E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriJP Morgan işi bırakıyor---

JP Morgan işi bırakıyor

JP Morgan işi bırakıyor
27 Temmuz 2013 - 16:13 borsagundem.com

Dünya banka devi JP Morgan’dan çok konuşulacak adım…

JP Morgan Chase&Co., ABD Senatosu panelinin, bankaların, piyasaları manipüle etmek için ham madde mülkiyetlerini kötüye kullanıp kullanmadığını sorgulamasının ardından metalden petrole uzanan geniş fiziki emtia işlemleri ve varlıkları işinden çıkmayı planladığını açıkladı.
Açıklama aynı zamanda JP Morgan'ın, ABD'nin EPDK'sı Federal Enerji Düzenleme Komisyonu ile 400 milyon dolarlık para ve diğer cezalar için anlaşma yoluna gitmeye çalıştığı döneme denk geldi.
Amerika'nın en büyük bankası olan JP Morgan, antrepo, enerji santrallerindeki hisseler ve doğalgaz, elektrik ve kömür gibi maddelerdeki işlemlerinden çıkabilir ya da satabilir. Şirketin 31 Mart itibariyle 14.3 milyar dolarlık fiziki emtiaya sahip olduğu tahmin ediliyor.  Bankanın sözcüsü Brian Marchiony, "Yeni kurallar ve düzenlemeler dahil bir dizi faktörü değerlendiriyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı27 Temmuz 2013 16:35

    Hayret ABD de millet iktidara mı geldi. Petrol, bakır, doğal gaz şu fiyat olmalı deyip rapor yayınlayıp duruyordunuz. Pozisyonunuz olmazsa daha tarafsız rapor yazarsınız.