E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street ralli için seçim sonucunu bekliyor---

Wall Street ralli için seçim sonucunu bekliyor

Wall Street ralli için seçim sonucunu bekliyor
03 Kasım 2020 - 11:54 borsagundem.com

ABD borsasında belirsizliklerin en önemli sebeplerinden birisi olan başkanlık seçimlerine saatler kaldı. Yatırımcılar sonuç ne olursa olsun borsanın ralli yapmasını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD seçimlerine saatler kala yatırımcıların seçim sonrasına ilişkin beklentilerini oldukça yüksek. Yatırım danışmanlığı firması Fundstrat Global Advisors’ın Kurucusu ve Araştırma Birimi Başkanı Tom Lee borsaların yıl sonuna ralliyle gireceğini öngörüyor.

Lee’nin CNBC’ye verdiği röportaja göre ralli beklentisi ise seçim sonuçlarıyla bağlantılı değil. Üstelik borsa uzmanı en fazla konuşulan üç senaryoda da borsaların ralli yapacağı beklentisini taşıyor.

Borsa uzmanının seçimlere ilişkin en büyük beklentisi Joe Biden’ın mavi dalgayla birlikte seçimleri kazanacağı yönünde. Diğer bir deyişle Lee Demokratların hem Beyaz Saray’ı hem de ABD Kongresi’ni kazanacağını öngörüyor.

ABD'de vadeli endeksler seçim öncesinde yükseliyor

 

Mavi dalga en büyük ihtimal

Lee’nin bu seçim sonucunda borsaların kabaca %10’luk bir ralli yapacağını belirtiyor. S&P 500 endeksinin tüm zamanların en yüksek seviyesi 3.588 puanın %8 oranında aşağıda işlem gördüğü de değerlendirilirse Lee’nin beklentileri endeksin 2021 yılına rekorla gireceği yönünde.

Bu senaryoda Lee, Biden’ın korona virüs destek paketinin geçmesine ilişin oluşturacağı yatırımcı beklentisiyle döngüsel hisselerin ralliye liderlik etmesini bekliyor. Buna karşın borsa uzmanı Biden yönetiminde teknoloji hisselerinin baskı altında olacağı konusunda uyarıyor. Bu baskının nedeni ise büyük oranda Biden’ın sermaye kazanç vergisi ve piyasa düzenlemesi politikaları.

Trump kazanırsa…

Lee’nin ikinci senaryosu ise Donald Trump’ın sürpriz bir galibiyet elde etmesi ki bu borsalar için daha büyük bir kazanca sebep olabilir.

Borsa uzmanı konuyla alakalı, “Bu ralli aslına bakılırsa çok daha büyük olacaktır. %15’ten %17’ye kadar gidebilir. Vergilerin artması ihtimali masadan kalkar. Yeni düzenlemeler masadan kalkar ve bana kalırsa yeniden kitlesel karantina ihtimali de ortadan kalkar” ifadelerine yer verdi.

Eğer S&P 500 böyle bir ralli elde ederse 3.872 puan seviyesine kadar ulaşabilir. Lee, “Teknoloji rallisinin ve döngüsel hisselerin rallisinin çok büyük olacağını düşünüyorum. %15’ten %17’ye kadarki seviyelere bu şekilde ulaşılabilir. Ekonomi birçok insanın gördüğünden çok daha iyi durumda” ifadelerine yer verdi.

En kötü senaryo

Seçimlerin tartışmalı bir sonuç doğurduğu üçüncü senaryoda ise Lee daha sınırlı bir ralli ihtimali öngörüyor.

Borsa uzmanı bu senaryo için “Ben hala %5’ten %7’ye kadar bir ralli görüyorum. Çünkü her şeyden önce ne olursa olsun bir teşvik paketini açıklayacak bir kazanan oluşacaktır” ifadelerine yer verdi. Lee’ye göre bu piyasanın endişelerini giderecektir.

Tartışmalı seçim sonuçlarında borsa uzmanı seçim sonuçlarının haftalarca ya da aylarca değil günler içerisinde belli olacağını öngörüyor. Bu nedenle söz konusu senaryo yeni bir belirsizlik yaratmıyor.

Bunun dışında Lee korona virüs tedavisindeki gelişmelerin iyimserliğinin gelişesinde rol oynadığını ve beklentilerini artırdığını belirtti.

Lee, “Önümüzdeki üç ila altı ayı düşündüğümüzde tedavi ve ilaç önemli olacaktır” dedi.

Küresel piyasalar ABD seçimi öncesi pozitif seyrediyor

 

ABD seçimleri küresel ölçüde volatiliteyi artırabilir

 

ABD borsaları başkanlık seçimi öncesi yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)