E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJaponya Maliye Bakanı'ndan döviz spekülatörlerine gözdağı---

Japonya Maliye Bakanı'ndan döviz spekülatörlerine gözdağı

Japonya Maliye Bakanı'ndan döviz spekülatörlerine gözdağı
21 Ekim 2022 - 08:37 borsagundem.com

Japon yeninin dolar karşısında 32 yılın dibini görmesinin ardından, Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki önemli açıklamalarda bulundu.

Japon yeninin dolar karşısında kayıplarının artmasının ardından döviz piyasasına müdahale edilmiş ve yetkililer bununla mücadele edeceklerini belirtmişti. 

Ancak yendeki kayıplar artmaya devam ediyor. Dün dolar/yen kuru 150 seviyesini de aşarak 1990 yılından bu yana en yüksek seviyeyi test etti.

Japon yeninin 32 yılın dibini görmesinin ardından açıklamalarda bulunan Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, otoritelerin döviz piyasası spekülatörleri ile "sıkı şekilde" mücadele ettiklerini, Japonya'nın kurlarda aşırı oynaklığa karşı adımlar atacağını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Suzuki, "Spekülatörler ile sıkı şekilde mücadele ediyoruz. Spekülatif işlemlerin etkisi ile kurlarda aşırı oynaklık kabul edilemez. Kur hareketlerini yakından izliyoruz. Kurlarda aşırı oynaklığa karşı uygun adımları atacağız" dedi.

Suzuki, Japon yeninde keskin ve tek yönlü zayıflamanın arzu edilmediğini belirtirken, zayıf yenin hem faydaları hem de zararları olduğunu ifade etti.

Yende kayıplar sürüyor: Dolar karşısında 32 yılın dibini gördü

 

Japonya'da enflasyon 8 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)