E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan üst bantta artırım bekliyor---

JP Morgan üst bantta artırım bekliyor

JP Morgan üst bantta artırım bekliyor
03 Mart 2017 - 14:08 borsagundem.com

JP Morgan, Merkez'in üst bant ve Geç Likidite Penceresi'ni 100 baz puan artırmasını bekliyor

JP Morgan'ın Cuma günkü gelişen piyasalar araştırma raporunda, “Enflasyon Şubat ayında yine yukarı yönlü sürpriz yaparak, TCMB'nin enflasyon beklentilerini karşılamak ve kur istikrarını korumak için
daha fazla politika sıkılaştırmasına gitmesi gerektiği yönündeki görüşümüzü güçlendirdi” ifadesi yer aldı.
bloomberght.com'da yer alan habere göre, Raporda, önceki aylarda açıklanan enflasyon verileri esas olarak yüksek gıda fiyatlarına dayandırılabilecekken, Şubat ayında çekirdek enflasyonun yükseldiğine
dikkat çekildi. Çekirdek enflasyonun yüzde 0.9 seviyesinde gelerek yüzde 0.1'lik piyasa beklentisini ve yüzde 0.3'lük JP Morgan tahminini aşmasının esas olarak kur geçişkenliğini işaret ettiği belirtildi.
Bununla birlikte söz konusu durumun yurt içi talebin piyasa katılımcılarının varsaydığından daha güçlü olabileceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeniçeri03 Mart 2017 14:16

    SAHTEKAR BUNLAR DİKKATE ALMAYA DEĞMEZ. 2008 KRİZİNDE BATAN BANKALARIN EN KÖTÜ DERECESİNİ AA2 OLARAK BELİRLEMİŞLER. SAVUNMALARINDA DA BİZ SADECE TAHMİN YAPARIZ VE TAVSİYE VERİRİZ OLMUŞ.