E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir---

Japonya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir

Japonya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir
05 Temmuz 2022 - 15:35 borsagundem.com

Japonya Başbakanı'nın Rus gazına fiyat sınırı önerisine Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev'den sert yanıt geldi


Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Japonya'nın Rus petrolü ve doğalgazından mahrum kalabileceğini söyledi.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida'nın Rus petrolü fiyatına üst sınır getirme önerisine yanıt veren Medvedev, "Piyasada petrol ciddi oranda daha az, fiyatı ise çok daha yüksek olacak. Üstelik fiyatlar, tahmini astronomik rakam olan 300-400 doların üzerine çıkabilir. Gaz fiyatlarındaki dinamikle karşılaştırın" ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Medvedev, Japonya'nın Rus petrolü ve gazına sahip olamayacağını ve 'Sahalin-2' LNG projesinde yer alamayacağını da vurguladı.

Japonya, ABD'nin ardından Rusya'ya yaptırımları onaylayarak Rus altını ithalatını ve Rusya sanayisinin güçlenmesini sağlayan ürünlerin ihracatını yasakladı.

Tokyo, Rusya'dan 90 özel ve tüzel kişiyi yaptırım listesine dahil ederken özel kişiler arasında Başbakan Yardımcısı Dmitriy Grigorenko, viyolonsel sanatçısı Sergey Roldugin ve eşi Yelena Mirtova, Severstal sahibi Aleksey Mordaşov'un eşi Marina Mordaşova ile oğlu, Birleşik Uçak Şirketi Başkanı Yuriy Slyusar gibi isimler yer aldı.

Rusya'dan Kuzey Kutbu'nda büyük petrol keşfi

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri 3,8 milyar dolar arttı

 

Japonya Rusya ve Belarus'taki bankalara yaptırım uygulayacak

 

Japonya'da enerji krizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ05 Temmuz 2022 23:06

    Ben olsam tamamen keserim gitsin abd den alsınlar ihtiyaçlarını ab ülkelerine de aynısını yapar tamamını çin ve dost ülkelerine veririm.