E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJP Morgan'da cezalar onandı---

JP Morgan'da cezalar onandı

JP Morgan'da cezalar onandı
14 Ağustos 2013 - 19:05 borsagundem.com

JPMorgan'da 6.2 milyar dolarlık zarara sebep olan ve bu kaybı gizlemeye çalışan iki eski çalışanın cezası, ABD mahkemeleri tarafından onandı

İki eski JPMorgan Chase & Co. çalışanı, iddialar üzerine bankanın 6.2 milyar dolarlık kaybına yönelik yapılan araştırmalarda işlem kayıplarını gizli tutmaya çalıştıklarının tespit edilmesi sonrasında ABD mahkemeleri tarafından cezalandırıldı.
Bankanın Londra'daki ana yatırım ofisinde işlem stratejilerini denetlemekle yükümlü, eski bir yönetici olan Javier Martin-Artajo ve onun için çalışan bir trader olan Julien Grout, Manhattan federal mahkemesinde bugün, gizli anlaşma, para transferi sahtekarlığı ve hatalı dosyalama yapmaktan suçlu bulundular. İki eski çalışan, yapılan açıklamaya göre, Mart-Mayıs 2012 döneminde senet dosyalarının üzerinde değişiklikler yapıyordu.
JPMorgan CEO'su Jamie Dimon olayla ilgili, "Bu, parçası olduğum en aptalca ve en utanç verici durum" şeklinde konuştu.
Bu gelişmelerden sonra maaşı yarı yarıya kesilen 57 yaşındaki Dimon, kayıpların yaşandığı Londra ofisinin yöneticisi Ina Drew başta olmak üzere birkaç kıdemli yöneticinin işine son verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)