E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan: Global ekonomi yüzde 1,1 daralacak---

JP Morgan: Global ekonomi yüzde 1,1 daralacak

JP Morgan: Global ekonomi yüzde 1,1 daralacak
23 Mart 2020 - 14:37 borsagundem.com

JP Morgan, global ekonominin 2020'de yüzde 1,1 daralmasını bekliyor

JP Morgan, korona virüs salgınını etkisi ile global ekonominin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ikinci kez daralma ile karşı karşıya olduğunu belirterek, 2020 yılının tamamında global ekonominin yüzde 1,1 küçüleceği tahnmininde bulundu.

Hükümetlerin korona virüsün yayılmasını yavaşlatmak için olağanüstü tedbirlere başvurmakta olduklarını ve bu tedbirlerin seyahat ve eğlence dışındaki sektörlerde aktiviteye zarar verdiğini belirten
JP Morgan, "Çin ekonomisinde Şubat ayında yaşanan aktivite çöküşü, resesyon buzdağının görünen kısmıydı. Mart ayı iş dünyası anketleri ve işsizlik bayvuruları dünyanın geri kalanında da ekonomik aktivitenin bu ay daralacağına dair açık sinyal" değerlendirmesini yaptı.

Resesyonun derinliği ve süresinin ölçmenin şu anda temel mesele olduğunu ve resesyonun bugüne kadar hiç görüymediği kadar derin olmasını beklediklerini vurgulayan JP Morgan, ilk çeyrekte Çin ekonomisinde GSYH'nın bir önceki çeyreğe göre yüzde 40 azalacağını tahmin etti.

JPMorgan, gelecek çeyrekte ABD ekonomisinde yıllık bazda yüzde 14 daralma beklerken, Euro BÖlgesi'de yüzde 22 daralma olacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)