E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan, "Türkiye tahminlerimiz için riskler yukarı yönlü"---

JP Morgan, "Türkiye tahminlerimiz için riskler yukarı yönlü"

JP Morgan, Türkiye tahminlerimiz için riskler yukarı yönlü
01 Nisan 2016 - 12:33 borsagundem.com

JP Morgan, beklentilerin üzerinde gelen büyüme rakamlarına rağmen 2016 yılı için yüzde 3,3 olan büyüme beklentilerini değiştirmediklerini açıkladı.

Dün açıklanan 2015 4. çeyrek GSYH büyüme rakamlarını değerlendiren JP Morgan, beklentilerin üzerinde gelen rakamlara rağmen 2016 yılı için yüzde 3,3 olan büyüme beklentilerini değiştirmediklerini bildirdi.
Ancak JP Morgan, yaptıkları bu tahmine yönelik risklerin yukarı yönlü olduğunun bilincinde olduklarını da vurguladı. 2015 4. çeyrektrekte özel sektör tüketininin menin ana yönlendiricisi olduğunu, bununla birlikte yatırımlarda ve net ticarette toparlanmanın da büyümeye katkı verdiğini ifade eden JP Morgan, kamu ve özel sektörde tüketimin güçlü olmaya devam ettiğine de dikkat çekti. JP Morgan, 2015 4. çeyrek verileri sonrasında normalde 2016 GSYH büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmelerinin gerektiğini,
ancak siyasi belirsizlik, artan jeopolitik riskler ve özellikle jeopolitik risklerin turizme olası etkisi nedeniyle tahminlerini yüzde 3,3 olarak koruduklarını vurguladı.

Türkiye 2015'te yüzde 4 büyüdü

 

İmalat PMI Mart'ta geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sen desene01 Nisan 2016 18:05

    ben turkiyedeki istatistiklere inanmiyorum , hepsini tuik basindaki AKP arkadaslar manupile ediyor diye , yoksa ne enflasyon dogru ne issizlik , ne de buyume rakamlari dogru..Reza gitti artik cari acik da yalanda kapanmiyor

  • en doğrusu bence banka faizi01 Nisan 2016 14:29

    hangi ülkede risk yok ki dünyada ekonomiler durdu,rusya battı ağlayanı yok,araplar zaten bitik,çinde büyüme çok azaldı battı şirketler belki de saklanıyor,ab ülkeleri zaten küllüm olmuş öyleyse en az 2 sene dünyada borsalar bitikleri oynarlar kanımca paramızı sağlama alıp banaka faizleri yüksekken yatırmalıyız tasarruflarımızı.