E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJohnson & Johnson kanser riski nedeniyle üretimi durduruyor---

Johnson & Johnson kanser riski nedeniyle üretimi durduruyor

Johnson & Johnson kanser riski nedeniyle üretimi durduruyor
20 Mayıs 2020 - 17:00 borsagundem.com

Sağlık ve kişisel bakım ürünleri devi Johnson and Johnson ABD ve Kanada'da bebek pudrası satışını durduracağını açıkladı

Johnson & Johnson, tüketici ürünlerine yönelik yeniden kapsamlı bir değerlenme çalışmasının parçası olarak ABD ve Kanada'da bebek pudrası satışını durduracağını duyurdu.

İngiltere merkezli The Guardian gazetesinin haberine göre şirket, çocuk pudrasında kullanılan talkın içeriğindeki asbest türünün kanserojen olduğu ve kanser hastalığına yol açtığı gerekçesiyle tüketicileri tarafından açılan binlerce davayla karşı karşıya. Ancak şirket, ürünün güvenliğinden emin olduğunu ve dünyadaki diğer pazarlara satmaya devam etmeyi planladığını açıkladı.

Şirket geçtiğimiz Ekim ayında ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) söz konusu talk üzerinde testler yaptığını ve içindeki asbest yüzdesinin cüzi miktarlarda olduğunu doğruladığını aktardı.

Şirket, Kuzey Amerika'da talk içeren bebek pudrası talebinin azalmasının nedenini, ‘tüketici alışkanlıklarının değişmesine, ürün güvenliği hakkındaki yanlış bilgilere ve devam eden davalara’ bağladı.

Johnson & Johnson, bebek pudrasının şirketin ABD'deki sağlık ürünleri satışının yüzde 0,5'ini oluşturduğunu açıkladı.

Johnson & Johnson'a 110 milyon dolar ceza

 

Johnson & Johnson'a 417 milyon dolar ceza

 

Johnson&Johnson'a tazminat şoku: 325 milyon dolar

 

Johnson & Johnson hisselerine asbest darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RİZELİ20 Mayıs 2020 18:16

    bakın ülkemizin ve yönetimimizin değerini bilin başka ülkeler halklarının sağlığı ile hiç ilgilenmiyor kanser yapıcı ürün üretilmesin göz yummuşlar ülkemiz sağlık alınında ne kadar ileri halk sağlığı her şeyden önemli covid 19 salgınında en başarıl ülke türkiye yönetimimize sahip çıkalım