E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJapon yenine müdahale olası---

Japon yenine müdahale olası

Japon yenine müdahale olası
21 Eylül 2022 - 08:30 borsagundem.com

Son günlerde Japon yenindeki değer kayıpları, otoritelerin piyasaya müdahale edip etmeyeceği tartışmalarını başlattı. Eski bakan yardımcısı Yamasaki'ye göre, Japonya ihtiyaç olduğu anda yene müdahale etmeye hazır.

Japon yeninin ABD doları karşısında 24 yılın en düşük seviyelerinde olması, otoritelerin piyasaya müdahale edip etmeyeceği tartışmalarını başlattı.

Japonya'nın eski Maliye Bakan Yardımcısı Tatsuo Yamasaki, Japonya'nın şu anda ihtiyaç olması durumunda döviz piyasasına müdahale etmeye hazır durumda olduğunu ve yeni desteklemek için ABD'den yeşil ışık beklemesine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Görev yaptığı dönemde Japonya'nın döviz politikasından sorumlu isim olan Yamasaki, "Geçtiğimiz hafta yapılan döviz piyasasında yapılan fiyat kontrolü otoritelerin artık herhangi bir anda döviz piyasasına yönelik adım atabilecekleri anlamına geliyor. Bana göre, eğer döviz piyasasına müdahale ettilerse bu benim için sürpriz olmaz" diye konuştu.

Yamasaki ayrıca, Japonya'nın ABD'nin doğrudan desteği olmadan döviz kurları konusunda tek başına doğrudan atım atabileceğini öngörmenin doğal olmayan bir durum olmadığını da vurguladı.

USDJPY şu sıralarda 143,95 seviyesinden işlem görüyor.

Goldman Sachs: ABD'de faizler arttıkça Japon yeni düşecek

 

Fed'in şahin açıklamalarıyla dolar güçlenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)