E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJuncker’den Trump için ‘iki kayıp yıl” uyarısı---

Juncker’den Trump için ‘iki kayıp yıl” uyarısı

Juncker’den Trump için ‘iki kayıp yıl” uyarısı
12 Kasım 2016 - 14:32 borsagundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın göreve başlamasının dünya için 'iki kayıp yıl' anlamına geleceğini söyledi.

Seçim kampanyası sırasında sağ-popülist söylemleriyle tepki çeken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın ABD başkanlığa seçilmesinin yankıları sürüyor.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Lüksemburg’da gençlerle bir araya geldiği bir panelde ABD’nin müstakbel başkanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Juncker, “Bence, Bay Trump dünyanın tanımadığı bölgelerine seyahat edene kadar iki yıl kaybetmiş olacağız” dedi.
Juncker, Trump’ın ABD-AB ilişkilerine olası etkisi sorusuna ise Amerikan vatandaşlarının genel anlamıyla Avrupa ile fazla ilgilenmediği şeklinde cevap verdi.
Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; Juncker, “Bu hem siyasi sınıflar için böyle hem de Amerika’nın geneli için, Avrupa’yı tanımıyorlar” dedi. Juncker, Trump’ın ‘Belçika’nın çok güzel bir kent olduğu’ yönündeki gafını anımsattı.
Juncker, “Biz müstakbel başkana Avrupa’nın hangi değerlere dayandığını ve hangi ilkelere göre Avrupa’nın işlediğini öğretmek zorundayız” dedi. Juncker, Trump’ın NATO’yu tartışmaya açarak tehlikeli sonuçları olabilecek sorular ortaya koyduğunu da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)