E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan CEO’su 4 faiz artışına rağmen rekor büyüme bekliyor---

JPMorgan CEO’su 4 faiz artışına rağmen rekor büyüme bekliyor

JPMorgan CEO’su 4 faiz artışına rağmen rekor büyüme bekliyor
11 Ocak 2022 - 11:04 borsagundem.com

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan’ın CEO’su, FED’in bu yıl 4’ten fazla faiz artışı yapabileceğini söyledi. Jamie Dimon buna rağmen ABD’de rekor ekonomik büyüme öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, ABD'nin son yıllardaki en iyi ekonomik büyümeye doğru ilerlediğini açıkladı. Dimon’a göre, bu ekonomik büyüme ABD Merkez Bankası’nın dördün üzerinde faiz artışı yapması ihtimaline rağmen geliyor.

Dimon, CNBC'ye verdiği demeçte, "Bu yıl belki de Büyük Buhran’dan bu yana en iyi büyüme rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyorum. Gelecek yıl da oldukça iyi geçecek” öngörülerinde bulundu.

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası olan JPMorgan Chase’in uzun süredir CEO’su ve başkanı olan Dimon, ekonomik büyümeye güveninin Amerikan tüketicisinin sağlam bilançosundan kaynaklandığını belirtiyor. JPMorgan’ın ABD hane halkının yarısıyla bankacılık ilişkisi bulunuyor.

Dimon açıklamasında, “Tüketici bilançosu hiç bu kadar iyi olmamıştı. Bugün Kovid öncesine göre %25 daha fazla harcıyorlar. Tüketicilerin kredi hizmetleri oranları 50 yıldır tuttuğumuz kayıtlara göre bugüne kadarki en iyi konumda” dedi.

Dimon, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını yatırımcıların beklediğinden daha fazla yükselteceğini ancak buna rağmen ekonomik büyümenin geleceğini söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bir diğer Wall Street devi Goldman Sach bu yıl FED’in dört kez faiz artıracağını öngörmüştü. JPMorgan CEO’su ise FED’in daha da ileri gitmemesi halinde şaşıracağını söyledi.

JPMorgan CEO’su, “Enflasyonun düşündüklerinden daha kötü olması ve insanların tahmin ettiğinden daha fazla zamlara maruz kalması mümkün. Sadece dört faiz artışı olursa kişisel olarak şaşırırım” dedi.

Dimon daha önce de yüksek faiz oranları beklentilerini açıklamıştı. Bankalar yükselen kur ortamlarında zenginleşmeye eğilimlidir. Zira faizler yükseldikçe borç verme marjları da genişler.

Gerçekten de banka hisseleri bu yıl kurların tırmanmasıyla birlikte yükselişe geçti. KBW Banka Endeksi geçen hafta %10 yükseldi ve 24 şirket endeksi arasında yeni yıla kayıtlara geçen en iyi başlangıcı yaptı.

JPMorgan CEO’su ekonomik temellerin güçlü olduğunu belirtse de FED’in faiz Dimon, temel ekonomi güçlü görünse de, FED’in hamle yapmasıyla birlikte borsa yatırımcılarının çalkantılı bir yıla dayanmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Dimon, “Borsalarda durum farklı. Kurlar yükseldikçe ve insanlar projeksiyonlarını yeniden oluşturdukça piyasanın bu yıl çok fazla volatiliteye sahip olmasını bekliyoruz. Eğer şanslıysak, FED hamlelerini yavaşlatabilir ve biz de ‘yumuşak iniş’ denilen durumu yaşayabiliriz” dedi.

Fed'den 4 faiz artırımı beklentisi ABD borsalarını vurdu

 

Faiz artışı ortamında doğru yatırım için 5 tavsiye

 

Küresel borsaları için kritik hafta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)