E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeremy Siegel: Ekonomiye dair korkular dinecek, hisse senetleri yükselecek---

Jeremy Siegel: Ekonomiye dair korkular dinecek, hisse senetleri yükselecek

Jeremy Siegel: Ekonomiye dair korkular dinecek, hisse senetleri yükselecek
28 Aralık 2023 - 12:56 borsagundem.com

Wharton Finans Profesörü Jeremy Siegel, gelecek yıl için hisse senedi piyasalarına dair iyimser bir tavır sergiliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılı sürpriz ve güçlü bir ralliyle kapatmak üzere olan ABD borsalarında gelecek yıla dair tahminler birbirinden oldukça ayrışıyor. Karamsarlar ve iyimserlerin iki farklı uçta yer aldığı öngörüler içinde Jeremy Siegel, iyimser tarafta yer alıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 'Wharton Büyücüsü' olarak bilinen Finans Profesörü Jeremy Siegel, ekonomik korkuların azalmasıyla birlikte hisse senetlerinin gelecek yıl sıçrayacağını söylüyor ve piyasanın son yükselişini Fed'e olan taze güvenle açıklıyor.

En önemli etken güçlü iş gücü piyasası

Markeets Insider’dan Theron Mohamed’in haberine göre, Jeremy Siegel, hisse senetlerinin gelecek yıl yükselişe geçeceğini ve son rallisinin önümüzdeki aylarda bir dizi faiz indirimi umutlarından daha fazlasına dayandığını söylüyor. Siegel, “Borsalarda yükselişe oldukça inanıyorum” diyor.

Siegel, piyasanın gelecek yılın kazançlarının yaklaşık 20 katı seviyesinde işlem gördüğünü, teknoloji hisseleri hariç tutulduğunda ise bu oranın 15 kata yakın olduğunu belirtiyor ve bunun değer odaklı hisse senetlerinin 2024 yılında büyüme hisse senetlerinden daha iyi performans göstermesinin önünü açabileceğini söylüyor.

S&P 500 ve Nasdaq bu yıl, yatırımcıların yapay zeka konusundaki heyecanI, enflasyon tehdidinin sona erdiği inancı ve resesyondan kaçınıldığı ve faiz oranlarının zirveye ulaşıp yakında düşeceği yönünde artan umutların da etkisiyle sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 44 oranında değer kazandı. En büyük kazananlar, bu yıl fiyatları sırasıyla ikiye ve üçe katlanan Tesla ve Nvidia gibi teknoloji hisseleri oldu.

Siegel, olumlu bakış açısını güçlü iş ortamına dayandırıyor. ABD'nin dördüncü çeyrek GSYH tahminlerinin arttığını, işsizlik başvurularının düşük kaldığını, enflasyonun gerilediğini ve konut inşasının güçlü kaldığını belirten Siegel, “Ekonominin dağılacağına dair hiçbir işaret yok. Piyasa için mümkün olan en iyi haber bu” diyor.

Depresyon korkusu hafifliyor

Siegel, yatırımcıların gelecek yıl Fed'den daha fazla faiz indirimi fiyatlandırmasından endişe duymadığını çünkü ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu yükseltmek istemediği için tahminlerini hedefin altında tutma eğiliminde olduğunu açıklıyor. Kendisi aynı zamanda Fed'in son toplantısından sonra hisse senetlerinin sıçradığını ve bunun yatırımcıların gelecek yıl faiz indirimlerine büyük yatırım yapmaları nedeniyle değil, Fed'in ekonominin sarsılması halinde faiz indirimine istekli olabileceğinin sinyalini vermesi nedeniyle arttığını ve bunun da ciddi bir depresyon korkusunu hafiflettiğini savunuyor.

Siegel, “En büyük tehdit, Fed'in faizleri düşürme yönündeki inatçılığıydı. Şimdi ise bu tehdit, etkisiz hale getirilmese bile kesinlikle yumuşatıldı” diyor.

Siegel, piyasalara dair sarsılmaz iyimserliğiyle tanınıyor. Yakın zamanda düzenlenen bir konferansta, hisse senetlerinin 2024 yılında yüzde 10 ila yüzde 15 oranında daha yükselebileceğini ve ev fiyatlarının da yüzde 5 ila yüzde 10 oranında artabileceğini söyleyen Siegel, ayrıca enflasyonun önümüzdeki Aralık ayına kadar yüzde 2,5 civarına yavaşlaması çağrısında bulunuyor.

Siegel, resesyon riskini yüzde 50'nin altında sabitlerken Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını beş ya da altı kez indirerek yüzde 4'ün altına düşürebileceğini öne sürüyor.

Jeremy Siegel: Borsaları ancak Jerome Powell raydan çıkarabilir

 

Jeremy Siegel: Hisse senedi piyasası yıl sonu rallisine hazır

 

Jeremy Siegel: Fed alarm durumuna geçmeli

 

Yumuşak iniş, hisse senetlerinde yükseliş garantisi mi?

 

2024 yılında hisse senedi piyasalarını bekleyen 4 risk

 

Muhteşem Yedi çılgınlığı hisse senetlerini çöküşe mi hazırlıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)