gözle bakılırken hükümette 8-10 koltuğun değişebileceği belirtiliyor.

Vatan'ın haberine göre, Türkiye'nin yanı sıra dünyada da büyük yankı uyandıran yolsuzluk operasyonunun ardından gözler bugün Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan arasında gerçekleşecek “olağan” görüşmeye çevrildi. Erdoğan’ın bugünkü görüşmede Gül’e kabine revizyonuna ilişkin listesini sunması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, dün Ak Parti Genel Merkezi’nde kabine, genel merkez ve grup yönetiminden kurmaylarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile oğulları gözaltında olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler de hazır bulundu. AB Bakanı Egemen Bağış da 1 saat rötarla toplantıya katıldı.

‘Merak etmeyin aşarız’

AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan toplantıda “Böyle bir hamleyi” beklediğini ancak operasyondan son ana kadar haberdar olunmama ihtimalini hesaba katmadığı, kendisini şaşırtan durumun da bu olduğun değerlendirmesini yaptı. Moralinin son derece iyi olduğu belirtilen Erdoğan’ın toplantıda operasyon şokunu yaşayan kurmaylarına “Merak etmeyin bunu da aşarız” diyerek moral verdiği öğrenildi.

Operasyon için “siyasi suikast” ve “siyasi mühendislik” nitelemelerinin yapıldığı toplantıda bu operasyonu yürüten “devlet içindeki devlet yapılanmasının tasfiyesi için gerekli her türlü önlemin alınması, her türlü adımın atılması” kararı alındığı bildirildi. İktidarı hedef alan bu hamlelerin devam edebileceği değerlendirmesi yapılan toplantıda “yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmeyeceği, eğer bir suç varsa gereğinin yapılacağı, ancak siyasi operasyonlarla milletin desteğiyle işbaşına gelmiş bir hükümete boyun eğdirilemeyeceğinin” de kamuoyuna net bir şekilde aktarılması görüşü benimsendi.

Meclis dışı bakan olabilir

Toplantıda “hem kendilerinin hem de hükümetin daha fazla yıptarılmaması” için oğulları gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın görevlerinden ayrılmaları konusu da değerlendirildi. Bu konu Başbakan’ın takdirine bırakılırken, toplantı sonrası AK Parti kulislerine göre 3 bakanın kabine dışında kalacağı kesinleşti. Revizyon kapsamında 8-10 koltuğun el değiştirebileceği ifade edilirken, kulislerde Erdoğan’ın kabinede “parlamento dışı” isimlere de yer verebileceği konuşuluyor.

Bu çerçevede Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın ismi, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte İçişleri Bakanlığı için geçiyor. Aile Bakanı Fatma Şahin’in yerine gelebilecekler arasında da bu dönem Meclis dışı kalan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın ismi sayılıyor.

Bozdağ Adalet’e mi?

Hatay’dan aday gösterilen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in koltuğu için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile Genel Sekreter Haluk İpek’in isimleri ağırlıklı olarak telaffuz ediliyor.

Bozdağ’ın Adalet’e kayması durumunda Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Başbakan Yardımcısı olabileceği belirtiliyor. İzmir’den aday gösterilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın koltuğuna Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın kaydırılacağı öne sürülürken, Zafer Çağlayan’ın yerine Ekonomi Bakanlığı için Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin ismi telaffuz ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • heya19 Aralık 2013 13:42

    tamam siyasi suakast siyasi mühendislik de hep ev sahibi mi suçlu hiç mi hırsızın suçu yok para sayma makinaları takım elbiseler kıravatlar ayakkabılar kutular neyse safız biz yeriz

  • T.C AKIN19 Aralık 2013 12:04

    VİLLA VE GEMİÇİKLER BAŞBAKANDA İSTİFA ETSİN ONLAR TEMİZLEMEYE YETMEZ

  • Gül e açık davet19 Aralık 2013 10:51

    Sn GÜL devletimiz soyuluyor. İktidar çalışan savcı, hakim ve polislere karşı operasyon yapıyor. Devlet denetim mekanizması yok ediliyor. Siz ne diyorsunuz bu işe engel olmıyacakmısınız devletin soyulmasına . Unutmayın bu karanlık dönemin en üstünde siz varsınız tarih böyle hatırlar . Lütfen önlem alın. Bu artık biat meselesini aştı. Devletin mekanizmalarını bu hırsızlara karşı harekete geçirin.

  • Bayraktar19 Aralık 2013 09:22

    çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu olsun. Hizmetlerine doyamadık.

  • teklif..19 Aralık 2013 08:26

    adalet bakanı dışardan atansın. ankara il başkanı alparslan olsun.