E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan seçim sonrasında teknoloji hisselerini bırakacak---

JPMorgan seçim sonrasında teknoloji hisselerini bırakacak

JPMorgan seçim sonrasında teknoloji hisselerini bırakacak
03 Kasım 2020 - 16:27 borsagundem.com

Stratejistler, seçim sonrası iyileşme tahminlerinin yükseliş göstermesiyle banka hisselerine ağırlık verecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase & Co. stratejistleri uzun süredir teknoloji hisselerini tercih ediyordu ancak, seçimlere bir gün kala, piyasa liderliğinde bir değişim öngörerek bu tercihten vazgeçti. Yeni stratejide teknoloji hisseleri yer almıyor ve seçimin kazananı stratejide belirleyici olmayacak.

Teknoloji hisselerine neredeyse iki yıldır ağırlık verdikten sonra, Mislav Matejka’nın liderliğindeki stratejistler, Mart ayından bu yana ralliye önderlik edilen hisselere verilen ağırlığı kesti. Aynı zamanda, banka ve sigortacılık sektörü hisseleri yönündeki tavsiyelere ağırlık verilecek.

Stratejistlerin çağrısı, Nasdaq endeksinde 12 Ekim tarihinden bu yana %9 düşüş görülmesinin ardından gerçekleşti.

JPMorgan stratejistleri, Pazartesi günü yazdıkları bir notta “inanıyoruz ki piyasalarda önderlik alanı genişleyecek, tıpkı bu yılın başından bu yana gördüğümüz rekor çatallanma gibi” dedi. Açıklamalarının devamında, “sektör ve stil rotasyonu ABD seçimlerinin kazananından bağımsız olarak gerçekleşecek.

Ancak bölgesel rotasyon seçim sonucuna daha bağımlı olabilir” ifadelerini kullandı.

ABD’nin teknoloji devleri Mart ayındaki düşüşlerden peri piyasalardaki ralliye önderlik ediyordu. Yatırımcılar teknoloji hisselerini karantina uygulamalarının kilit kazananları olarak gördü. Ancak Nasdaq 100 endeksi, Eylül ayında zirve yaptıktan sonra, şişirilmiş değerlemelerden duyulan endişeyle düşüş yaşadı. Geçtiğimiz hafta Apple’ın iPhone satışları ve Twitter’ın kullanıcı sayısı tahminlerin altında kaldıktan sonra endekste, son yedi ayın en yüksek satışları gerçekleşti.

Piyasa liderliğindeki rotasyon, JPMorgan analistlerine göre, bir ekonomik iyileşmeden ve pandemiyle ilgili muhtemel iyi haberlerden kaynaklanabilir. 

Stratejistler, teknoloji hisselerinin yüksek performansının, gelecek yıl tahvil getirilerinde artış görülmesiyle gerileyebileceğini söylüyor. Ancak bu şirketlerin bilançoları yine de destekleyici bir unsur olacak. Bankalar ve sigorta şirketlerinin hisseleriyse, tahvil getirilerindeki artıştan fayda görebilir.

Seçim sonuçları

JPMorgan’a göre seçimlerin sonucunun açık ve tartışmasız olması, hisse yatırımcıları için olumlu olacak. Çünkü böylelikle piyasalar, parasal teşvik önlemlerine odaklanabilecek. Ancak tartışmalı bir sonuç, stratejistlere göre bir satış dalgasına neden olacak. Stratejistler üç ila altı aylık bir dönemde, fiyatları düşen hisselere yönelme konusunda tavsiyede bulunuyor.

Demokratların kongrede çoğunluğu sağladığı ve demokrat aday Joe Biden’ın başkanlığı kazandığı bir 

“mavi dalga” gerçekleşirse, katı piyasa politikaları hisseleri baskı altında bırakabilir. Stratejistler bu durumu, yatırımcıların portföylerini daha fazla mali teşvik, zayıf bir dolar, sert bir getiri eğrisi ve rahatlayan ticaret belirsizliğine göre düzenlemeleri için bir fırsat olarak görüyor.

Matejka’nın ekibi, bu yıl Avrupa ve gelişen ülkelerde yüksek performans gösteren ABD ve Çin hisselerine ağırlık verse de, bu trendin 2021 yılında değişme ihtimalinin olduğunu düşünüyorlar.

Stratejistler, “ABD liderliği, büyümenin değerden iyi performans göstermesi ve teknolojinin bankalardan iyi performans göstermesiyle tutarlıdır. Bu durum 2021’de devam etmeyebilir” dedi.

Avrupa borsaları Biden’ı istiyor

 

Bahisçiler Trump’a oynamaya başladı

 

Wall Street ralli için seçim sonucunu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)